Niko Oksanen ja Sanna Pasanen edustavat Suomea Indonesiassa Palembangissa, jossa alkaa pelien osalta maanantaina Qubica AMF maailmancup. Sunnuntaina ohjelmassa oli viralliset harjoitukset sekä avajaisseremonia.

Suomalaisilla oli pitkä matkustaminen Indonesiaan aikaisemmin tällä viikolla, ja sunnuntaina pelaajat pääsivät tutustumaan kisahalliin virallisten harjoitusten muodossa. Aikaero Palembangissa on viisi tuntia Suomea edellä.

Pelaajat tutustuivat ratoihin virallisissa harjoituksissa aikaisin sunnuntaina Suomen aikaan.

Palembang on Sumatran saaren pääkaupunki, jossa asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Eksoottisessa kohteessa myös keilahalli tarjoaa varmasti mielenkiintoisia kokemuksia.

Radat aiheuttivat haasteellisuudellaan pohdintaa suomalaisten kesken. Paikanpäälle pelaajien mukana on matkustanut myös valmentaja Sami Konsteri.

– Kummallakin Nikolla ja Sannalla laukuista löytyy välinevariaatioita, mutta nyt pitää päästä peliin sisälle ja miettiä, mitä keinoja ruvetaan käyttämään. Eiköhän joka päivä lähdetä nollista liikkeelle. Kelit vanhaan tapaan tulevat muuttumaan viikon aikana varmasti. Harjoituksissa radoista huomioita sen verran, että loppupää hallista on kosteampi sekä lämpöisempi eivätkä pallot kääntyneet selvästikään, kuten alkupäässä. Näillä tiedoilla siis ensimmäiseen osioon, joka alkaa maanantaina aamulla, Konsteri linjaa.

Myös pelaajilla muodostui harjoituksissa käsitys siitä, mitä tulevan pitää.

– Vaikka perinteisesti tässä turnauksessa alusta on kitkainen, liian kovaa ei voi heittää. Pallot joko irtoavat tai muuten vaan evät lue rataa, jos liian kovaa heittää. Tulostasosta saadaan kuvaa vasta ensimmäisen osion jälkeen, keroo Oksanen, joka samalla veisteli, että kyllä kilpailussa varmasti peräkkäisiä kaatoja tehdään.

Pasanen on samoilla linjoilla.

– Liian jyrkkää lähtökulmaa ei voi radalle tarjota, vaikka radat tulevat varmasti kuivumaan. Jotenkin pallot vaan hyytyvät. Täytyy keksiä muita keinoja ratojen kuluessa.

Niko Oksanen ja Sanna Pasanen hakevat hyvää starttia kisoille maanantaina.

Aikaeron takia pelit alkavat suomalaisten kannalta erikoisiin aikoihin. Huomenna maanantaina miesten ensimmäinen kuuden sarjan osio keilataan paikallista aikaa aamulla, eli Suomen aikaan jo maanantain vastaisena yönä klo 03.00. Naiset aloittavat oman urakkansa maanantaina klo 10.00.

SKL seuraa tarkasti maailmancupin tapahtumia ja tiedottaa niistä ensi viikon aikana pelien edetessä.

Kilpailujärjestäjän sivut

Henri Havusela