Seniorien valtakunnansarja alkoi Varkauden keilahallissa tasaisissa merkeissä. Kolme joukkuetta nahisteli tiukasti kierroksen voitosta, mutta viimeisessä sarjassa sen nappasi kotijoukkue Mainarit. Hallitseva mestari TKK Tampereelta on niukasti toisena ja helsinkiläinen GB kolmantena. Nämä kolme joukkuetta voittivat viisi seitsemästä ottelustaan. Tasaista on myös keskikastissa, sillä neljä seuraavaa joukkuetta, Porin XO, helsinkiläiset Patteri ja Jyrä sekä hämeenlinnalainen Juvel-Team kaikki voittivat kolme peliään. Kierroksen pettymykseksi voidaan sanoa Helsingin Tornadoksen jäämistä hännänhuipuksi vain yhdellä voitollaan.

GB aloitti tämän kauden terävimmin lyömällä ensimmäiseen sarjaansa mahtilukemat 949 Jyrää vastaan. Tuo tekee 237,25 miestä päälle ja se oli sen verran paljon, että se jäi koko kierroksen parhaaksi sarjaksi. Päälle 900 tekivät päivän mittaan myös Mainarit kahdesti, 938 ja 910 ja TKK 914. GB:n alkuvauhti piti sen kärjessä neljä ensimmäistä sarjaa, jotka se kaikki voitti. Neljällä voitolla aloitti myös TKK, kunnes viidennessä sarjassa nämä kaksi kärkijoukkuetta kohtasivat toisensa. Tuon matsin tamperelaiset veivät selvästi 864-753 ja siirtyivät samalla sarjajohtoon. Mutta siihen TKK:n juhlat sitten päättyivätkin. Kuudennessa sarjassa sarjanousija Juvel-Team nipisti bonukset niukasti 762-748 ja päivän viimeisessä ottelussa Tampereen Keilakerho taipui Patterille 825-834. Noihin kahteen tappioon karkasi sarjajohto. Sen vei Mainarit, joka oli aloittanut päivänsä ailahdellen. Ensin tuli häviö TKK:lle 792-872, sitten kaksi komeaa voittoa sarjoin 886 ja 938, kunnes neljännessä sarjassa GB vei bonukset matalatasoisessa pelissä 797-767. Loput kolme otteluaan Mainarit voitti ja viimeisen sarjan tuloksen 910 myötä se ohitti siihen saakka johdossa olleen TKK:n 45 pisteellä. GB:n kolmospaikka tuli 152 pistettä Mainareiden perässä.

Nämä kolme kärkijoukkuetta erottuivat muusta porukasta myös parempien tulosten perusteella. Kuten halli-isäntä Kari Hurri oli ennakoinut, tulostaso oli korkea. Mainarit pelasi koko päivän mahtavalla 854,7 keskiarvolla, mikä tekee 213,7 ukkoa kohti. Lähes samaan pystyi TKK, 848,3, eikä GB:kään kauas jäänyt, 833. Myös XO keilasi päivän paritahtia, mutta jonkin verran jääneenä, 805,6. Porilaiset pitävät taulukossa neljättä sijaa, mutta eroa kärkeen on jo lähes 600 pistettä. Patteri ja Jyrä ovat melko lähellä, keskiarvojen jäätyä niukasti alle parin. Hämeenlinnalaiset ovat jääneet keskikolmikosta selvänlaisesti pelaten koko porukan matalinta keskiarvoa 748,1. Juvel-Team olikin ainoa joukkue, joka ei saanut parisarjaa aikaiseksi, parhaansa ollessa 791. Tornadoksen ero Mainareihin on jo reilu, 1142 pistettä.

Henkilökohtaisesti selvästi parasta peliä esitti TKK:n Petri Mannonen, joka keilasi seitsemään sarjaan 1606, eli 229,4 keskiarvolla. Mainareiden Juha Immonen kirjautti tuloksen 1561 ja TKK:n Petri Keituri 1521. Kaikkiaan 17 miestä 33:sta keilasi yli 200 keskiarvolla. Mielenkiintoista oli, että 31 pelaajaa keilasi kaikki seitsemän sarjaa. Jyrä teki turnauksen ainoan vaihdon, Mika Saarinen keilasi neljä ja Jari Vilppula kolme sarjaa.

Senioreiden mestaruussarjan seuraava kierros keilataan Talissa lokakuun 23. päivänä.