Torstai-iltana koettiin suomalaista keilailu- ja urheiluhistoriaa, kun Mika Koivuniemi nimettiin Urheilugaalassa ensimmäisenä keilaajana Suomen urheilun Hall of Fameen numerolla 71.  

Upean ja täysin poikkeuksellisen ammattilaisuransa keilailussa Yhdysvalloissa luonut Mika Koivuniemi oli saapunut Leena-vaimonsa kanssa Suomeen Urheilugaalaan vastaanottamaan nimityksen kunniagalleriaan Ylen suorassa TV-lähetyksessä.

– Tämä on iso kunnia. Olen ollut uranuurtaja eurooppalaisen keilailun viemisessä ammattilaiskiertueelle. Parhaat muistoni uraltani ovat PBA-kiertueen Major-voittoni sekä maailmanmestaruus, Koivuniemi kommentoi Ylen lähetyksessä.

Nimitys Suomen urheilun Hall of Fameen on upea asia Koivuniemelle ja koko suomalaiselle keilailulle. Kunniagalleriaan on nimetty eri urheilulajeista toinen toistaan suurimpia nimiä, yhteensä 71 tämän vuoden valintojen jälkeen. Koivuniemen lisäksi kunniagalleriaan nimettiin torstaina Heikki Mikkola (motocross) ja Peter Tallberg (purjehdus).

Valinnat Hall of Fameen tekee Suomen Urheilun Hall of Fame -valintatoimikunta.

– Suomen urheilun Hall of Fame on kunnianosoitus suomalaisen urheilun sankareille. Kunniagalleriaan voidaan nimetä henkilöitä, jotka ovat kuuluneet lajissaan maailman eliittiin tai heillä on ollut muuten poikkeuksellinen merkitys urheilun historiassa, Urheilumuseon sivuilla kerrotaan.

Koivuniemi on voittanut urallaan keilailun maailmanmestaruuden 1991, kolme henkilökohtaista Suomen mestaruutta sekä neljä kertaa Brunswick Ballmaster Openin.

Parhaiten Koivuniemi tunnetaan kuitenkin pitkästä urastaan Yhdysvalloissa PBA-ammattilaiskiertueella, jossa hän nousi saavutuksineen maailman tunnetuimpien keilaajien joukkoon. Koivuniemi on valittu vuosina 2004 ja 2011 PBA-kiertueen vuoden pelaajaksi. Hän on voittanut ammatilaiskiertueella 14 turnausta, joista kolme ovat Major-turnauksia.

Lisäksi hänet nimettiin ensimmäisenä eurooppalaisena keilaajana PBA-ammattilaiskiertueen Hall of Fameen sekä erikseen USBC:n, eli USA:n Keilailuliiton Hall of Fameen.

Lue lisää:

Suomalaisen urheilun Hall of Fame Urheilumuseon sivuilla

Mika Koivuniemen urasta voit lukea tarkemmin Suomen Keilailuliiton tekemästä laajasta artikkelista:

Artikkeli: Mika Koivuniemi – Hall of Fame -keilaaja

Suomen Keilailuliitto julkaisee huomenna perjantaina aiheeseen liittyen Mika Koivuniemen haastattelun.