Lauantaina Lahden keilahallissa ratkotaan sekä miesten että naisten SM-liigamitalit ja pelataan jännittävät liigakarsinnat. SKL lähettää tapahtumat suorana YouTube-kanavallaan Pertti Tapolan ja Timo Palermaan selostamana. 

Päivä starttaa aikaisin, kun välierät ja miesten liigakarsinnat alkavat lauantaina klo 10.00. Loppuottelut puolestaan starttaavat klo 12.00 ja päivän päätteeksi naisten liigakarsinta alkaa klo 14.30.

Aikataulu lauantaille 

Klo 10.00 Naisten välierä, miesten välierä ja miesten liigakarsinta

Klo 11.00 Naisten 1-divisioonan lopputurnaus

Klo 12.oo Miesten ja naisten SM-liigan loppuottelut

Klo 14.30 Naisten liigakarsinta

Miesten SM-liigan runkosarjan voitti ylivoimaisesti TPS, joka näin ollen pelaa suoraan loppuottelussa ja saa vastustajan jännittävästä välieräparista Lahden Bay – Tampereen TKK.

Naisissa loppuottelupaikan itselleen lunasti runkosarjan voitolla Porin Giants. Välierässä keilaavat Lahden Bay ja hallitseva mestari, Helsingin GB.

Kuten tällä kaudella aikaisemminkin, ottelut pelataan poikkeuksellisesti kolmella kolmea vastaan. Välierissä ja loppuotteluissa pelataan kaksi ottelua ja yhteispisteet ratkaisevat voittajan.
Miesten otteluissa yhteispisteisteiden voitosta joukkue saa kymmenen pistettä ja pelaaja pelaajaa vastaan -voitoista saa kaksi pistettä, eli kolmella pelaajalla pelattaessa maksimivoitto on 16-0.
Naisten otteluissa yhteispisteiden voitosta saa kahdeksan pistettä ja pelaaja pelaajaa vastaan -voitosta kaksi, joten naisilla maksimivoitto on 14-0.

SKL tosiaan lähettää päivän tapahtumat YouTube-kanavallaan suorana lähetyksenä ja selostajina ovat tuttuun tapaan Pertti Tapola ja Timo Palermaa. Suora linkki SKL:n YouTube-kanavalle.  

(Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen)

TPS voitti ylivoimaisesti miesten SM-liigan runkosarjan.

Liigakarsinnoissa puolestaan joukkueet pelaavat kertaalleen kaikkia vastaan ja yhteispisteiden kaksi parasta joukkuetta pelaavat ensi kaudella SM-liigassa. Liigakarsinnat pelataan SM-liigan pelisysteemillä.

Miehissä liigakarsinnoissa pelaavat tämän kauden SM-liigan runkosarjan kaksi viimeistä GH (Rauma) sekä Joe´s Gold (Joensuu). Heitä lähtevät haastamaan ykkösdivisioonan molemmissa lohkoissa tällä kaudella menestyneet joukkueet:

All Stars, Kouvola
BC Story, Vantaa
GH, Rauma
IFK Mariehamn, Mariehamn
Joe´s Gold, Joensuu
OPS, Oulu

Naisten liigakarsinnan lopulliset joukkueet selviävät vasta lauantaina, kun Lahdessa keilataan myös 1-divisioonan lopputurnaus. Naisten SM-liigasta karsinnoissa nähdään Uljas (Tampere) ja WBT (Varkaus), ja nämä kaksi joukkuetta saavat seurakseen karsintoihin 1-divisioonan lopputurnauksen kaksi parasta joukkuetta. Naisten liigakarsinnassa nämä neljä joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, eli kuusi ottelua. Liigakarsinta pelataan naisten SM-liigan pelitavalla ja 1-divisioonan karsintaturnaus 1-divisioonan pelitavalla eli voitetusta ottelusta saa 90 bonuspistettä.

Huom! Lahden keilahallissa noudatetaan voimassa olevia Päijät-Hämeen koronasuosituksia, joiden mukaan yleisössä saa olla maksimissaan 10 henkilöä, minkä lisäksi keilahallissa asiakaspaikat saa täyttää, mutta jokaisella asiakkaalla on oltava istumapaikka.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela