Miesten SM-liigan kauden kolmas kierros on saatu päätökseen Kaupissa. Sunnuntaina Tampereen TKK oli päivän vahvin joukkue, ja kierroksen joukkueeksi kruunattiin hyvän nousun viikonlopun aikana tehnyt TPS.

Viikonloppu toi turkulaisille vähintäänkin toivotun tuloksen, sillä ennen kolmatta kierrosta joukkue oli sarjataulukossa kolmantena ja eroa kärkijoukkue GB:hen oli 36 sarjapistettä.

Nyt TPS on miesten liigan johdossa, kun se keräsi viikonlopun 11 ottelustaan peräti 184 sarjapistettä. Lauantaina turkulaiset olivat päivän joukkue, ja sunnuntaina toiseksi paras ennen TKK:ta. TPS:llä on 28 sarjapisteen kaula kärjessä ennen GB:tä.

Sunnuntaina päivän tehokkain pelaaja oli TPS-ankkuri Jesse Kallio, joka keilasi viiteen sarjaan 1236 pistettä keskiarvolla 247,2. Lisäksi Kallio voitti kaikki viisi mies miestä vastaan -otteluaan ja hänen päivänsä loppui 299 sarjaan WRB:tä vastaan.

– Kolme vuotta sitten olimme juuri täällä Tampereella kierroksen joukkue ja sen jälkeen en ainakaan muista, että olisimme samaan pystyneet. Hieno juttu, Kallio kertoi pelien päätyttyä.

TPS:n joukkueessa keilasivat viikonloppuna Kallion lisäksi Samu Valaranta, Jarno Marjakangas, Juuso Rikkola ja Karri Oksman.

Miesten SM-liigaa on enää yksi kierros jäljellä ja asetelmat sinne ovat jännittävät. Kärkijoukkueet TPS, GB, TKK ja Mainarit ovat 35 pisteen sisällä toisistaan, joten kaikki on auki, kun ratkaistaan mitalipeleihin etenevät kolme joukkuetta. Pois ei voi myöskään lukea Lahden Bayta, joka on 38 pisteen päässä Mainareista.

Sarjataulukko, sunnuntain pisteet ja sunnuntain otteluiden tulokset tästä linkistä

Sunnuntain henkilökohtaiset tulokset

– Hienoa, että panos säilyy loppuun asti ja mukavampaahan se tällä tavalla on kisata voitosta. Toisaalta taas ihan turha vielä spekuloida asioita, kun 11 peliä on jäljellä Talissa ja mitä vain voi vielä tapahtua, Kallio summaa.

TPS on tehnyt hyvän nousun tällä kaudella mukaan kärkikahinoihin.

– Olemme nyt joukkueena onnistuneet paremmin. Jos viime kausilla tiukat pelit ovat kääntyneet vastustajille, olemme tällä kauella paremmin pystyneet kääntämään ne itsellemme.

Omaan viikonloppuun Kallio oli luonnollisesti tyytyväinen.

– Keli oli itselleni sopiva ja helppo. Tuntui, että tarvitsi vain heittää ja tehdä ihan pieniä muutoksia, jos edellä oli pelannut muita vasureita.

TKK:n viikonloppu oli mielenkiintoinen. Lauantaina joukkueella oli paras keskiarvo 1060,15, mutta tästä huolimatta tamperelaiset olivat sarjapisteissä mitattuna vasta kahdeksannella sijalla. Sunnuntaina TKK:n pelaajat jatkoivat työntekoa ja se palkittiin lopulta niinkin hyvin, että joukkue oli päivän paras joukkue. Nyt TKK on sarjassa kolmantena vain pisteen päässä GB:stä.

(artikkeli jatkuu kuvan alla)

TKK:lla oli haasteellinen lauantai, mutta sunnuntaina voittoja irtosi eri tavalla.

Sunnuntaina TKK:n tehokkain keilaaja oli kokenut Petri Mannonen keilaten viiteen sarjaan 1158. Myös seurakaveri Sami Lampo 1150. Kaksikko keräsi joukkueelleen 18 sarjapistettä.

– Hyvää keilaamista oli koko viikonloppu. Eilenkin keilasimme hyvin, mutta vastustajat olivat meitä vastaan parempia ja saatiin se, mitä ansaittiin. Tänään tuli sitten paremmin voittoja, mikä auttoi meitä sarjatilanteen kannalta, Mannonen kuvaili viikonlopun kulkua.

Lauantaina Mannonen oli myös kärkinimiä, kun hän oli henkilökohtaisissa tuloksissa toisena kuuden sarjan tuloksella 1421.

– Ihan hyvää tekemistä. Onnistuin voittamaan omia otteluitani ja tuomaan joukkueelle pisteitä. Totta kai lauantaina olisi pitänyt pystyä vielä parempaan, jotta joukkue olisi saanut voittoja. Ihan tyytyväinen voi olla viikonloppuun, Mannonen sanoo.

Mainarit – Patteri 16 – 4

TPS jatkaa hurjaa virettään kaatamalla sunnuntain avausottelussaan Ysisadan puhtaasti 20-0.  Ysisadan pelaajat eivät saa peliään kulkemaan ja heille vaatimaton tulos 809 TPS:n 1038 pistettä vastaan.

Samalla TPS siirtyy miesten liigan kärkeen GB:n hävitessä Seinäjoen WRB:lle. GB:n alku päivälle on huono, kun ainoastaan ankkuri Pyry Puharinen yltää paritulokseen.

Lauantaina isoista tuloksista huolimatta vähille pisteille jäänyt TKK saa TPS:n tavoin hyvän alun ja aloittaa päivänsä 18 pisteellä.

Bay – RäMe 9 – 11

TKK:n hyvä tekeminen jatkuu ja nyt se kerää kaikki jaossa olleet pisteet WRB:tä vastaan. Tamperelaiset ovat kahden pelin jälkeen myös päivän eniten pisteitä kerännyt joukkue. Kaikki TKK:n pelaajat heittävät tässä ottelussa yli 200 pistettä ja komean yhteistuloksen 1136.

Hyvänä kakkosena on TPS, joka voittaa jo seitsemännen ottelun putkeen, kun mukaan lasketaan lauantain pelit.

Kahden ottelun jälkeen päivän tehokkain keilaaja on Mainareiden Joonas Jehkinen tuloksella 482. Mainarit tekee varmaa työtä, ja on enää seistemän sarjapisteen päässä sarjataulukossa GB:stä. Joukkueet kohtasivatkin nyt Mainareiden ollessa selvästi parempi lukemin 1115-1007.

Tärkeitä voittoja ottaa tällä hetkellä myös sarjanousija Mistral, joka on voittanut molemmat päivän ottelunsa.

TKK – GH 20 – 0

Mainarit voittaa tärkeän ottelun TPS:ää vastaan ja katkaisee samalla turkulaisten voittoputken. TPS keilaa kelpo pisteet 1064, mutta Mainarit yltää parempaan keilaamalla yhteispisteet 1125. Päivän ykköskeilaaja Jehkinen on voitossa isossa roolissa pelaten huippusarjan 289.

Jehkisellä kolmeen sarjaan nyt huippulukemat 771. Muita 700 pisteen päälle keilanneita ovat TPS:n Jesse Kallio (715) ja Patterin Saku Konttila (705).

16 pisteen ansiosta Mainarit pysyy hyvin kiinni taistelussa runkosarjan top3-sijoituksissa. Samoin tekee myös päivän ykkösjoukkue TKK nappaamalla toisen kerran putkeen täydet 20 pistettä, tällä kertaa GH:n kustannuksella.

Yksi viikonlopun ilonaiheita on Patterin vire. Joukkue keräsi lauantaina kuuteen otteluunsa kaikista joukkueista toiseksi eniten sarjapisteitä ja tänäänkin kolmeen otteluun pisteitä on kertynyt 28.

GB ottaa itselleen helpottavan 20-0-voiton RäMettä vastaan, minkä ansiosta joukkue on edelleen sarjataulukossa aivan kärkijoukkue TPS:n kannoilla. Tilanne on kutkuttava sarjataulukossa, kun neljä parasta joukkuetta ovat 23 sarjapisteen sisällä toisistaan.

Ysisata – GB 16 – 4

TPS ja Mainarit molemmat kasvattavat pistepottiaan jälleen 20 pisteellä. GB puolestaan häviää Ysisadalle ja ennen viikonloppua kärkijoukkueena olleet helsinkiläiset ovat valahtaneet sarjataulukossa neljänneksi.

Mainarit ei jättänyt mitään sattuman varaan Mistralia vastaan, kun kaikki joukkueen pelaajat keilasivat yli parituloksen. Edes Mistralin  Teemu Laitisen 224 sarja ei riittänyt raskaisiin pisteisiin, kun häntä vastaan keilannut Onni Riikonen tykitti taululle lukeman 278.

TKK jatkoi varmaa tekemistään ja tamperelaiset ovat tällä hetkellä päivän tehokkain joukkue. Päivän viimeisessä ottelussa kohtaavat päivän kärkijoukkueet TKK ja Mainarit. SKL tiedottaa viimeisten otteuluiden jälkeen tapahtumista tarkemmin.