Suomalaiset ottivat kaksoisvoiton naisten Masters-kilpailussa Islannissa. Marjaana Hytönen keilasi loistavasti lauantaina jättäen Ruotsin maajoukkuepelaajat sekä muut suomalaiset taakseen. Peppi Konsteri puolestaan taisteli itsensä hopealle yhden pisteen marginaalilla. 

Naisten Masters oli todellinen Suomi-Ruotsi-maaottelu, sillä kahdeksasta keilaajasta neljä olivat suomalaisia ja neljä ruotsalaisia.

Hytönen aloitti päivänsä näytöstyyliin kilpailussa, joka pelattiin round robinina. 19-vuotias suomalainen keilasi neljään ensimmäiseen sarjaansa 242, 226, 233 ja 201 sekä voitti kaikki nämä ottelunsa keräten kaikista 30 bonuspistettä. Tässä vaiheessa ero muihin oli jo ratkaiseva. Neljän sarjan jälkeen kaulaa kakkossijaan oli 153 pistettä.

Marjaana Hytönen (oik) juhli keilailu-uransa tähän asti hienointa saavutusta. Peppi Konsteri puolestaan taisteli itsensä hopealle.

Hytösen tulostaso laski viimeiseen kolmeen sarjaan rataolosuhteen muuttuessa haastavammaksi, mutta voitto ratkesi tästä huolimatta selvällä erolla muihin Hytösen pitäessä pelinsä kasassa.

– Alku lähti hyvin käyntiin ja oli loistava reaktio. Siinä oli sitten helppo keilata, kun tuntui että kaikki onnistuu. Mahtava fiilis ja tämä oli tähänastisen keilailu-urani ylivoimaisesti paras saavutukseni. Tästä lähdetään treenaamaan uudella innolla ja motivaatio on nyt huipussaan, Hytönen iloitsi voiton ratkettua.

Valmentaja Jussi Turtiainen suitsutti nuorta kultamitalistia.

– Kilpailu meni niin kuin sovittiin. Marjaanalla oli hienoa keilailua koko päivän ja hyvä reaktio. Hän käytti alussa hyvin paikat hyväkseen ja lopun haastavammalla kelillä suoritus pysyi kuotenkin hyvin kasassa. Ansaittu kultamitali, Turtiainen tunnelmoi.

Hopealle itsensä taisteli uskomattoman pienellä erolla Peppi Konsteri, joka oli lopulta ainoastaan yhden pisteen erolla parempi Ruotsin Ottilia Gunnarssonia.

– Ei ollut millään tavalla helppoa, vaan kokoajan sai puurtaa ja hakea suoritusta. Heitto ei tuntunut tänään yhtä hyvältä kuin aikaisemmin, mutta taistelu tuotti tulosta ja hieno hopea, Konsteri kertoo.

Mila Nevalainen oli lopulta viides ja Vilma Salo kuudes.

Lopulliset tulokset:

1. Marjaana Hytönen 1583
2. Peppi Konsteri 1498
3. Ottilia Gunnarsson (SWE) 1497
4. Judith Friman (SWE) 1485
5. Mila Nevalainen 1410
6. Vilma Salo 1329
7. Nora Johansson (SWE) 1272
8. Emma Halttunen (SWE) 1163

Kilpailun tarkat tulokset sarjoittain näet tästä linkistä.

Seuraavaksi mitaleita lähtevät jahtaamaan miesten Masters-osioon Tomas Käyhkö, Teemu Putkisto sekä Jesse Ahokas klo 16.00 (aikataulua aikaistettu puolella tunnilla). SKL tiedottaa tapahtumista pelien käynnistyessä.

Kilpailujärjestäjän sivut 

Henri Havusela