Just Bare PBA Indiana Classicin kärkiviisikko ei muuttunut viimeisellä kierroksella. Nimet ovat samat, mutta järjestystä hieman viilattiin. Ei ykköspaikan suhteen kuitenkaan. EJ Tackett laukoi 12 parhaan miehen kierroksella kuuteen sarjaan 1520 (keskiarvo 253,3) ja karkasi kaikilta muilta yli 200 pisteen päähän.

”Ennen viimeistä erää ajattelin, että jos pelaan jonnekin 1500 tienoville, ei kukaan ohita minua”. Tackett lähtee sunnuntaina aamuyöllä neljänteen peräkkäiseen porraspeliinsä. Edelliset sijoitukset ovat olleet neljäs, viides, kolmas ja nyt siis vähintään toinen. ”Olen parantanut hieman joka viikko. Uskon olevani hyvässä kunnossa. En aivan yhtä hyvässä, kuin viime vuonna, jolloin olin fyysisesti todella hyvä”.

Marshall Kent voitti kaksi viikkoa sitten, ensimmäisen kerran vuoden 2017 jälkeen ja sanoi silloin palanneensa huipulle. Tämä viikko on osoittanut hänen olleen oikeassa. Kilpailun ensimmäisen, 159, sarjan jälkeen hän oli listalla viimeinen. Sen jälkeen keilat ovat kaatuneet 243 keskiarvolla ja tasan se oli viimeinen sarja, jolla hän varmisti kakkospaikkansa porraspeliin. Kyle Troup heitti viimeisen sarjan loppuun neljä kaatoa ja piti sarjallaan 235 kiinni kolmannesta paikastaan todella tiukassa kisassa. Hän jäi Kentistä vain viisi pistettä, mutta onnistui torjumaan Benjamin Martinezin lähentelyt. Benjy jäi 20 pisteen päähän. Hän takoi kahteen viimeiseen sarjaan pisteet 268 ja 266 jättäen taakseen maanmiehensä Arturo Quinteron ja lopulta jopa Zach Wilkinsin nousten neljänneksi.

Kun Martinez allekirjoitti tuloskorttiaan, kyyneleet virtasivat hänen poskilleen.  ”Ensimmäisessä PBA-kisassani vuonna 2021 selvisin porraspeleihin. Sen jälkeen en ole ollut lähelläkään ennen tätä turnausta. Tämä viikko on ollut ihmeellinen, yritin pysyä maailman parhaiden keilaajien vauhdissa. Minulla oli loistava pallon reaktio, mutta ei se ole ollut helppoa”.

Loppujen lopuksi Quintero jäi kuudenneksi selvällä 75 pisteen erolla Wilkinsiin, joten ihan tiukalle se ei mennyt.

Porraspelit keilataan sunnuntaina klo 2.30 Suomen aikaa.