Mainareiden Luukas Väänänen voitti Keilakampus Mikkelin radoilla pelatun St.Michel Bowlersin järjestämän 12. Winter Open-kilpailun.

Mikkelissä aiemminkin erinomaisesti pärjännyt Luukas Väänänen takoi viiden sarjan finaalissa heti eka sarjaan johtopinnat 279. Huonon 3.sarjan jälkeen hän joutui luovuttamaan kärkipaikan Ysisadan Aleksi Märkälälle, mutta kun Luukas Väänänen pudotti kahteen viimeiseen sarjaan liki 500 niin voittajasta ei ollut epäillystä.

Toiseksi kaatoi Ysisadan Kari Hurri, joka kasasi 1109 pistettä ja voitti TKK:n Jarno Lahden yhden vaivaisen keilan erolla. Rahallisesti eroa oli satasen verran.

Kisan suurin yllättäjä oli järjestävän seuran neljänneksi sijoittunut Timo Haajanen – vähän kilpaillut D-luokan mies onnistui ensin alkukilpailussa (1107/5s) ja kasasi finaalissakin komeasti 1104 pistettä.

Kamppailu sijoituksista jatkui tiukkana kärjen takanakin. Ysisadan 1093 tehnyt Aleksi Märkälä nappasi 5.tilan vain pinnan erolla ennen seuratovereitaan Petri Riikosta ja 14 pinnan erolla ennen Kauko Seppästä. Jytkyn Jami Harju hävisi Seppäselle vain 2 pistettä, mutta voitti Giantsin Peppi Konsterin pisteellä ja St.Michel Bowlersin Väinö Korhosen viidellä pisteellä.

Teknisten ongelmien takia loppukilpailussa keilattiin vain viisi sarjaa. Järjestävä seura pahoittelee tapahtunutta.

Hurjassa keilakunnossa sekä kotimaan että ulkomaiden radoilla oleva Luukas Väänänen voitti Mikkelin Winter Openin nyt toista kertaa, vieläpä peräkkäisinä vuosina. Kahdesti kisan ovat voittaneet myös Mainareiden Joonas Jehkinen ja Ailecin Pasi Uotila.

– Kovassa seurassa tässä siis ollaan, naurahtaa Luukas Väänänen.

Luukas keilaa kilpaa lähiaikoina hieman vähemmän, toki harjoittelee. Nuorten maajoukkuepelaaja ja neljän arvokisamitalin haltija tähyää aikanaan myös Amerikan taalaradoille toisen joensuulaisen eli Tomas Käyhkön tavoin.

– Tarkoituksena on lähteä sinne elokuussa karsintoihin.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Riitta Niemi