Miesten SM-liigan kauden toinen liigakierros käynnistyi Tixi Bowlingissa lauantaina ja päivän aikana keilattiin kuusi ottelua. Helsingin GB oli lopulta päivän vahvin joukkue ja teki hyvää nousua sarjataulukossa. 

Miesten SM-liigan kokonaistilanne lauantain pelien jälkeen

Henkilökohtaiset tulokset 

Kilpailujärjestäjän sivut

GB voitti päivän kuudesta pelistään viisi ja keräsi kasaan 88 sarjapistettä, mikä nosti joukkueen tässä vaiheessa sarjataulukon neljänneksi. Kärkikolmikon muodostavat Mainarit, TPS ja Bay.

GB aloitti päivän hienosti 20-0-voitolla Kouvolan AllStarsia vastaan isolla tuloksella 1243 ja lopulta helsinkiläiset hävisivät ainoastaan päivän viimeisen ottelun Mainareille.

– Tänään oli kyllä GB:lle sopiva rataolosuhde ja hyvin pystyttiin joukkueena pelaamaan. Jos jollain pelaajista tuli heikompia hetkiä, saimme hyvin joukkueena tuettua ja ratkaistua ongelmia, sanoo GB:n Pyry Puharinen, joka itse keilasi 1282 pistettä kuuteen sarjaan ja keräsi joukkueelleen kuusi raskasta pistettä.

GB:n ykköspelaajat olivat tänään Teemu Putkisto ja Kimmo Lehtonen. Putkisto oli henkilökohtaisten tulosten toiseksi vahvin keilaaja 1437 pisteellä ja Lehtonen kolmas tuloksella 1418. Hienosti keilasi myös Leevi Saikkala, joka keräsi joukkueelleen kahdeksan raskasta pistettä. GB:llä pelasi lauantaina myös Olli-Pekka Pajari.

– Lehtonen ja Saikkala pääsivät pelaamaan hyvää omaa peliään reunasta. Rataolosuhde sopi meille hyvin, kun sai tehdä kierrettä tänään. Oikein hyvä päivä meille. Oli muutenkin kiva päästä pienen tauon jälkeen pelaamaan Liigaa, kun täällä tapaa keilaajia, joita ei muuten paljoa tule nähtyä, Puharinen sanoo.

Päivän ykköskeilaaja tänään oli kuitenkin TPS:n Juuso Rikkola, joka tykitti huimalla 253 pisteen keskiarvolla kuuteen sarjaan tuloksen 1518 ja oli isossa roolissa, kun TPS oli päivän toiseksi vahvin joukkue ja kavensi Mainareiden johtoa sarjakärjessä.

– Meni mukavasti ja pallot toimi hyvin. Oli tuollainen keskikenttäkeli, joka on minulle kaikkein ominaisin. Yhtään kymppikeilaa ei jäänyt itselle koko päivänä ja osumista keilat lähtivät tosi hyvin, Rikkola sanoo.

Juuso Rikkola oli päivän ykköskeilaaja huimalla keskiarvolla 253.

TPS voitti GB:n tavoin viisi ottelua kuudesta.

– Saimme hyvin käännettyä pelejä tänään. Mainareitakin vastaan tänään olimme ennen kymppiruutuja tappioasemassa, mutta saimme hyvällä pelillä noustua. Sama juttu oli viimeisessä pelissä BC Storya vastaan, joten oli hienoa päättää päivä kahteen tuollaiseen peliin. Omasta pelistä en osaa sanoa mistä tuo vire löytyi, kun paljoa en ole keilannut. Nyt olemme vielä Mainarien takana ja huomiseen lähdetään sillä ajatuksella, että saisimme sitä eroa kurottua kiinni, Rikkola linjaa.

Hienosti pelasivat myös päivän kolmanneksi vahvin joukkue Seinäjoen WRB sekä sarjanousija Vantaan BC Story, joka teki sarjataulukossa hyvää nousua kotihallissaan voittamalla neljä otteluaan tänään.

Miesten liigakierros jatkuu sunnuntaina klo 10.00 ja ohjelmassa on kierroksen viimeiset viisi ottelua. SKL lähettää myös sunnuntaina tapahtumat suorana YouTube-kanavallaan Pertti Tapolan ja Timo Palermaan selostamana.

Tässä uutisessa seurasimme aikaisemmin päivän tapahtumia:

1.ottelut, kaikki tulokset

Ensimmäisissä otteluissa Helsingin GB tykitti huiman yhteistuloksen 1243, jolla joukkue otti 20-0-voiton GH:ta vastaan. GB:n pelaajat keilasivat tasaisen kovia tuloksia ja joukkueen pelaajien keskiarvo siis loistava 248,6. GB:llä keilaavat Kimmo Lehtonen, Olli-Pekka Pajari, Pyry Puharinen, Leevi Saikkala sekä Teemu Putkisto. GB oli ainoa joukkue, joka keräsi avausottelustaan täydet 20 sarjapistettä.

Mainarit puolestaan nappasi keilapistein 1124- 961 selvän 18-2-voiton Patteria vastaan. Isoa tulosta keilasi myös Tampereen TKK voittamalla kovatasoisessa ottelussa TPS:n 1162-1100, raskaat pisteet TKK:lle 16-4.

2. ottelut, kaikki tulokset

GB jatkoi väkeviä otteitaan ja tällä kertaa voitto irtosi kotijoukkue BC Storysta 16-4 (1119-1043). Toistaiseksi päivän vahvin keilaaja on Olli-Pekka Pajari, jolla nyt kasassa sarjat 268 ja 269. Hän on yhteistuloksien kärjessä tuloksella 537 ja hänen perässään on joukkuekaveri Teemu Putkisto 505 pisteellä. GB on kerännyt eniten myös sarjapisteitä, kun kassassa on 36 pistettä kahdesta ottelusta.

Päivän tulosten toisena on TKK, joka nappasi voiton sarjakärki Mainareista 16-4 (1092-1040). Tamperelaiset tekevät nyt hyvää nousua heikon avauskierroksen jälkeen ja joukkue on edelleen sarjataulukossa 7. sijalla, mutta suunta on selvästi ylöspäin.

Sarjataulukon toisena oleva Bay avasi voittotilinsä tämän päivän osalta voittamalla RäMeen 18-2 (1114-978). Toisten otteluiden tiukimmasta voitosta vastasi TPS, kun ankkuri Tony Ranta varmisti hyvällä sarjallaan 237 turkulaisten päivän avausvoiton keilapistein -1089-1086 ja raskaat pisteet TPS:lle 14-6.

3. ottelut, kaikki tulokset 

Patterin Karo Hilokoskelle 300 pisteen sarja! 18-vuotias nuorukainen onnistui uransa neljännessä täydellisessä sarjassa Patterin voitettua TKK:n 16-4 (1118-1031). Patterilla on hyvä alkukausi menossa joukkueen ollessa sarjataulukossa viidentenä. Hilokoski nousi 300 pisteen ansiosta henkilökohtaisissa tuloksissa jo kolmanneksi kolmen sarjan tuloksella 732. edellä ovat TPS:n Juuso Rikkola (752)
Ja GB:n Teemu Putkisto (750).

Päivän tuloksissa Seinäjoen WRB on toisena ja se voitti päivän kolmannessa ottelussaan Mainarit tiukassa ottelussa 1104-1092, ja lopulta Mainareille jäi ottelusta käteen ainoastaan kaksi sarjapistettä. Päiivän tuloksissa kärjessä jatkaa GB, joka on voittanut kaikki ottelunsa ja kolmannessa kaatui Bay 16-4 (1062-1031).

4.ottelut, kaikki tulokset  

GB ja WRB jatkoivat vahvaa päiväänsä. GB on voittanut kaikki pelinsä, kun se otti neljännessä pelissäänkin selvän 18-2-voiton (1181-998) AllStarsia vastaan.

GB on keilannut selvästi eniten keilapisteitä tänään ja sillä on edelleen loisto keskiarvo 1141,33 päivän peleistään. Henkilökohtaisissa tuloksissa ykkösenä on nyt Teemu Putkisto neljän sarjan tuloksella 1008 ja keskiarvollla 252.

WRB puolestaan otti 18-2-voiton TKK:sta ja seinäjokelaiset ovat keränneet toiseksi eniten sarjapisteitä tänään. WRB:stä parasta tulosta on tehnyt Riku-Petteri Kivelä, joka on voittanut kolme otteluaan ja keilannut 936 pistettä. Myös kotijoukkue Vantaan BC Story on pelannut tänään hyvin ja joukkue on voittanut neljästä pelistään kolme. Neljännessä ottelussa se kaatoi Bayn 18-2 (1041-936).

Tulostaso on tänään korkea ja esimerkiksi henkilökohtaisissa tuloksissa kymmenen pelaajaa ovat keilanneet yli 230 keskiarvolla.

5. ottelut, kaikki tulokset 

GB jatkoi voittokulkuaan ja tällä kertaa se voitti RäMeen 16-4 (1058-1026), ja helsinkiläisillä on nyt kasassa 86 sarjapistettä päivän peleistään. Joukkue on noussut sarjataulukossa vain muutaman pisteen päähän kolmantena olevaan Bayhyn. Voittojen tiellä jatkoi myös WRB, joka on päivän pisteissä kymmenen pistettä GB:tä jäljessä. Kovaa tulosta tekee myös BC Story napattuaan jo päivän neljännen voittonsa, nyt voitto irtosi Bayn kustannuksella 18-2.

Henkilökohtaisten tulosten kolmen kärki on Juuso Rikkola (TPS) 1250, Teemu Putkisto (GB) 1233 ja Kimmo Lehtonen (GB) 1190.

Teksti ja kuvat: Henri Havusela