Suomen nuorten PM-joukkue aloitti joukkuekilpailun hienosti ja pitää kärkipaikkaa sekä naisten että miesten kilpailussa ensimmäisen päivän jälkeen.

Singlen perään keilattiin torstaina joukkuekilpailun ensimmäinen osio. Suomen naisten joukkue otti kärkipaikan viiden pisteen marginaalilla Ruotsiin. Suomi teki sarjat 777, 702 ja 789. Yhteistulosta naisille 2268. Joukkueen paras pelaaja oli 611 tuloksen kolmeen sarjaan keilannut Peppi Konsteri.

Konsteri oli peliinsä tyytväisempi kuin aamun Singleen.

– Pelit menivät ihan hyvin ja pysyimme hyvin muutoksissa mukana. Huomenna jatketaan tästä, Konsteri viestitti.

Vilma Salo teki 571, Mila Nevalainen 565 ja Marjaana Hytönen 521. Suomen ja Ruotsin takana kolmantena oleva Islanti on jäänyt kärkikaksikosta yli 300 pistettä, joten kultamitalin kohtalo ratkaistaan Suomen ja Ruotsin välillä. Norjalla on mukana vain kaksi naiskeilaajaa, joten he eivät joukkuekilpailuun osallistu.

Suomen miehet kovassa iskussa

Suomen miehet laittoivat ison vaihteen silmään heti alusta paukuttaen ensimmäiseen sarjaan 907 pistettä. Toisessa sarjassa vauhti vain kiihtyi, kun Jesse Ahokkaan 279 sarjan siivittämänä joukkuetulos nousi 925:n

Suomen mahtipeli kesti koko pelin, sillä kolmannessa sarjassa kaikki intoutuivat huippupeliin. 959 tulos päivän viimeiseen sarjaan nosti yhteistuloksen 2791:n. Ruotsi on jäänyt Suomesta 204 pistettä ja Norja yli 300 pistettä.
Tomas Käyhkö tehtaili kolmeen sarjaan 760 ja Jesse Ahokas 741 pistettä. Teemu Putkiston ja Jarno Lahden pelit sujuivat myös mallikkaasti, kun he merkkauttivat tulokset 646 ja 644.

Jesse Ahokas oli hyvillä mielin joukkuekilpailun jälkeen.
– Keilattiin joukkueena hyvin. Peli-ideamme toimi hyvin ja reaktio oli kaikilla hyvä, vaikka liikaa tuli missejä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna toiseen osioon, Ahokas kertoi.

Naisten all eventsiä johtaa yhdeksän sarjan jälkeen Ruotsin Emma Halttunen tuloksella 1811. Peppi Konsteri on toisena 41 pisteen päässä. Vilma Salo on kolmas, Marjaana Hytönen neljäs sekä Mila Nevalainen kahdeksas. 18 sarjan jälkeen kahdeksan parasta selviytyvät Mastersiin.

Poikien all eventsin kärkeen nousi joukkuekilpailun ensimmäisen osion jälkeen Tomas Käyhkö pistein 2097. Toisena on Norjan Alexander Beck 31 pistettä suomalaisesta jääneenä. Kolmantena on Ruotsin William Svensson, 10 pistettä Beckistä jääneenä. Teemu Putkisto on neljäntenä, Jesse Ahokas kuudes ja Jarno Lahti seitsemäs.

Joukkuekilpailun toinen osio keilataan perjantaina kello 12.00 Suomen aikaan. Perjantaina on ohjelmassa myös parikilpailu kello 16.30 alkaen.

 

Tulokset

Järjestäjän sivut

 

Olli Pakonen