PM-kilpailuiden päätösosio, miesten Masters, ei tuonut Suomen joukkueelle lisämitaleita. Kultaa voitti Ruotsin nuori tähtikeilaaja William Svensson. 

Ruotsalaiset ottivat kilpailussa kaksoisvoiton Robin Skansin napatessa hopeaa. Pronssia jaettiin Norjan Alexander Beckille, joten mitalistit olivat järjestyksessä täysin samat kuin miesten All Eventsissäkin.

Suomalaisista parhaiten keilasi neljänneksi sijoittunut Jesse Ahokas, joka jäi niukasti mitalien ulkopuolella. Seitsemän ottelun round robinin jälkeen Ahokas oli kymmenen pistettä pronssia saaneen Beckin perässä.

Heti Ahokkaan perässä tuloksissa oli Tomas Käyhkö. Sekä hän että Ahokas voittivat seitsemästä ottelustaan neljä. Kolmas Mastersissa mukana ollut suomalainen Teemu Putkisto ei onnistunut omassa pelissään ja oli lopulta seitsemäs voittaen vain kaksi otteluaan.

PM-kilpailuiden miesten Mastersin lopulliset tulokset tästä linkistä.

Ahokas kiittää tukijoita

Svenssonille kulta tarkoitti sitä, että hän korjasi PM-kisoista kaikki jaossa olleet viisi kirkkainta mitalia.

– Ruotsi oli näissä kisoissa muutenkin ylivoimainen tällä kertaa. Pienet asiat ratkaisevat ja pitää ottaa oppia jälleen tästä, Suomen joukkueen päävalmentaja Jarmo Ahokas summaa.

Aikaisemmin lauantaina naisissa Marjaana Hytönen juhli kultamitalia, minkä lisäksi Peppi Konsteri saavutti hienosti hopeaa.

Suomen joukkue saalisti PM-kilpailuista lopulta yhteensä 11 mitalia tuliaisiksi.

Kaiken kaikkiaan Suomen joukkue nappasi tämän vuoden PM-kilpailuista Islannissa 11 mitalia, joista Hytösen kulta oli ainoa kirkkain mitali. Kaikki tulokset kilpailujärjestäjän sivuilta tästä linkistä.

Ahokkaalle tulee samalla arvokilpailuiden osalta vuosi 2019 päätökseen. Vuosi on tuonut Suomen eri maajoukkueille 32 mitalia, jotka ovat jakautuneet 17 eri keilaajalle.

– Siihen asiaan ei voi olla kuin tyytyväinen, vaikka paljon on parannettavaa perusasioissa sekä suunnitelmallisuudessa, kuten myös fysiikassa ja pelitaidoissa. Suunta on hyvä ja kiitos kaikille tukijoille. Tsemppiä vielä Niko Oksaselle ja Sanna Pasaselle Maailman Cupiin ja siellä menestymiseen, Ahokas sanoo.

 

Henri Havusela