48 sarjan karsinnan jälkeen Bowlero North Brunswick-hallissa New Jerseyn North Brunswickissa aloitettiin voittajan haku hieman erikoisemmalla pelitavalla. 12 jatkoon keilanneesta miehestä neljä parasta, EJ Tackett, Jakob Butturff, Matt Russo ja Tomas Käyhkö, viettivät ansaittua vapaapäivää lauantaina. Kahdeksan seuraavaa sijoitettiin kaavioon ja ensimmäinen pudotuspelikierros pärähti käyntiin. Ratahoito oli sama, kuin karsintapelien loppuvaiheessa, rataparin vasemmanpuoleiselle radalle oli laitettu 45 jalkaa pitkä 50-60-luvun legenda Dick Weberin mukaan nimetty hoito ja oikeanpuoleiselle 39 jalkaa pitkä keli, joka oli saanut nimensä saman aikakauden suuruuden Don Carterin mukaan.

Ensimmäisenä radalle yhden sarjan otteluun astelivat Zac Tackett ja Kevin McCune, jotka sijoittuivat alkupeleissä paikoille kahdeksan ja yhdeksän. Zac on EJ:n viisi vuotta nuorempi veli ja Kevin PBA-keilaaja jo kolmannessa polvessa. Molemmilla oli ensimmäinen kerta valtakunnallisessa TV-finaalissa. Kumpikin kaveri sai aikaiseksi tuplan alkusarjaan, mutta 3-6-10 missin myötä Tackett oli kymmenen pisteen takamatkalla. Hän teki vielä kaksi isoa tyhjää, mutta neljän kaadon lopetus pakotti McCunen tekemään ehjän viimeiseen ruutuun. Taskuosuma jätti kympin ja varmasti mies sen paikkasi, otti voiton 200-189 ja etenee sunnuntain toiselle kierroksella, jossa hän saa vastaansa Zacin isoveljen EJ:n.

Toisessa matsissa oli vastakkain kaksi nykytekniikalla pelaavaa major-voittajaa. Chris Via oli sijoittunut viidenneksi ja Anthony Simonsen pääsi pudotuspeleihin viimeisenä vasta kaadettuaan Jason Belmonten uusintasarjassa. Alku mentiin Vian tahdissa, hän heitti viisi pesäosumaa ja kaatoi viisi kertaa. Simonsen pystyi tekemään samaan aikaan tuplan ja oli 31 pistettä perässä puolivälissä. Kuudenteen Chris löi taas taskuun, mutta sai nyt paukahtavan 7-10 reiän. Kun Simo vastasi siihen kolmannella kaadolla, heräsi peli taas eloon. Vian kaksi seuraavaa heittoa olivat huonoja, ensin 3-6-7-10 reikä, jonka hän kyllä paikkasi, sitten tyhjä 2-10 keiloista. Myös Simonsenin kaadot loppuivat ja ero kasiruudussa oli neljä pistettä Simon hyväksi. Via lopetti sarjan ensin ja lopetti sen kolmeen kaatoon ja toiseen seiska-kymppiin. Simonsenilta vaadittiin kahta kaatoa viimeiseen ruutuun ja sen hän teki ja vei sarjavoiton 237-231 ja jatkaa sunnuntain peleihin, jossa vastaan tulee Tomas Käyhkö.

Kolmas peli käytiin kahden uretaanipalloilla kauhovan kahden käden vasurin välillä. Jesper Svensson oli sijoittunut seitsemänneksi ja Keven Williams kymmenenneksi. Williams teki alkuun ison reiän, mutta sitten alkoivat palikat lähteä. Kaato toisensa perään antoi hänelle puolisarjaan 53 pisteen johdon, kun Svensson ei saanut kaatoja millään. Kahden seiskakeilan paikon jälkeen ruotsalainen teki ison missin ja 7-10 reiän. Sitten taas seiskan paikkoja ja sarjan ensimmäinen, ja ainoaksi jäänyt kaato kasiruutuun. Keven heitti kerran ohi ykkösestä, mutta paikkasi jääneen 1-7 ryhmän ennen kuin teki pari kaatoa lisää. Williams jatkaa kilpailuaan 232-167 voitolla. Sunnuntaina hän kohtaa toisen vasurin Jakob Butturffin.

Illan, tai suomalaisittain aamun, viimeisessä ottelussa vastakkain oli kaksi perinteisen tekniikan oikeakätistä major-voittajaa, Bill O’Neill ja Englannin Dom Barrett sijoilta kuusi ja 11. Myös tämä sarja saatiin ratkaistua aikaisessa vaiheessa, kun O’Neill aloitti sarjansa seitsemällä kaadolla. Ysiruudun isosta reiästä huolimatta sarjaksi tuli 253, jota vastaan Barrettin ehjä sarja yhdellä tuplalla, 208, ei riittänyt alkuunkaan. Sunnuntain vastus on Matt Russo.

Sunnuntaina klo 19 Suomen aikaa alkavat ottelut keilataan periaatteella kisa kahteen sarjaan. Keilataan siis kaksi sarjaa, jos toinen pelaaja voittaa molemmat on homma selvä. Jos sarjat menevät tasan, ratkaisu haetaan uusinnalla. Otteluparit ovat Tackett-McCune, Simonsen-Käyhkö, Williams-Butturff ja O’Neill-Russo.