Tasan puoli vuotta on kulunut SM-liigan edellisestä kierroksesta. Nyt maamme eturivin mieskeilaajat kokoontuvat Turkuun jatkamaan siitä, mihin koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen jäätiin. Paitsi aikataulullisesti, korona on aiheuttanut muutoksia myös sääntöihin. Jo marraskuussa pelattiin kolmella keilaajalla ja sama käytäntö pätee edelleen. Kolmen miehen joukkueet ovat etu pienemmille seuroille, kun vähäisempikin pelaajamateriaali riittää kisaan parhaiden kanssa, mutta toisaalta isot seurat pystyvät tuomaan peliin vain suurimmat tähtensä. Molempi parempi. On mielenkiintoista nähdä ensinnäkin minkälaiset kokoonpanot joukkueet saavat tauon jälkeen radoille ja toisaalta missä kunnossa miehet ovat. Toki kilpakeilailu on jälleen alkanut elpyä, mutta lähes kaikilla on takana kuuden viikon tauko, joten epävarmuutta on ilmassa.

Kupittaan radat ovat tutut kaikille, siitä ei ole epäilystä, mutta mikä on kotihallin etu sarjaa selvästi johtavalle TPS:lle? Pystyvätkö turkulaiset jo tulevana viikonloppuna varmistamaan paikkansa loppupeleissä ja ehkäpä jopa runkosarjan voiton? Ero neljäntenä olevaan TKK:n on suuri, mutta tamperelaisilla on vielä jäljellä kotikierros Kaupin radoilla. TPS johtaa sarjaa selvästi ja lienee mukana loppupeleissä. Muista kahdesta paikasta kilpailevat kiivaimmin GB, BAY, TKK, Mainarit ja vielä RäMekin. Melkein kaikki muut joukkueet ovat jonkinlaisessa karsinta- tai putoamisvaarassa. Edessä o mielenkiintoinen loppukevät, tai alkukesä.

Näihin kysymyksiin alkaa vastauksia tulla, kun miehet aloittavat kauden viidennen kierroksen lauantaina klo 12.00 Kupittaalla. Lauantaina keilataan kuusi ottelua, sunnuntaina viisi klo 10.00 alkaen.

 

Pekka Korpi