Ballmaster Openin TV-peleissä suomalaiskatsojille esiintynyt Kyle Troup vei isoimman potin, 30 000 dollaria, kun Jonesborossa ratkottiin kärkisijoja porraspelissä. Troup kaatoi veteraaniosaston Chris Barnesin suurinumeroisessa loppuottelussa 290-269 voittaessaan uransa neljännen PBA-tittelin.

Troupin sarjan jälkeen PBA:n tämän vuoden loppuottelujen voittajien keskiarvo on 293! Tommy Jones 300, Sean Rash 289 ja Kyle Troup 290.

Troup jätti avausheitollaan 3-6-7-10 reiän, mutta onnistui paikkoheitossaan, joten varsinaista vahinkoa ei syntynyt. Vahinkoja ei tullut sitten jatkossa, kun jokainen heitto meni taskuun ja kaatoi kaikki keilat. Barnes puolestaan jätti avauksellaan neloskeilan ja myöhemmin neljännessä ruudussa kuutosen. Molemmat hän paikkasi ja kaatoi kaiken muun, mutta sehän ei riittänyt.

Troup kertoili peli kulusta seuraavaa:

  • Luulin tehneeni todella hyvän heiton ensimmäisessä ruudussa, mutta sen jälkeen siirsin lähtöpaikkaani ja se oli siinä. Tiesin, että minun piti heittää kymmenen elämäni parasta heittoa Chrisiä vastaan ja onnistuin siinä, mies sanoi.
  • En oikeastaan ollut huolissani. Olin ollut oikeassa linjassa vasemmalla radalla koko viikon ja tänään se toimi haluni mukaan. Olin hieman hermostunut, löydänkö alueeni nopeasti, en ole aikaisemmin ollut ykkössijoitettuna, joten minulla on aina ollut sarja aikaa hakea, Troup selvitti.
  • Tänään herätessäni sanoin itselleni, että minun on löydettävä tappajan vaistoni. Palloedustajani Tim Mack sanoi minulle, että älä toivo voittavasi, vaan odota voittavasi, Kyle kertoi asenteestaan.

Värikkäistä asuistaan tunnettu Troup oli sonnustautunut Los Angeles Lakersin väreihin suosikkikoripalloilijansa Kobe Bryantin kunniaksi.

Avausottelussa vastakkain oli kaksi legendaosaston miestä, Chris Barnes ja Tommy Jones. Tasaisen ottelun voitti Barnes pistein 226-220.

Seuraavaksi radalle asteli Australian Jason Belmonte, jota usein tituleerataan maailman parhaaksi keilaajaksi. Tämä oli Belmon ensimmäinen TV-esiintyminen tällä kaudella ja se päättyi lyhyeen. Hän kamppaili reikien kanssa, eikä Barnes antanut armoa, vaan latoi 259-207 voiton.

Välierässä tulostaso jatkoi nousuaan. AJ Johnson ja Barnes pelasivat tasaista ja kaadokasta peliä. Ratkaisu tuli ysiruudussa, johon Johnson jätti kolme keilaa, Barnes ei mitään ja neljän kuukauden kuluttua viisikymppiseksi vanheneva Barnes otti finaalipaikan sarjoin 267-256.

Ensi viikolla PBA-kiertue matkaa Ohioon, Akronin esikaupunkiin Fairlawniin, jossa vuorossa on vuoden ensimmäinen major-turnaus Tournament of Champions. Viiden PBA-voittonsa myötä Osku Palermaa on oikeutettu osallistumaan.

 

PBA:n sivuille

Pekka Korpi

Kuva PBA