Kimmo Lehtonen kohtasi välierässä USA:n Tom Hessin. Huikean aamupäivän pelannut Kimmo oli sarjan alussa vaikeuksissa ja parilla tyhjällä Hess otti vähän etumatkaa. Kimmo taisteli löytäen jälleen oikean pelilinjansa, mutta Hess piti johdon loppuun saakka ja vei pelin 246-192.

Kimmo Lehtonen pelasi parasta peliään pitkään aikaan voittaen kovassa lohkossaan kaikki pelinsä. Pettymys oli kuitenkin jo haastattelun aikaan hälvennyt miehen mieleltään.

– Harmittaa se välieräsarja, kun ei lähtenyt hyvin käyntiin. Yksi tyhjä ja seiska-kymppi pesästä. Tyhmintä tässä on se, että minulla oli oikein rauhallinen fiilis Hessiä vastaan. Lopussa oli laskennallinen sauma voittaa, mutta näin kävi. Hess pelasi seiftimmin. Henkilökohtainen MM-mitalia arvostan. Mukava oli kuulla, että ihmiset tuli sanomaan, että pelasin upeinta keilailua, mitä olivat pitkään aikaan nähneet lohkopeleissä. Kova lohko oli ja voitin siellä kaikki pelit. Huomenna uudestaan parikisaa pelaan Manen kanssa. Pitkä on reissu ja kiva, että saa jotain mitaleja.

Seniorimiesten MM-kultaa voitti lopulta USA:n Tom Hess, joka voitti kahden sarjan loppuottelun Ruotsin Martin Paulssonia vastaan 226-222 ja 236-229

Reija Lundén sai välieräänsä vastaan Ruotsin Susanne Olssonin. Molemmat aloittivat puhtaalla pelillä sarjan. Reijalla jäi ekaruudun kaadon jälkeen imukasi. Susanne otti etumatkaa sarjan vitosruudun triplallaan. Parinkymmenen pisteen etumatkaa ei Reija saanut kurottua enää kiinni ja Susanne loppuotteluun 202-182.

Tuore MM-pronssimitalisti Reija Lundén oli varsin tyytyväinen päivän esitykseensä ja saavutukseensa.

– Mitali on hieno juttu, mutta vähän jäi semifinaalissa kaivelemaan. Imukasi jäi aloituskaadonkin jälkeen. En ihan saanut parhaimpia heittoja tuohon loppuun, kun piti saada.
Oli hyvä päivä aamusta alkaen.  Päivä alkoi lohkovaiheen peleillä ranskalaista vastaan hyvin. Tuulaa vastaan hävisin, mutta loput matsit pelasin hyvin ja pääsin jatkoon. Tämän jälkeen varmistui, että Jaana tulee vastaan ja aluksi tuli kurja fiilis, mutta eihän tuolle voinut mitään. Viime kisoissa ei tullut yhtään mitalia niin nyt on hyvä lähteä jatkamaan muihin peliosioihin. Meillä on hyvä joukkue ja mahdollisuudet vielä mihin vaan.

Naisten MM-kullan voitti Saksan Antje Materne, joka voitti loppuottelun Susanne Olssonia vastaan sarjoin 209-193 ja 216-202.

MM-kilpailut jatkuvat huomenna tiistaina pelattavilla parikilpailun mitalipeleillä. Niitä ennen on luvassa klo 9.00 alkaen singlen palkintojenjakoseremonia.

Klo 10.00 pelataan yhden sarjan välieräpelit miehissä ja naisissa. Petri Mannosen ja Kimmo Lehtosen vastustajana on Tanska.
Klo 11.00 seniorimiesten loppuottelu
12.00 seniorinaisten loppuottelu
Klo 12.30 veteraanimiesten loppuottelu
Klo 13.00 veteraaninaisten loppuottelu

Kilpailun järjestäjän sivuile.

Livelähetys

Kokonaistulokset

MM-kisojen aikataulu

 

Sami Järvilä