Marjaana Hytönen voitti Raumalla nuorten naisten SM-kultaa. Hopeaa saavutti Mila Nevalainen ja pronssia Pinja Laukkanen. Niko Rasi uusi viime vuoden nuorten miesten mestaruuden. Hopealle Leevi Saikkala ja pronssille Karo Hilokoski.

Tyttöjen tulokset

Poikien tulokset

Livelähetys

Online scoring

Naisten loppuottelun avaussarja oli huikea. Mila Nevalainen paukutti kaatoja kaatojen perään ja teki uransa ensimmäisen 300-pisteen sarjansa. Marjaana Hytönen antoi kovan vastuksen heittämällä 257 pistettä, joten kultamitali ei ole vielä ratkennut. Toisessa sarjassa Hytönen jatkoi kaatotehtailua ja kun Nevalaiselle tuli yksi yhden keilan tyhjä ja reikä, niin peli oli tasoissa. Nevalainen teki tyhjän kymppiruutuun ja Hytöselle riitti seitsemän keilaa kympin avausheitolla. Toinen sarja Hytöselle 253-195 ja SM-kulta lukemin 510-495.

Hytönen ei hätkähtänyt, vaikka Nevalainen teki avaussarjaansa 300.
-Kaveri heitti hyvin, mutta pyrin tekemään hyviä heittoja ja taistelin loppuun saakka ja nyt se riitti kultaan, Hytönen aloitti.

Marjaana päivä oli nousujohteinen.
-Ensimmäinen osio oli huonoa pelaamista, mutta sen jälkeen ei ollut isompia vaikeuksia, hän jatkoi.

Mitali oli Hytöselle jo neljäs nuorten SM-kilpailuista.
-Minulla on kaksi hopeaa ja yksi pronssi, joten kiva päättää ura nuorten sarjassa kultamitaliin.

Marjaanan kausi jatkuu naisten SM-finaaleissa 27.-28.5, sillä hän on käynyt jo pelaamassa loppukilpailuun oikeuttavan tuloksen.

Miesten loppuottelussa Leevi Saikkala aloitti sarjan kahdella reiällä, joista toisen paikkasi. Niko Rasi teki seitsemän kaadon jonon 3-9 ruutuihin. Avaussarja ja vahva kiinnitys kultamitaliin Rasille luvuin 245-193. Saikkala aloitti toisen sarjan tyhjällä eikä peli senkään jälkeen hänellä kulkenut, joten Rasille riitti pitää peli sunnilleen puhtaana. Rasi uusi viime vuoden voittonsa, toinen sarja hänelle 214-177 ja koko ottelu 459- 370.

Niko oli päiväänsä tyytyväinen vaikka pari vaikeampaa hetkeä tuli matkanvarrelle.
-Aloitin hyvin, mutta sitten homma vähän katosi. Onneksi round robinissa peli kulki hyvin ja pääsin mitalipeleihin, Rasi kertoi.

Miesten loppuottelussa tulostaso jäi odotettua alemmas.
-Ehkä hieman vaikeampi oli saada kaatoja siinä, kun oli kolme vasuria pudotuspeleissä. Lisäksi pieni jännitys oli mukana, niin siitä se ehkä johtui.

Rasille kultamitali oli toinen peräkkäin, minkä lisäksi hän saavutti hopeaa vuonna 2020.
-Ensi vuonna en enää pääse nuorten sarjaan, joten mikäs sen parempi kuin voittaa nyt, Rasi päätti.

Rasin menee Taliin miesten SM-kilpailuihin 20.5. Raision porukan kanssa.

Välierän avaussarja Marjaana Hytösen ja Pinja Laukkasen välillä oli tiukkaa taistelua. Kumpikin tekivät sarjaansa neljän kaadon jonot. Laukkanen otti kymppiruudun triplalla neljän pisteen johdon avaussarjan jälkeen, joten loppuottelupaikka on täysin avoinna. Myös toinen sarja pelattiin tasaisissa merkeissä. Laukkanen teki tyhjän kymppikeilasta kahdeksannessa ruudussa ja Hytösellä oli voitto omissa käsissään. Hän muurasi loppuun viisi kaatoa ja eteni loppuotteluun lukemin 449-430.

Niko Rasi otti avaussarjassa edun Karo Hilokoskea vastaan. Rasilla jäi yksi keila ruutuihin 6 ja 9, mutta muutoin hän teki kaatoja. Hilokoskella ei kaatoreaktio ollut hyvä ja kaiken kukkuraksi hän teki ison paikkaamattoman reiän kymppiruutuun. Rasi tarrasi vahvasti loppuottelupaikkaan, vieden avaussarjan lukemin 256-182. Toisen sarjan 2-6 ruutuihin Rasi teki viiden kaadon jonon ja vaikka Hilokoskikin sai kaatoreaktion kuntoon, niin peli ratkesi tuohon Rasin kaatojonoon. Hän teki 7-8 ruutuihin tyhjän ja reiän, mutta sillä ei ollut enää merkitystä ottelun tuloksen kannalta Rasi eteni loppuotteluun lukemin 472-419.

Naisten round robinissa Mila Nevalainen jatkoi siitä mihin ensimmäisessä osiossa jäi. Hän voitti kolme peliä viidestä, mutta kaadettuja keiloja oli 1185 viiteen sarjaan. Nevalainen otti paikan loppuottelussa ylivoimaisella erolla. Pinja Laukkanen ja Marjaana Hytönen voittivat myös kolme peliä. Hytönen pelasi kovempaa tulosta round robinissa ja oli ottaa Laukkasen kiinni. Eroa heidän välilleen jäi 12 pistettä. He kohtaavat kahden sarjan välierässä ja voittaja etenee loppuotteluun Nevalaista vastaan. Reetta Neuvonen oli tämän vuoden kilpailussa neljäs, Nanna Salakka viides ja Saana Hänninen kuudes.

Leevi Saikkala ja Karo Hilokoski eivät antaneet muiden yllättää round robinissa, vaan he ottivat neljä ottelua viidestä ja ottivat kaksi ensimmäistä paikkaa mitalipeleihin. Saikkalalle suora paikka loppuotteluun. Kolmannen paikan vei Niko Rasi, joka varmisti paikkansa käytännössä neljännessä ottelussa, kun hän voitti Onni Riikosen. Hilokoski ja Riikonen pelaavat kahden sarjan välierän ja voittaja etenee loppuotteluun Saikkalaa vastaan. Juuso Kaisku oli neljäs, Riikonen viides ja Jani Soukka kuudes.

Loppukilpailut olivat tulostasoltaan kovatasoisia kuten arvata saattoi. Mila Nevalainen pelasi vahvasti koko kahdeksan sarjaa. Ainoastaan kerran hän jäi alle 200 pisteen. Hän taisteli kärkipaikasta yhdessä Pinja Laukkasen kanssa ja otti 234, 257 sarjojen lopetuksella ensimmäisen osion jälkeen kärkipaikan tuloksella 1745. Laukkanen merkkautti pisteet 1720. Kärkikaksikko on karkumatkalla muilta, sillä kolmanneksi osiossa keilannut Reetta Neuvonen heitti pisteet 1597. kuuden parhaan round robineihin pelasivat myös Nanna Salakka, Marjaana Hytönen ja Saana Hänninen.

Miesten sarjassa Leevi Saikkala ja Karo Hilokoski vetivät letkaa pitkiltä osion koko kahdeksan sarjan ajan. Saikkala vyörytti kovat pisteet 1931 ja oli osion ykkönen. Karo Hilokoski heitti neljänteen sarjaansa 300 pistettä. Sen siivittämänä hän summasi kahdeksaan sarjaan pisteet 1904. Kovaa pelattiin heidän takanankin. Onni Riikonen ja Niko Rasi heittivät tulokset 1866 ja 1856. Kahdesta viimeisestä paikasta käytiin puolestaan kovaa taistelua. Lopulta paikat jatkopeleissä ottivat Juuso Kaisku ja Jani Soukka.

Toisessa osiossa keilataan kuuden pelaajan round robin. 13 sarjan jälkeen kolme parasta naista ja miestä jatkavat mitalipeleihin.

Voit seurata pelejä livelähetyksen kautta sekä online scoringista. Päivitämme päivän tapahtumia myös SKL:n facebook- ja instagram -tileille sekä tälle sivulle.