Veteraanien valtakunnansarjojen kolmas kierros pelattiin torstaina. Mestaruussarjassa 1. lohko pelasi sisäisen kierroksen Porissa, 2. ja 3. lohko pelasivat toisiaan vastaan Lahdessa.

Tampereen TKK oli Porin peleissä paras. Se voitti kaikki viisi peliään ja nousin sen myötä lohkon kakkoseksi ohittaen Porin RC:n. Jyväskylän JBC oli kahdella voitollaan kierroksen kakkonen ja säilytti lohkonsa kärkipaikan 107 pisteen erolla tamperelaisiin. Putoamassa ovat Euran GS ja Pietarsaaren Drott. Parasta henkilökohtaista peliä Porissa pelasi Oulun OPS:n Esko Ahde keskiarvolla 219,20.

2. lohkossa kotihallissaan pelannut Lahden Bay oli kierroksen ykkönen, siihen riitti neljä voittoa kuudesta pelistä. Kierrosvoiton myötä Bay nousi myös lohkojohtoon reilun 400 pisteen erolla toiseksi pudonneeseen Kouvolan Nuppiin. Kuopion Tiimi on kolmantena yli 600 pisteen päässä kärjestä. Putoamassa ovat Helsingin Patteri ja Kuopion Rojjaas. Henkilökohtaisen tuloslistan kärjessä oli Helsingin Boltsi-72:n Markku Pennanen keskiarvolla 217,33.

3. lohkossa kierroksen paras Lahdessa oli Helsingin HVV, joka viidellä voitollaan jätti myös viisi peliään voittaneen Keravan Jackpot:n 61 pisteen päähän. Kokonaistilanteessa Lohjan RäMe säilytti kärkipaikkansa, mutta Lahdessa sitä paremmin pelannut Helsingin Tornados kavensi eron 35 pisteeseen. HVV on edelleen kolmantena, putoamassa ovat Helsingin HIFK ja Turun TuWe 2.TUWe 2:n Pertti Ojala oli kierroksen henkilökohtaisen listan kärjessä keskiarvolla 217,67.

Ykkössarjan kärkijoukkueet lohkojärjestyksessä ovat (suluissa ero kakkoseen): Pietarsaaren FoBK (28), Tampereen Veijarit (419), Varkauden Ysisata (419), Lahden Falcons (126), Helsingin GB (1136) ja Lohjan KalKe-70 (483). Näistä GB näyttää olevan vahvimmin menossa ensi kauden mestaruussarjaan. Ykkössarjan parasta henkilökohtaista peliä pelasi jälleen GB:n Jouko Kuossari nyt keskiarvolla 241,00.

Kakkossarja jatkuu edelleen tasaisena. Kahden kärkijoukkueen ero on suurimmillaan 21. lohkossa, jossa Tampereen Veijarit on 610 pistettä Helsingin Veljien edellä. Pienimmillään ero on 12.lohkossa, jossa Keurusselän KSB on jättänyt saman liiton VilKe:n 20 pisteen päähän. Parasta henkilökohtaista peliä kakkossarjassa ja koko kierroksella pelasi 3. lohkossa Kokkolan CPS:n Folke Sandbacka keskiarvolla 244,20.

Valtakunnansarjat jatkuvat ensi vuoden helmikuussa.

Tarkemmat tulokset toisaalla sivustollamme tästä linkistä.

Teksti: Jaakko Virkajärvi