Senioreiden SM-finaalit saatiin Porissa päätökseen myös naisten loppukilpailussa. Jaana Taavitsainen juhli päivän päätteeksi Suomen mestaruutta voitettuaan loppuottelussa Taija Roligin lukemin 326 – 314.

Seniorinaisten SM-finaali alkoi neljän sarjan osiolla, jonka jälkeen kärjessä oli KJK:ta edustava Aila Koivisto tuloksella 750. Jaana Taavitsainen (729) ja Sari Ohrimovitsch-Tyynelä (725) eivät ollleet siinä kohtaa kaukana. Seuraavaksi kaikki pelaajat jatkoivat round robin -pelivaiheeseen.

Round robin muutti pelaajien sijoituksia, kun Taavitsainen nousi taustalta lopulta selvästi ykköspaikalle yhteistuloksella 2120. Koivisto voitti seitsemästä ottelustaan kaksi ja tippui täten toiselle sijalle tuloksella 2051. Taija Rolig selviytyi lopulta kolmantena mitalipeleihin tuloksella 2027.  Ohrimovitsch-Tyynelä (2025) sijoittui neljänneksi, jääden Roligista lopulta vain kaksi pistettä.

Välierässä avaussarja oli maltillinen Koiviston voittaessa Roligin 181–169. Toisessa sarjassa Rolig tykitti kaatoja hurjalla tahdilla, voitti 242–177 ja meni loppuotteluun lukemin 411–358.

– Aluksi keilaaminen oli hyvää, mutta loppua kohden en saanut enää niin hyviä osumia. Siinä alkoi jo pikkusen väsyäkin kahdessa viimeisessä sarjassa. Enemmänkin olisi kaatoja saanut tulla, mutta hyvä näin. Olen todella tyytyväinen mitaliin, kun tällaisenä yli seitsemänkymppisenä heittää noiden nuorten kanssa, Koivisto hymyili.

Taavitsaisen ja Roligin välinen loppuottelu oli tulostasoltaan matala, kummankin etsiessä hyvää väylää taskuun. Rolig vei ensimmäisen sarjan vielä niukasti 166–161, mutta Taavitsainen sai toisen sarjan lopussa kirivaihteen päälle. Taavitsainen voitti toisen sarjan 165–148 ja Suomen mestaruuden lukemin 326–314.

– Mitali on aina hieno asia, mutta hieman harmittaa, ettei tuo esitys ollut pelillisesti mitenkään erityisen häävi. Tavoitteena oli tehdä hyvää heittoa, mutta kun keli on noin haastava, niin ei se pysynyt aina kasassa. Pelaaminen oli vähän ailahtelevaista. Aina pitää silti olla tyytyväinen, kun mestaruuden saavuttaa, Taavitsainen sanoi.

– Koin olosuhteen haastavaksi, eikä heittonikaan ollut ihan parhaimmillaan. Siellä tuli muutamia oikein hyviä sarjoja, mutta myös huonompia. Loppuottelussa tuntui, että hädin tuskin jaksan sen heittää, kun keilailuni on ollut sen verran vähäistä, ettei turnauskestävyyttä oikein ollut. Paukut olivat siinä vaiheessa jo ihan lopussa. Tämä oli täysi yllätys, kuitenkin todella iloinen sellainen. Tämä on voitettu hopea, Rolig kertoi.

1. sarja

Jaana Taavitsainen aloitti finaaliurakan parhaiten heittämällä 200. Sari Ohrimovitsch-Tyynelä heitti hänkin hyvin, tulosta 197. Kolmantena avaussarjan jälkeen on Aila Koivisto (180).

2. sarja

Taavitsainen jatkoi 183-sarjalla ja hän pitää edelleen kärkipaikkaa yhteistuloksella 383. Ohrimovitsch-Tyynelä heitti toiseen sarjaan 178 ja on yhä toisena (375). Arja Kantola heitti 187, mikä nosti hänet kolmanneksi (359).

3. sarja

Taavitsainen jatkoi hyviä otteitaan heittämällä 204. Kolmen sarjan yhteistulos 587 pitää hänet kärjessä ennen Ohrimovitsch-Tyynelää (576) ja Koivistoa (572).

4. sarja

Koivisto päätti neljän sarjan paketin 178-sarjaan, mikä nosti hänet kärkeen yhteistuloksella 750. Taavitsainen kokosi neljänteen sarjaan vain 142 ja hän tipahti toiselle sijalle (729). Ohrimovitsch-Tyynelä on kolmantena tuloksella 725. Tässä vaiheessa kärkikolmikko erottuu selvästi muista.