Seniorikeilaajien yhdistys ESBC on perinteisesti järjestänyt kisamatkan kesällä ja se on ollut toiminnan ydin. Noin. joka 10. vuosi on järjestelyvuoro täällä Suomessa ja tuo työrupeama on ollut se toinen toiminnan peruspilari. Kun koronapandemia söi toiminnasta toisen pilarin ja toisen pilarin siirtyminen jonnekin vuosien päähän, niin oli ryhdyttävä laajentamaan ESBC Finlandin toimintapiiriä.

Mukaan otettiin mestaruuskisat, jotka tietysti piti siirtää ensin syksyltä keväälle ja keväältä tähän kauden alkuun elokuulle. Totta kai viime metreillä tuli vielä se 4. aalto ja kisan siirto oli jo hetken mielessä. Onneksi rajoituksissa oli keilapallon mentäviä aukkoja ja kisat saatiin turvallisesti järjestettyä.

Kisoissa pelattiin kuudessa ryhmässä. Samoissa, joissa kisataan Berliinissä ensi kesänä.
Miesten ja naisten A-ryhmässä osallistujia oli vain kourallinen, kun viime hetkellä tuli muutamia poisjääntejä. Ryhmä saatiin kuitenkin pelattua ja mestarit leipastua.
ESBC:n kierteleväksi lähettilääksi maakuntiin lupautunut Mika Lahti oli lopulta ykköspokaalin kainaloonsa kaapannut. Taisi tosin pudota kainalosta jo Talissa.
Jaana Anttas oli parhaana A-ryhmän naisena pudotuspeleissä hyvin mukana loppusuoralle asti.

B-ryhmästä saatiin koko kisan Grande Champion. Paremmuuden ratkaisi viimeinen mestaruuden tuonut sarja ja sen tulos omassa ryhmässä. Leena oli viimeisessä sarjassaan parikymmentä pinnaa edellä muita ja sai kristallipallon Turkuun mukaan. Sinänsä hyvä, että meni jo nyt Kupittaalle, koska toukokuussa 2. mestaruuskisa pelataan siellä. Päivä vielä lukitsematta.
Turussa voi myöhemmin kesällä Berliinissä pelaavat duot ja triot hioa yhteispeliään, jos niin tahtovat. Tässä 1. mestaruuskisassa ei kisattu pari- ja joukkuevoitoista.

Miesten B-ryhmässä Ilkka Saari oli edellä muita ja C-ryhmän miehissä Berliinissä porukan majoitusmestarina toimiva Jussi Domin hallitsi ilmatilaa. Naisten C-ryhmässä oli jälleen yksi ylitse muiden. Seija Nurmi jaksaa kyykyttää nuorempiaan.

Toukokuussa Turussa otetaan mukaan myös yhdistyksen ulkopuolisille suunnattu kisa. Entiset ESBC-läiset ja muut voivat kisata omassa lähdössä. Palkintoina virtuaalisia 50 euron seteleitä, mikä on myös liittymismaksun suuruus ja palkinnon saa kuitattua kun liittyy mukaan.

PARHAAT LUOKITTAIN

A 50-57
1. Mika Lahti TKK, Tampere
2. Timo Katajisto GB, Helsinki
3. Jaana Anttas Nasevat, Raisio
4. Tero Mäkinen HylSy, Tuusula
5. Taija Rolig, Mercur, Helsinki
6. Satu Anttas Eleven, Vantaa

B/naiset 58-64
1. Leena Hakamäki TPS, Turku
2. Tuula Tamminen aCat, Hyvinkää
3. Heli Taskinen JoKe, Joensuu
4. Leena Jokiniemi Mercur, Helsinki

B/miehet 58-64
1. Ilkka Saari Bay, Lahti
2. Marko Luukkonen Kiffen, Helsinki
3. Jarmo Tamminen UK88, Hyvinkää
4. Jorma Tattari MaKe, Helsinki

C/naiset 65+
1. Seija Nurmi Kaisat-Turku
2. Hillevi Huhta BC Islanders, Kalajoki
3. Pirkko Halden, Mercur Helsinki
4. Tytti Vainikka Patteri N, Helsinki
5. Paula Eriksson Globus, Helsinki
6. Christina Palmroos HaKPa, Helsinki

C/miehet 65+
1. Jussi Domin Kaato, Lahti
2. Ralf Ahlfors HIFK, Helsinki
3. Mikko Isakow Nuppi, Kouvola
4. Rauli Raita Patteri, Helsinki
5. Tapani Kiviranta Ailec, Helsinki
6. Tom Salonen HVV, Helsinki

Risto Spora