Varkauden Mainarit otti todellisen revanssin ensimmäisen liigakierroksen jälkeen oltuaan molempina päivinä päivän vahvin joukkue miesten SM-liigassa. 

Mainarit nousi viikonlopun aikana sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta viidenneksi. Se hävisi lauantaina ensimmäisen ottelunsa TKK:lle, mutta tämän jälkeen marssi voitosta voittoon kaikissa muissa kymmenessä ottelussa.

Sarjataulukko ja sunnuntain tulokset 

Sunnuntain henkilökohtaiset tulokset 

Sunnuntain otteluiden kaikki tulokset

Mainareilla pelasivat koko viikonlopun kolmikko Tomas Käyhkö, Mika Heino ja Juho Rissanen. Lisäksi joukkueen vahvuudessa olivat Onni Riikonen ja Luukas Väänänen, mutta joukkueen pelin kulkiessa vaihtomiehiä Mainarit eivät käyttäneet.

Ensimmäiseltä kierrokselta puuttunut Mika Heino oli liekeissä Kuopiossa. Hän oli lauantaina GB:n Olli-Pekka Pajarin kanssa päivän vahvin keilaaja ja pelit kulkivat myös sunnuntaina. Heino keilasi 11 sarjaa keskiarvolla 222,36 ja keräsi Mainareille 18 raskasta pistettä.

Myös Käyhkö ja Rissanen heittivät hyvää tulosta läpi viikonlopun, joten ennen kaikkea tasaisuus oli Mainarien vahvuutena tällä kierroksella, mikä oli samalla myrkkyä vastustajille.

– Todella hyvin joukkueena pelattiin tämä kierros. Tänään radat olivat paljon haastavammat kuin eilen ja tulostaso taisi laskea meidän lisäksi muillakin. Saimme kuitenkin pidettyä pelin ehjänä, minkä ansiosta hyvä tulos, Heino kertoi pelien päätyttyä.

Mika Heinon peli kulki viikonloppuna

Heino pääsi Kuopion keilahallissa heittämään omilla vahvuuksilla.

– Pelipaikka oli itselleni mieluinen, kun tottunut heittää ylempää ja siinä hommassa on paljon kilometrejä takana. Onnistuin toistamaan omaa heittoa hyvin viikonlopun aikana. Mukava päästä heittämään liigaa, kun poikkeuksellisen kauden takia joukkuepelejä ei ole liikaa, Heino sanoo.

TPS vankisti asemaa sarjakärjessä

Vaikka Mainarit olikin viikonlopun kovimmassa vireessä, oli kierros onnistunut myös TPS:lle, joka johtaa sarjaa nyt 61 pisteellä ennen GB:tä.

Turkulaiset hävisitvät 11 pelistään vain kolme ja napsivat pisteitä kärkijoukkueilta, kuten GB:ltä, Lahden Baylta ja Tampereen TKK:lta.

Sunnuntaina TPS:n Samu Valaranta oli päivän ykköspelaaja, viiteen sarjaan 1109 pistettä.

– Yksi kirvelevä tappio tänään tuli Patteria vastaan, mutta muuten hyvää tekemistä, kun tosiaan kolme peliä vain hävittiin kierroksen aikana. Omissa tuloksissa vähän hämää se, että sain tehtyä paljon tulosta ensimmäisiin sarjoihin, mutta sitten tuli vaikeampaa, Valaranta kertoo.

– Hyvä fiilis jäi kokonaisuudessaan tästä kierroksesta. Mainarit oli hyvä, mutta muuten ei suuria eroja tullut sarjataulukossa. Se on hyvä, että taulukossa useampi joukkue on tasaisessa pistetilanteessa, että ihan tosissaan saa pelata näitä kierroksia.

Turkulaisilla on reilu 60 pisteen kaula muihin, mutta esimerkiksi toisena olevalla GB:llä ei ole kuin 32 pistettä matkaa kuudentena olevaan RäMeeseen, jä tähän väliin mahtuvat Bay, TKK ja Mainarit.

 

GB jatkaa kierroksen jälkeen sarjakakkosena ennen TPS:ää.

Sunnuntain otteluseuranta

Linkki: Rataolosuhde miesten liigakierroksella

Rataolosuhteen tälle kierrokselle loihti Joonas Jehkinen, jonka omien sanojen mukaan olosuhde on toiminut siten kuin hän toivoikin.

– Pallot kuitenkin kääntyvät enemmän, mitä ajattelin. Tykkään tehdä kelejä, jotka ovat hallittavia. Välihoitoa kun ei ole, niin kolmen sarjan jälkeen rupeaa olemaan pelaajille haastavampaa. Siinä mielessä kiva, että on ollut tasaista, eikä tulokset ole päässyt karkaamaan esimerkiksi kärkijoukkueiden osalta, Jehkinen sanoo.

Sunnuntain lopulliset tulokset

Sunnuntain henkilökohtaiset tulokset

1.ottelut

Pelit saatiin käyntiin ja ensimmäisissä peleissä saatiin mielenkiintoisia tuloksia. Ysisadan ja GB:n välisessä ottelussa näkyi hyvin, mikä merkitys voi olla yhdellä pelaajalla, kun kolmella kolmea vastaan pelataan. Ysisadan Petri Riikonen teki yhdeksän kaatoa alusta ja ison tuloksen  276, joka oli isossa roolissa Ysisadan voittaessa 642-598 ja raskaat pisteet 12-4. neljä pistettä GB:lle keräsivät Kimmo Lehtonen ja Olli-Pekka Pajari.

Sarjakärki TPS jatkoi vakuuttavaa menoaan voittamalla Bayn 687-565. TPS:lle ison sarjan teki Samu Valaranta, joka tykitti riikosen tavoin 276 taululle. TPS:lle myös avauspelien isoin yhteistulos 687 ja jälleen 14 sarjapistettä lisää.

Eilispäivän ykkösjoukkue Mainarit jatkoi siitä, mihin eilen jäi ottamalla voiton RäMeestä.  TKK puolestaan taipui tasaisessa mittelössä WRB:tä vastaan, kun yhteistulos ratkaistiin viimeisissä ruuduissa, ja lopulta WRB:lle pisteet 572-576 ja 12-4-voitto.

Joensuun JoesGold puolestaan keräsi tärkeitä sarjapisteitä voittamalla Mistralin 15-1. Joukkueiden ankkurit Otso Kahila ja Tomi Turunen heittivät tasapelin, jonka myötä Mistralille ainoa piste tästä ottelusta.

Ensimmäisten otteluiden kaikki tulokset

2. ottelut 

– On synkkää.

Näin huokaisi TKK:n kokenut Petteri Salonen toisen ottelun päätteeksi. Eilen väkevästi esiintynyt TKK on aloittanut päivänsä kahdella tappiolla, kun se hävisi nyt GB:lle arvokkaita pisteitä. Molempien joukkueiden tulostaso jäi vaisuksi, mutta ratkaisu nähtiin vasta viimeisissä ruuduissa. GB:lle vaisusta yhteistuloksesta 588 huolimatta kahta vaille täydet 14 sarjapistettä. TKK:lle tulos 565 ja kaksi pistettä taskuun.

Patterin joukkue aiheutti harmaita hiuksia puolestaan TPS:lle, jolle käteen tällä kertaa vain kolme pistettä, kun Patterin Tommi Teivainen, Sami Javanainen ja Toni Toivonen keilasivat kaikki päälle parituloksen, ja hieno voitto 662-654 turkulaisista.

JoesGold tekee hyvää tulosta ja se on kahden ottelun jälkeen kerännyt eniten pisteitä, kun nyt joukkue kaatoi WRB:n. Myös Mainarit jatkaa pisteiden keräämistä ja ottaa nyt 14 pistettä GH:n kustannuksella.

Kun Lahden Bay voittaa omassa ottelussaan RäMeen, nousevat lahtelaiset sarjapisteissä TKK:n kanssa tasatilanteeseen kolmannelle sijalle.

Toisten otteluiden kaikki tulokset

3.ottelut 

Henkilökohtaisissa tuloksissa TPS:n Samu Valaranta on kärkipaikalla tehtyään kolmeen sarjaan komeat 718 pistettä. Edellisen tappion jälkeen TPS palaa voittojen tielle ottamalla puhtaan 16-0-voiton JoesGoldista, mikä tulee helpohkosti, kun kaikki turkulaispelaajat keilaavat alle parituloksen.

Myös GB ottaa isolla yhteistuloksella 697 kaikki 16 pistettä Patterin kustannuksella. Kimmo Lehtonen (236), Olli-Pekka Pajari (234) ja Pyry Puharinen (227) tekevät hyvää työtä ja ovat nyt keränneet sunnuntaina toiseksi eniten sarjapisteitä ja pitävät tiukasti kiinni sarjataulukon kakkossijasta.

Eniten on kerännyt Mainarit, joka ottaa myös kaikki 16 pistettä ottelussa WRB:tä vastaan. Mainareilla kolmesta ottelusta kerättynä kolme voittoa ja muhkeat 42 sarjapistettä.

Lahden Bay pysyy hyvin kärjen tahdissa ottamalla päivän toisen voittonsa Mistralista. Myös TKK korjaa kurssiaan voittamalla RäMeen 12-4. Voitto tulee pienellä erolla 615-607, ja TKK:n voiton takuumiehenä häärii ankkuri Jarno Lahti tuloksella 227.

Kolmansien otteluiden kaikki tulokset

4.ottelut 

Mainarit jatkaa kovaa tahtia, ja nyt se kaataa GB:n puhtaasti 16-0 komealla yhteistuloksella 713. Kovassa lyönnissä läpi viikonlopun keilannut Mika Heino tekee GB:tä vastaan sarjan 246 ja on henkilökohtaisissa tuloksissa (4 sarjaa, 886) toisena TPS:n Samu Valarannan jälkeen. Kolmantena on niin ikään Mainarien Juho Rissanen (4 sarjaa, 882). Mainarit on kerännyt viikonlopun kymmenestä ottelustaan jo 134 sarjapistettä ja ovat marssimassa päivän ja koko kierroksen joukkueeksi.

Myös TPS ottaa jälleen voiton, tällä kertaa Ysisadasta ja kasvattaa pistepottiaan 14 sarjapisteellä. Myös sarjataulukon kärkipäässä olevat Bay ja TKK nappaavat voiton omista peleistään.

Neljänsien otteluiden kaikki tulokset

5. ottelut 

Mainarit voittaa viimeisenkin ottelunsa, kun se kaataa Mistralin lukemin 629-613. Voitolla joukkue varmistaa olevansa kierroksen joukkue ja myös sunnuntain päivän joukkue, joten upea viikonloppu heille kokonaisuudessaan. Viikonlopun pistesaaliin ansiosta Mainarit nousi sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta viidenneksi.

Loistava päivä ja myös kierros myös TPS:lle, joka nappasi myös voiton TKK:sta viimeisessä ottelussa, ja kierroksen päätteeksi turkulaisilla jo 61 pisteen johto sarjataulukon piikkipaikalla.

GB menetti kahdessa viimeisessä ottelussa tärkeitä pisteitä, kun joukkue jäi ensin nollille Mainarien käsittelyssä ja viimeisessä ottelussa Bay oli helsinkiläisiä parempi pistein 14-2. Tästä huolimatta GB jatkaa sarjan kakkospaikalla kierroksen jälkeen. Huomionarvoista on, että heidän riveistään puuttuivat Joonas Jähi sekä Pasi Uotila tältä kierrokselta.