Perjantain toisessa karsintaerässä PBA-tähtikeilaaja, yhdysvaltalainen Kyle Troup onnistui vihdoin saamaan itselleen finaalituloksen. Hän oli aikaisemmissa erissä tuskaillut pelinsä kanssa, joten erän jälkeen SKL:n haastatteluun asteli helpottunut keilaaja. 

Menestyminen kovatasoisessa kilpailussa ei ole helppoa edes maailmantähdille. 28-vuotias USA:n maajoukkueryhmään kuuluva Troup oli jo ennen Ballmaster Openin alkamista puhuttu nimi, sillä ammattilaiskiertue PBA:lla meritoitunut ammattilaiskeilaaja saapui ensimmäistä kertaa Suomeen pelaamaan.

– Olen todellakin viihtynyt täällä. Ilmapiiri on loistava näissä kilpailuissa ja yleisöä on paljon. Kaikki toimii todella hyvin. Helsinkiin en ole vielä ehtinyt hallin ulkopuolella tutustua, mutta huomenna ajattelin pitää vapaapäivän ja käydä katsomassa kaupunkia.

Ennen perjantain onnistumista Troup on nähty useassa karsintaerässä, mutta tulosta ei tullut odotetulla tavalla. Ajoittain hän näytti selvästi turhautuneelta omaan tekemiseensä, mutta perjantaina tarina oli toinen ja nyt Troup oli radoilla vakuuttava ja keilasi tuloksen 1405. Hän oli erän toiseksi paras Karl Wahlgrenin keilatessa 1431 pistettä.

– Tämä on ollut haasteellista. Pitkällä rataolosuhteella voit saada homman näyttämään joko helpolta tai todella vaikealta. Keilasin nyt viidennen karsintaeräni ja vihdoin sain finaaliin riittävän tuloksen. Kuten sanoin, haasteellinen viikko tämä on ollut, hän huokasi.

Haasteisiin hän suhtautuu kuitenkin ammattilaisen otteella.

– En ole aikaisemmin ollut parhaimmillani tällä viikolla, mutta tässä erässä asiat klikkasivat paikoilleen. Nyt pitää hyödyntää tämä ja tehdä isoa tulosta jatkossakin. En tehnyt kuitenkaan mitään isoja muutoksia tänään. Enemmänkin kyse on pienistä viilauksista, käden asennoista ja sellaista pientä. Iso asia oli tietysti myös henkisellä puolella. Olen aikaisemmissa erissä ollut hieman turhautunut, joten nyt keskityin pysymään viileänä ja edetä vain heitto kerrallaan.

Troupin ja Wahlgrenin tulokset olivat erän ainoat yli 1400 pisteen onnistumiset. Lähelle pääsi myös Ruotsin Marcus Henriksson tuloksella 1388 ja hänen maanaisensa Jenny Wegner lukemin 1385.

Karsintaerän kaikki tulokset

Erässä keilasivat myös suomalaisittain kiinnostavat nimet Mika Koivuniemi ja Osku Palermaa, joilta molemmilta puuttuu varma finaalitulos. Koivuniemen paras karsintatulos on tässä erässä syntynyt 1353 ja Palermaan 1357.

Klo 18.00 Talissa alkaa päivän kolmas karsintaerä. Lauantaina keilataan vielä kaksi karsintaerää ennen finaalivaiheita.

Muista seurata kilpailua suorana lähetyksenä kilpailujärjestäjän sivuilta:

Livestream 

Tulokset
Kilpailujärjestäjän sivut