Ballmaster Openin karsinnan osalta perjantaina keilataan kolme karsintaerää, joista ensimmäinen pelattiin aamupäivän aikana. 

Aamupäiväerän parhaan tuloksen 14 keilasi italialainen Antonino Fiorentino, ja toiseksi tuloksella 1391 kokenut ruotsalaistähti Tomas Leandersson, jolta puuttui ennen perjantaita finaaliin riittävä tulos.

Perjantain avauserän tulokset

Leandersson oli silminnähden helpottunut erän päätteeksi. Hän tarvitsi viimeisestä sarjastaan ison tuloksen, minkä hän lopulta saikin melkoisen vuoristoradan jälkeen, kun ruotsalaisen 237 päätössarjaan mahtui missejä, mutta myös toisaalta hyvällä tuurilla tulleita kaatoja.

– Olin eilenkin lähellä hyvää tulosta, joten nyt on helpottunut olo. Viimeinen sarja oli tänään välillä tuskaa ja välillä onneakasta, mutta tätähän on keilailu, hyväntuulinen Leandersson kertoi nauraen.

Leandersson voitti Ballmaster Openin vuonna 1991.

– Mielestäni tämä on paras keilailutapahtuma koko maailmassa. Nautin aina turnauksen ilmapiiristä ja se on iso asia, miksi pidän tästä niin paljon, ruotsalainen linjaa.

Hän ei ole vuosien aikana pysynyt laskuissa siitä, kuinka monta kertaa hän on osallistunut Ballmaster Openiin.

– En todellakaan. Ensimmäisen kerran olin täällä 80-luvun puolivälissä ja sen jälkeen lukuisia kertoja. Tänne on helppo tulla, kun järjestelyt toimivat ja turnauksessa työskentelevät ihmiset tekevät upeaa työtä. Se takia tänne palaa uudestaan ja uudestaan.

Suunnitelmistaan finaalikierroksille hän ei halunnut puhua sen tarkemmin.

– Täällä ei voi mennä kuin heitto kerrallaan. Se on tämän lajin suola. Kilpailun aikana pitää tietysti vähän katsoa, mitä ympärillä tapahtuu, mutta loppujen lopuksi kaikki on kiinni siitä, miten saat pidettyä oman mielesi kasassa.

Jos Leanderssonilla on helpottava tulos, tuskailee vielä useampi tähtikeilaaja oman pelinsä kanssa, sillä finaalitulokset puuttuvat ennen viimeisiä karsintaeriä esimerkiski USA:n Kyle Troupilta sekä ruotsalaistähti Jesper Svenssonilta, jotka molemmat tuskailivat pelinsä kanssa perjantaina aamupäivän erässä.

Myös suomalaislegenda Mika Koivuniemi jahtaa vielä finlaalitulosta, ja hänet nähdäänkin radoilla klo 14.00 alkavassa karsintaerässä.

Kilpailua voit seurata suorana kilpailujärjestäjän sivuilta:

Livestream

Tulokset
Kilpailujärjestäjän sivu

Henri Havusela