Naisten SM-liigakausi jatkuu peräti puolen vuoden tauon jälkeen, kun joukkueet matkaavat Raisioon. Liigaviikonloppu käynnistyy lauantaina 15.5 klo 11:00 alkaen.

Naisten SM-liigaa pelattiin viimeksi Raumalla marraskuun puolivälissä, eli tasan puoli vuotta sitten. Odottavan aika on ollut pitkä, eikä koronatilanne ole ollut keilailumaailmalle kovinkaan suotuisa, kun niin harjoittelussa, keilahallien aukiolossa ja kilpailemisessa on ollut omat haasteensa. Joukkueiden kokoonpanot ovat yksi mielenkiintoinen asia seurattavaksi, kun pelit alkavat.

Giants on tukevassa sarjajohdossa sarjapistein 313. Toisena tulee Bay (272) ja kolmantena on GB (262). Kotihallissaan tulevana viikonloppuna pelaava Nasevat on neljäntenä kerättyään 229 sarjapistettä. Seuraaviin joukkueisiin tulee jo enemmän eroa, sillä viidentenä oleva Smash (173) on jäänyt jo suhteellisen kauas. Kuudentena majailee ET (146), seitsemäntenä WBT (96) ja kahdeksantena Uljas (77).

Henkilökohtaisissa keskiarvoissa Giantsin Piritta Maja on kärjessä vakuuttavalla keskiarvolla 219,62. Toisena on niin ikään Giantsia edustava Ani Juntunen (216,28). Kolmannelta sijalta löytyy GB:n Nina Kovanen (211,14).

Markus Viljanen