Kevin McCune jatkoi jättiläisten kaatoa loppuun saakka. Hän jyräsi PBA Players Championshipin loppuottelussa Jakob Butturffin selvin numeroin ja suoraan sarjoin 3-0. Tämä titteli oli suvun 12 PBA-voitto. Isoisä Don McCune voitti kahdeksan kertaa ja hänet valittiin Vuoden Keilaajaksi vuonna 1973. Isä Eugene McCune saavutti kolme voittoa. Kumpikaan edellä mainituista ei kuitenkaan voittanut major-titteliä, kuten Kevin McCune nyt.

Loppuottelu keilattiin paras viidestä menetelmällä, ensin kolme sarjaa voittanut vie koko potin. Radanhoito oli sama kuin aiemmin, vasemmalla puolella oli 45 jalkaa pitkä Dick Weber ja oikealla 39 jalan mittainen Don Carter.

McCune keilasi koko ajan oikealla radalla uretaanipallolla ykkösmerkistä kovaa, noin 35 km/h ja vasemmalla kolmosmerkistä samaa vauhtia reaktiivilla. Butturff aloitti molemmilla radoilla uretaanipallolla ja isolla koukulla. Jakobin aloitus oli huonoin mahdollinen 7-10. neljänteen ruutuun tulla pullahti 4-6 ja kuudenteen ruutuun hän vaihtoi vasemmalla radalle reaktiivipalloon ja teki 2-4-6-10 reiän. Ei hyvä. Kevin ei ihmeitä esittänyt, hän piti pallon suunnilleen taskussa, teki yhden tuplan sarjan loppupuolella ja otti ensimmäisen sarjavoiton pistein 206-178.

Toiseen sarjaan odotettiin Butturffin ryntäävän voittoon, aivan kuten lauantaina oli käynyt välierässä. Ryntäys kyllä nähtiin, mutta se oli McCune, joka lopetti viidellä kaadolla. Alkuun hän oli tehnyt kaato-paikkoa ja tuplan. Butters teki nelosruutuun 6-7 reiän ja oli puolisarjassa 23 pistettä jäljessä. Hän teki triplan ja näytti hyvältä, mutta sitten Kevin aloitti jononsa ja Jakobin meno tyssäsi 4-7 paikkoon. Lopulta toinenkin sarja meni selvänumeroisesti nuorelle indianalaiselle, tai ”Hoosierille”, kuten heikäläisiä kutsutaan, pistein 247-203.

Butturff oli kovan paikan edessä, nyt oli pakko voittaa kolme sarjaa putkeen, eikä oikeaa peli-ideaa ollut vielä löytynyt. Eikä löytynyt tähänkään sarjaan. Oikeakätisten puolella McCune aloitti huonolla heitolla, mutta paikkasi hirmurykäisyllä 3-6-10 ryhmän. Sitten hän löi viisi kertaa kohdalleen ja kerta pöytäkirjaan merkittiin rasti. Butturff vaihtoi taas vasemmalla radalla reaktiiviin, jätti 2-4-7 ryhmän, josta otti vain kaksi keilaa pois. Seuraavakin heitto meni nokkaan ja 2-4 keiloista tuli toinen peräkkäinen missi. Homma näytti selvältä ja sitähän se oli. McCune paikkasi pari kertaa, heitti sitten 1-6 läpärin, joka jäi paikkaamatta, mutta ei väliä. Jakob vaihtoi taas palloa vasemmalla radalla ja nyt se oikea löytyi, kaikki loput heitot pitkällä hoidolla olivat kaatoja. Mutta kun oikeanpuoleisella radalla ei tullut ainoatakaan, hän jäi pisteisiin 175. Kevin laukaisi kymppiruudun heittonsa lähes 50 km/h, sai seitsemän keilaa, paikkasi sen ja paukkasi ylimääräisellä toisen hirmuheiton tulokseen 220. Ottelu päättyi suoraan 3-0 McCunen eduksi ja kotiin viemisiksi tuli satatuhatta dollaria ja paikka ensi viikonlopun Grand Slam Cupiin, jossa jaossa on lisää maallista hyvää.
Kisan ratkettua Kevin halasi ensin pitkään Jakobia, sitten isäänsä Eugenea ja äitiään Christineä.

Butturff kertoili Kimberly Presslerin haastattelussa, että hänestä radat tuntuivat erilaisilta kuin aiemmin, pallo tuntui lähtevän nousemaan liian aikaisin. Hän kuitenkin tunnusti, että Kevin oli keilannut fantastisesti ja että tuntui hyvältä nähdä nuorukaisen voittavan ensimmäisen tittelinsä vanhempiensa silmien edessä.

McCune kertoi kysyttäessä, että suunnilleen toisen sarjan puolivälissä hänestä alkoi tuntua, että peli kääntyy hänelle, koska vastustajalla oli selvästi ongelmia pallonvalinnan ja sen käyttäytymisen kanssa. ”Odotin ihan varmasti, että Jakob nousee ensimmäisen sarjan epäonnistumisen jälkeen, kuten hän oli tehnyt lauantaina”, Kevin kertoi. Hän naureskeli, että isä oli vähän ”vihainen”, kun hän voitti heti majorin, johon tämä ei ollut koskaan pystynyt. ”Tiesin olevani hyvä, mutta tällaiseen menestykseen minun piti löytää oikeat konstit, jotta pääsin perille asti”. Ne viimeiset heitot olivat yleisöä varten, halusin vähän viihdyttää heitä”, McCune totesi lopuksi.

Ensi viikolla PBA-kausi huipentuu Super Slam Cupiin, jossa ovat mukana kauden kaikki major-voittajat, EJ Tackett US Openista, Jason Belmonte Tournament of Championsista, Anthony Simonsen USBC Mastersista ja McCune Players Championsista. Mukaan pääsee myös Butturff, joka sijoittui neljänneksi World Championshipissa, mutta kun hänen edellään olivat Tackett, Belmonte ja Simonsen, lankesi paikka hänelle. Vain yhden sijan päässä tuosta paikasta oli Santtu Tahvanainen, joka päätyi World Championshipissa viidenneksi.
Kilpailu keilataan Jupiterissa, Floridassa. Lauantaina klo 21 Suomen aikaa keilataan  kolmen sarjan kisa, jolla miehet laitetaan järjestykseen sunnuntain klo 21 alkavaa porraspeliä varten.