Naisten SM-liiga palasi kehiin puolen vuoden tauon jälkeen, kun joukkueet keilaavat Raisiossa 15.- 16. toukokuuta. Lauantain kierros on pelattu päätökseen ja päivän parhaan joukkueen tittelin nappasi Giants.

Naisten SM-liiga palasi pitkän tauon jälkeen tositoimiin, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa Raisiossa. Lauantain kierros oli täynnä hyviä ja huonoja sarjoja, pettymyksiä ja iloa – kaikkea sitä tunneskaalaa, mitä keilailu parhaillaan tuottaa.

Iloa löytyi Giantsin joukkueesta, joka raivasi tiensä selvällä erolla päivän parhaaksi joukkueeksi. Giants keräsi yhteensä 93 sarjapistettä, kun toiseksi sijoittuneella Baylla oli 78. Giantsin Marjaana Hytönen katseli vielä aamun ensimmäiset sarjat sivusta, kunnes hän pääsi kehiin, eikä tämän jälkeen paikastaan enää luopunut.

Hytönen kirjautti viiteen sarjaan kovan keskiarvon 213,40, jolla irtosi päivän toiseksi parhaan pelaajan sijoitus heti Bayn Eliisa Hiltusen (216,14) jälkeen.

– Eihän se ikinä ole kivaa jäädä sivuun, mutta laitoimme alkuun parhaan joukkueen radalle. Sain siitä kuitenkin itselleni pienen tsempin ja pelasin hyvin, kun pääsin vaihdosta mukaan. Sain joukkuekavereilta hyvin tukea pelilinjoihin. Olosuhde muuttui hiljalleen ja alempaa heittäessä oli vaikeaa saada keiloja lähtemään, kun öljy rupesi liikkumaan. Sopivat muutokset kun teki, niin pelaaminen helpottui, Hytönen avasi tuntemuksiaan.

– Fiilis viikonloppuun lähtiessä oli sellainen odottava, mutta samalla hyvä, sillä tiesimme olevamme sarjajohdossa. Saimme lisäksi ensimmäistä kertaa myös Sannan [Oksanen] pelaamaan. Oli todella kiva pelata ja lähdemme sunnuntaihin hyvillä mielin.

Marjaana Hytönen keilasi lauantaina keskiarvolla 213,40.

Hytönen kuuluu nuorten naisten lisäksi myös naisten maajoukkueryhmään. Tulevat arvokisat ovat hänelle tärkeä etappi, mutta niiden yllä leijuu paljon epävarmuutta. Epävarmuutta arkeen ovat tuoneet myös vakavat terveyshuolet, jotka toivat taukoa keilailuun.

– Olin syksyllä käsileikkauksessa, jossa poistettiin pahanlaatuinen kasvain. Se oli henkisesti vaikea paikka, eikä keilailukaan ollut helppoa pääkopalle. Nyt on ollut taas todella kivaa päästä pelaamaan. Käyn säännöllisesti kontrollissa, jossa tilannetta seurataan. Toivottavasti tilanne pysyy yhtä hyvänä kuin nyt. Maajoukkue on tärkeä tavoite, mutta luen nyt samalla myös pääsykokeisiin, mikä on myös erittäin korkealla prioriteeteissani. Tietoa tässä odotellaan, että onko arvokisoja vai ei. Totta kai tavoittelen sinne paikkaa, mutta tilanne on aika auki, Hytönen kertoi.

1. ottelu

Bay aloitti lauantaipäivän vakuuttavasti voittamalla Uljaksen selvästi 642–479. Bayn joukkueessa Jenni Heino heitti 220 ja Eliisa Hiltunen ankkuroi hienosti peräti 256. Bay nappasi täyden potin sarjapisteissä erolla 14–0.

Nasevat sai voitokkaan startin viikonloppuun, kun Smash kaatui tiukassa ottelussa 468–464. Nasevien Tuula Tammisen 189-sarja oli selvästi ottelun paras. Sarjapisteet kirjattiin Naseville 10–4.

GB aloitti lauantain voittamalla WBT:n isolla erolla 541–420. GB teki tasaista työtä, sillä joukkueen kaikki sarjat osuivat välille 172–189. Sarjapisteet GB otti puhtaasti 14–0.

Giants sai niin ikään väkevän alun päivään voittamalla ET:n 585–416. Jos teki GB omassa pelissään tasaista jälkeä, pisti Giants vielä paremmaksi, kun kolmen pelaajan sarjat olivat 193, 195 ja 197. Sarjapisteet tästä Giantsille 14–0.

2. ottelu

Giantsin tulos tippui hieman avausottelusta, mutta sillä irtosi voitto WBT:tä vastaan, tuloksella 555–465 . Peppi Konsteri veti joukkojaan 214-sarjalla. Sarjapisteet Giants nappasi nimiinsä 12–2.

Smash paransi avausottelusta yli 100 pistettä, kun Uljas jäi jalkoihin lukemin 566–440. Sari Koskiniemi (209) teki ottelun kovimman sarjan. Smash otti sarjapisteet 14–0.

Bay jatkoi vakuuttavasti voittamalla Nasevat 627–553, sarjapisteiden mennessä 12–2. Bayn Eliisa Hiltunen paransi avausottelun 256-sarjastaan heittämällä nyt 278.

ET:n ja GB:n välinen ottelu oli tasaisin, kun ET voitti 485–439-lukemin. Ottelussa ei nähty suuria sarjoja, vaan ET:n Daniela Lönnrothin 177 oli kuudesta pelaajasta paras. Sarjapisteet ET:lle 12–2.

Eliisa Hiltunen oli lauantain paras pelaaja keskiarvolla 216,14.

3. ottelu

Nasevat ja Uljas kävivät tiukan taiston, joka päättyi lopulta vain 15 pisteen erolla Nasevien voittoon 500–485. Sarjapisteet Naseville 10–4. Nasevien Jenna Nissi (185) vastasi ottelun parhaasta sarjasta.

Smash ei pysynyt kyydissä, kun Bay jatkoi voittokulkuaan 618–490-voitolla. Roosa Pusa avasi Baylle 222, Jenni Heino jatkoi 170-sarjalla ja Eliisa Hiltunen ankkuroi 226. Sarjapisteet Baylle 14–0.

Giantsin ja GB:n ottelu oli toistaiseksi kierroksen tasaisin, kun Giants voitti niukasti 537–535. Ottelun kaikki sarjat pelattiin välille 161–195, joista GB:n ankkuri Roosa Lundén heitti 195. Sarjapisteet Giantsille 11–3.

ET otti toisen peräkkäisen voiton, kun kotkalaisjoukkue voitti WBT:n 541–513. ET:n ankkuri Nina Kiviharju oli 202-sarjallaan ottelun paras. Sarjapisteet ET:n hyväksi 12–2.

4. ottelu

GB palasi voiton makuun kahden tappion jälkeen voittamalla Smashin 578–499. Heidi Manninen ja Reija Lundén heittivät molemmat 201, mikä riitti ottelun parhaan sarjan titteliin. Sarjapisteet GB otti puhtaasti 14–0.

Giants ja Bay kohtasivat kärkiottelussa, jonka Giants vei nimiinsä 612–551, kun Baylla oli rahtusen ongelmia paikkopelinsä kanssa. Giantsin avaaja Marjaana Hytönen takoi 246, mikä oli ottelun selvästi paras sarja. Sarjapisteet Giantsille 14–0.

Uljas otti lauantain avausvoiton, kun ET kaatui kumoon 489–443. Ottelussa ei tuloksilla mässäilty ja ET:n Daniela Lönnrothin 176-sarja oli kovin. Sarjapisteet menivät Uljaksen hyväksi 12–2.

Nasevat ja WBT väänsivät tasaisen ottelun, joka kääntyi lopulta Naseville 505–483. Nasevien Jenna Nissi (181) vastasi ottelun parhaasta sarjasta. Sarjapisteet tästä Naseville 12–2.

5. ottelu

Smash sai viidennessä ottelussa kovan vireen päälle kaatamalla ET:n 595–455. Jaana Taavitsainen ankkuroi Smashia hienosti 224-sarjalla. Sarjapisteet menivät Smashille 14–0.

Uljas otti toisen peräkkäisen voiton, kun GB taipui lukemin 549–524. Tappiosta huolimatta GB:n Roosa Lundén vastasi parhaasta sarjasta heittämällä 215. Uljas nappasi sarjapisteet 12–2.

Bay otti päivän neljännen voittonsa selvällä 575–473-voitolla WBT:tä vastaan. Kovaa tulosta lauantaina tykittänyt Bayn Eliisa Hiltunen oli jälleen vahva ja heitti ankkurina 214. Sarjapisteet Baylle 14–0.

Giants voitti Nasevat yli sadan pisteen erolla 695–592. Giantsin tulos oli samalla koko päivän ylivoimaisesti kovin noteeraus. Marjaana Hytönen avasi Giantsille 248, Peppi Konsteri jatkoi 206 ja Sanna Oksanen ankkuroi 241. Sarjapisteet Giantsille puhtaasti 14–0.

SM-liiga jatkui puolen vuoden tauon jälkeen.

6. ottelu

Giantsin hyvä meno jatkui, kun Uljas kaatui 605–511. Sarjapisteet tästä porilaisjoukkueelle 14–0. Marjaana Hytönen (214) vastasi ottelun parhaasta sarjasta.

Nasevat otti selvän voiton ET:stä lukemin 592–477, sarjapisteiden mennessä 12–2. Nasevien ankkuri Tuula Tamminen oli hirmuiskussa 247-sarjallaan.

Smash otti päivän kolmannen voittonsa, kun WBT kaatui selvästi 521–423. Marjaana Stenvall (Smash) oli ottelun tehokkain 185-sarjallaan. Sarjapisteet menivät Smashin hyväksi 13–1.

Bayn ja GB:n ottelu oli varsin tasainen ja kääntyi lopulta Bayn eduksi 530–509. Bayn Jenni Heinon 203 oli ottelun paras sarja. Bay nappasi sarjapisteet 12–2.

7. ottelu

Giants tarvitsi viimeisestä ottelusta kaksi pistettä saadakseen päivän parhaan joukkueen tittelin, ja sen Giants myös teki, kun Smash meni kumoon 645–572. Peppi Konsterin heittämä 232 oli ottelun paras noteeraus. Sarjapisteet Giantsille tästä 14–0.

Nasevien ja GB:n ottelu tarjosi viimeiseen asti jännitettävää. Nasevien kokenut ankkuri Tuula Tamminen nakutti 10. ruudun täyteen kaatoja ja Nasevat juhli lopulta voittoa 573–560. Sarjapisteet menivät Naseville 12–2.

Myös WBT:n ja Uljaksen ottelu oli tasainen, mutta pieni ero lopulta löytyi, kun WBT voitti 454–438, sarjapisteiden mennessä 10–4.

Bay päätti päivän selvään 571–498-voittoon ET:tä vastaan. Bayn Eliisa Hiltunen ankkuroi 202-sarjan ja varmisti samalla päivän parhaan pelaajan tittelin keskiarvolla 216,14.