Keilailusyksy palaa normaaliin ja valtakunnansarjat käynnistyvät. Seniorien mestaruussarja aloittaa kautensa Varkauden keilahallissa, missä keilataan neljällä pelaajalla, ihan kuin ennen vanhaan.

Kesäkuun puolivälissä pelatuissa edelliskauden finaaleissa voiton vei nimivahva Tampereen TKK. Hallitsevan mestarin joukkueeseen ei tiettävästi ole tullut muutoksia, joten Petri Mannonen, Petri Keituri, Mika Lahti ja Timo Rytkönen lähtevät uuteen kauteen, jos ei nyt ennakkosuosikkina, ainakin vahvana mitaliehdokkaana. Tasaista kautta voi uumoilla, sillä viime vuoden mitalistit, Porin XO ja Varkauden Mainarit ovat edelleen varteenotettavia vastustajia. Samaa voi sanoa Helsingin GB:stä, joka viime kaudella lipsahti niukasti ulos mitaleilta. Myös muut helsinkiläisjoukkueet, Patteri ja Jyrä, ovat kykeneviä voittamaan kenet tahansa sopivan hetken tullen. Sarjatulokkaat Juvel-Team Hämeenlinnasta ja Helsingin Tornados ovat oma lukunsa. Juvel-Teamin panosta on vaikea arvioida etukäteen, sillä vastassa on todella kovia joukkueita, mutta nousu mestaruussarjaan kertoo kyllä joukkueen tasosta. Tornados puolestaan pystyy marssittamaan radoille todella nimivahvan joukkueen: Tapani Peltola, Peter Strömberg, Olli Hossi, Asko Aravirta ja Aarne Nilsson ovat sellaisia keilaajia, että sieltä on odotettavissa mitä tahansa.

Rataolosuhteena Varkauden keilahallissa on ainakin paperilla helpon näköinen 40 jalkaa pitkä hoito, joten odotettavissa on isoja numeroita.

Hallin isäntä Kari Hurri kertoili kokemuksiaan hoidosta:

  • Olosuhde on Jouni Heinon suunnittelema ja siinä ei ole kovin paljon öljyä, vain 17,65 ml. Olen pelannut tuolla hoidolla pari kisaa. Vähäisestä öljymäärästään huolimatta se tuntui alussa yllättävän nopealta. Tänään heitin koko pelin kiiltävällä epäsymmetrisellä pallolla. Keli kestää kyllä pelaamisen, varsinkin kun lauantaina neljän sarjan jälkeen tehdään hoito.
  • Tulostaso tulee olemaan suhteellisen korkea, jos löytää oikean pelipaikan. Mattapalloja ei tarvitse ottaa, niillä pärjännee vain ensimmäisen sarjan puoliväliin.
  • Keli on varmasti kiva pelata, siitä löytyy kaksi pelipaikkaa. Suoremman pallon miehet pelaavat laidasta ja enemmän pyörittävät ylempää. Kolmosmerkkiä ylemmäs ei varmaan tarvitse nousta.

Seitsemän ottelun kierros alkaa lauantaina 25.9. klo 11.00.

 

Pekka Korpi

Kuva: Olli Pakonen

Rataolosuhde