Naisten sarjassa Suomi saavutti kaksi mitalia, kun Marjaana Hytönen keilasi hopeaa kuuden sarjan tuloksella 1188. Tämän lisäksi Peppi Konsteri nousi mitalikantaan pronssille tuloksella 1159. Kultaa vei Ruotsin Emma Halttunen selvällä erolla muihin pistein 1241.

Hytönen varmisti hopeansa viimeisen sarjan hyvällä tuloksella 231, mikä oli myös hänen päivän paras sarjansa.
– Hieno fiilis juuri nyt. Alkuun tuli huonoja heittoja, mutta loppua kohden pelini parani ja tästä on hyvä jatkaa tauon jälkeen joukkuepeliin, Hytönen tunnelmoi torstaina Singlen päätyttyä.

Lisäksi Vilma Salo oli lähellä mitalia keilattuaan itsensä neljännelle sijalle. Mila Nevalainen puolestaan ei onnistunut omassa pelissään ja oli loppujen lopuksi yhdeksänneksi paras.

Miesten sarjassa Teemu Putkisto oli pelipäällä ja nousi pronssille tuloksella 1365. Putkisto keilasi kolme isoa sarjaa 269, 258 ja 243, mutta pari heikompaa sarjaa piti hänet kirkkaimpien mitalien ulkopuolella.

Kultaa voitti miesten EM-kilpailujen hallitseva kultamitalisti Ruotsin William Svensson, joka keilasi korkean tuloksen 1409. Hopealle ylsi Norjan Alexander Beck pistein 1387. Myös Tomas Käyhkö keilasi hyvin, mutta avaussarjan 198 tulos piti hänet tällä kertaa mitalien ulkopuolella. Hänen lopullinen sijoitus 1337 tuloksellaan oli neljäs. Heti hänen perässään tuloksissa viidentenä oli Jarno Lahti. Jesse Ahokkaan startti oli vaisu ja hän oli Singlen 13:s.

Kilpailut jatkuvat kello 16:30 joukkuekilpailun ensimmäisellä osiolla. Pelejä voitte seurata livescoringin, tulospalvelun sekä kisajärjestäjän Facebook-sivun kautta suorana. Linkit löytyvät uutisen lopusta.

Livelähetys

Livescoring

Tulokset

Järjestäjän sivuille

 

Olli Pakonen & Henri Havusela