Mainarit oli lopulta sekä lauantain että sunnuntain vahvin joukkue miesten SM-liigan kauden avauskierroksella Lahdessa ja otti mukavan johtoaseman sarjataulukon kärjessä voitettuaan viikonlopun 11 pelistään peräti kymmenen. 

Kuten lauantaina uutisoimme, liigakauden avauskierros pelattiin haastavalla rataolosuhteella, mikä piti tulostason maltillisena ja aiheutti pelaajille miettimistä viikonlopun aikana.

Se ei Varkauden Mainareita hidastanut. Joukkueella oli vuosi sitten heikko startti liigaradoilla, eikä joukkue yltänyt lopulta kauden päätteeksi mitalipeleihin. Nyt kun palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, eli pelit pelattiin viidellä viittä vastaan, myös Mainarit palasi tasolleen ja oli vaikea vastus muille joukkueille.

Sarjataulukko ja sunnuntain pelien tulokset 

Mainareille kymmenen voittoa 11 pelistä ja 179 sarjapistettä kasaan jaossa olleista 220.

– Hyvät on tunnelmat. Viime kauden alkuun nähden meni loistavasti ja siitä viime kaudesta jäi hampaankoloon. Kyllä se oli meille kova paikka,  vaikka päästiinkin paremmin mukaan kauden edetessä. Hieno asia, että saatiin nyt sitten näin vahva startti tälle kaudelle, kertoi Mainarien Juho Rissanen, joka voitti sunnuntaina viidestä pelistään neljä ja keilasi tulosta 1091.

Mainarien sunnuntain vahvin keilaaja keilapisteissä mitattuna oli Tomas Käyhkö, joka oli Lahden Bayn Jari Ratian kanssa sunnuntain vahvin keilaaja, molemmilla tulosta 1108 viiteen sarjaan.

Sunnuntain henkilökohtaiset tulokset

Lahden Bay on sarjataulukon toisena. Jari Ratia oli sunnuntaina henkilökohtaisten tulosten kärjessä ja voitti kaikki viisi peliään.

Muita Mainarien pelaajia sunnuntaina radoilla olivat Luukas Väänänen, Mikko Hirvonen, Lenni Juutilainen ja Mika Heino.

Rissanen nostaa joukkuehengen Mainarien isoksi voimaksi ja sitä kautta hänen omien sanojensa mukaan joukkue selviytyi vahvasti Lahden keilahallin haastavassa rataolosuhteessa.

– Käyhkön kanssa olemme hyvässä lyönnissä tällä hetkellä ja koko joukkue on vahva. Joukkuehenki sitten vielä korostaa meidän tekemistä ja nytkin koko viikonlopun ajan se auttoi. Uskalletaan heittää vitsiäkin tuolla, eikä liian vakavasti oteta asioita.

Entä miten se paljon puhuttu haasteellinen olosuhde koettiin Mainarien leirissä? Tästä voi katsoa miltä se paperilla näytti:

Linkki: rataolosuhde Lahdessa

– Olihan se haastava. Itselläni oli suhteellisen selkeä peli-idea ja sain uretaanilla edes vähän aluetta. Erehtyä tällä olosuhteella ei voinut oikein kumpaankaan suuntaan. Vauhdin ja irrotuksen piti olla suht samat koko viikonlopun. Minusta tämä on keilakeli ja kun kerran joukkueiden SM-mestaruutta ratkotaan, niin tämä on oikein. Ei kovissa peleissä voi olla samat kelit kuin erikoiskilpailuissa. Omasta mielestä ihannetilanne liigaradoille olisi, että kauden aikana pelattaisiin vaihtelevilla ja erilaisilla keleillä eri kierroksilla. Nyt oli pitkästä aikaa alle 40-jalkainen hoito, Rissanen sanoo.

Mainarien jälkeen viikonlopun päätteeksi sarjataulukossa ovat viime kauden mestarijoukkue Lahden Bay sekä viime kaudella runkosarjan voittanut TPS. Neljäntenä on Helsingin Patteri ja viidentenä sarjanousija Kouvolan AllStars. Liika ei pidä kuitenkaan tuijottaa sarjataulukkoa, kun Mainarien takana muut kärkijoukkueet ovat aivan rintarinnan ja paljon on pelejä jäljellä.

Seuraavan kerran miesten SM-liigaa keilataan Tikkurilassa Vantaalla Tixi Bowlingissa parin kuukauden päästä 11.-12. joulukuuta.

– Ovathan nämä mukavia tapahtumia, kun näkee tuttuja paljon radoilla ja sellaisiakin, joita ei paljoa muissa kilpailuissa näe. Varsinkin nyt oli mukavaa pitkän tauon jälkeen täysillä viiden miehen joukkueilla. Mukava kokoontua yhteen, Rissanen sanoo.

Aikaisemmin seurasimme tässä uutisessa otteluiden etenemistä:

1. otteluiden kaikki tulokset 

AllStarsin viikonloppu jatkuu heti hienosti, kun Seinäjoen WRB:n pelaajista kukaan ei onnistu parituloksessa. AllStarsin pelaajat käyttivät tilanteen armotta hyväkseen ja 20-0-voitto kouvolalaisille pistein 946-827. AllStars kohentaa asetelmiaan sarjataulukossa entisestään, mutta kärjessä jatkaa Mainarit, joka voitti jälleen pelinsä Vantaan BC Storya vastaan ja pisteet varkauslaisille 16-4.

Henkilökohtaisissa tuloksissa nähdään eiliseen verrattuna isoa tulosta, ensimmäisten sarjojen parhaat tulokset: Pyry Puharinen GB 258, Jesse Ahokas Bay 255 , Niko Oksanen AllStars 243. Juho Rissanen Mainarit 239, Osku Palermaa Patteri 238, Santtu Tahvanainen Bay 237 ja Saku Konttila Patteri 237.

2. otteluiden kaikki tulokset

Nyt AllStars saa kylmää kyytiä Mainareilta ja joukkueiden keskinäinen ottelu Mainareille 18-2 pistein 989-869. Kun Lahden Bay lisää GB:n tuskaa voittamalla helsinkiläiset 16-4, nousevat lahtelaiset jo toiseksi AllStarsin ohi. Bay on kerännyt tänään kahdesta ottelustaan 32 pistettä. Mainareiden takana muut kärkijoukkueet ovat pisteissä aivan rintarinnan, joten sijoituksissa nähdään vielä tänään varmasti paljon heilahtelua. Synkkä on tosiaan GB:n viikonloppu, kun joukkue on 11. sijalla ja sarjapisteissä jaetulla jumbosijalla GH:n kanssa kahdeksan ottelun jälkeen.

3. otteluiden kaikki tulokset 

Patteri on voittanut sunnuntaina kaikki kolme peliään TPS:ää, BC Storya ja GH:ta vastaan, ja joukkue on kerännyt tänään jo 50 pistettä ja noussut sarjataulukossa jo neljänneksi. 50 pistettä tänään ovat keränneet myös Bay ja Mainarit, joka jatkaa vahvasti kärjessä, eroa kakkosena olevaan Bayhyn on nyt 19 pistettä. Tulostaso on myös tänään maltillinen, kun ainoastaan Mainarit ja Bay pelaa yli parivauhdissa.

Henkilökohtaisissa tuloksissa Bayn Santtu Tahvanainen tuntuu olevan viikonlopun nimi. Hän keilasi eilen kuuteen sarjaan isoimman tuloksen 1391 ja tänäänkin hän on kolmen sarjan jälkeen ykkösenä tilastoissa, kolmeen sarjaan 695.

Lahdessa vietetään nyt lyhyttä taukoa, jonka aikana tehdään myös radanhoito. Tämän jälkeen keilataan vielä kahdet ottelut.

4. otteluiden kaikki tulokset

Mainarit varmisti jo ennen viimeisiä pelejä olevansa kierroksen joukkue! Varkauslaiset voittivat Bayn kärkikamppailussa 16-4 ja joukkueella on nyt 24 pisteen johto ennen TPS:ää, joka nousi sarjataulukon toiseksi voitettuaan TKK:n 18-2. Mainarit on voittanut kaikki neljä otteluaan tänään. Runkosarjan järjestys: Mainarit, TPS, Bay, Patteri ja AllStars.

Mainarit tulee tulee tosiaan olemaan kierroksen joukkue, mutta sunnuntain peleissä Patteri on kerännyt saman verran pisteitä ennen viimeistä ottelua. Molemmilla joukkueilla neljästä pelistä kerättynä 66 pistettä.

5. otteluiden kaikki tulokset