PBA Elite League keilasi runkosarjan puolitoista viimeistä kierrosta Riviera Lanes-hallissa ennen Tournament of Championsia. Jäljellä on vielä kaksi ottelua, jotka keilataan lauantaina, mutta runkosarjan voitto ratkesi jo. Las Vegas High Rollers kukisti New Jersey KingPinsin suoraan 2-0 sarjoin 216-212 ja 222-203. Tuolla voitollaan Las Vegasin voittosuhteeksi tuli 10-3, jota kilpailijat eivät enää voi tavoittaa. Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta pääsee suoraan finaalin toiselle kierrokselle, tuo toinen on vielä ratkaisematta. Siitä paikasta kiistelevät Portland Lumberjacks ja Akron Atom Splitters ja ratkaisu jää viimeisiin otteluihin.

Tomas Käyhkön edustama Los Angeles X kohtasi 13. kierroksen ottelussa viime vuoden mestarin Waco Wondersin, joka oli jo pudonnut loppupeleistä. LAX tarvitsi yhden voiton varmistaakseen paikkansa finaaleissa ja sen he ottivat. Ensimmäisessä sarjassa LA aloitti tyhjällä Wacon tuplaa vastaan. Viidennessä ruudussa Wondersin johto oli kolme pistettä, mutta siitä eteenpäin LAX teki neljä kaatoa suorittajina Jason Belmonte, Keven Williams, Tomas Käyhkö ja Darren Tang. Kun Waco ei saanut tuplaa ennen ankkuri Stu Williamsia, Los Angeles voitti sarjan 216-196.
Toinen sarja oli LAX:n dominanssia. Se teki alusta alkaen viisi kaatoa, johon Wonders ei pystynyt vastaamaan. Los Angeles voitti sarjan 230-170 ja sai tarvitsemansa varmistuksen finaalipaikalleen.

Muissa otteluissa siis Vegas kukisti KingPinsin 2-0. Motown Muscle kaatoi Portlandin myös suoraan 2-0 sarjoin 245-205 ja 222-215. Ainoa uusinta nähtiin Akronin ja Dallasin matsissa, jonka sarjat siis menivät 1-1. Uusinnassa Dallasin Shawn Maldonado ja Tommy Jones petasivat kaadoillaan Bill O’Neillille paikan, jonka hän hoiti seitsemän keilan heitollaan. Akronin avaajat Nick Pate, 7, ja Jesper Svensson, 9, jäivät niin paljon, että Tom Daughertyn 9 keilaa eivät enää auttaneet.

Viimeisen kierroksen kaksi ottelua olivat merkityksettömiä. Tämä näkyi siinä, että Motown ja Dallas aloittivat pelinsä ilman lämmittelyheittoja ja tämä pääsi yllättämään BowlTV:n selostajat, jotka pääsivät mukaan vasta sarjan kahdeksannessa ruudussa. Naureskellen keilatun matsin voitti Motown 2-0 sarjoin 163-158 ja 210-174. Tulos ei vaikuttanut mitään kummankaan joukkueen sijoitukseen.
Waco ja New Jersey sentään yrittivät, sarjat menivät 1-1, 223-161 ja 189-247. Uusinnassa Wacon Stu Williams, Mitch Hupé ja Tom Hess kaatoivat kaikki ja voittivat 30-28. Myöskään tämä peli ei vaikuttanut sarjasijoituksiin, mutta Wacon pelaajat saivat pientä lohtua surkeasti menneen runkosarjan lopuksi.

Lauantaina keilataan ottelut LAX-Portland ja Akron-Las Vegas. Portlandilla ja Akronilla on panoksena runkosarjan kakkossija ja sitä myötä suora pääsy kakkoskierrokselle. Liigan finaali, Elias Cup, keilataan 14-17. syyskuuta.