Euroopan kiertueen päättävän FM Mattsson Christmas Tournamentin on voittanut Ruotsin Carl Eklund. Eklund keilasi viimeisen finaalivaiheen karusellissa* kolmen sarjan tuloksen 721 ja voitti toiseksi tulleen Robin Nobergin 40 pisteellä. Mukana karusellissa olivat myös Kevin Lindbladh ja Jesper Svensson. Heistä ensimmäisenä karusellista putosi Svensson sarjalla 192. Lindbladh yritti kovasti toisessa sarjassa, mutta nuoret Eklund ja Noberg olivat tällä kertaa vahvempia kahden sarjan tuloksin 463 ja 459.

Suomalaismenestys Moran kilpailussa jäi tällä kertaa Peppi Konsterin ja Tomas Käyhkön varaan, kun he olivat ainoat, jotka lopulta onnistuivat peleissään loppukilpailupaikan arvoisesti. Konsteri keilasi karsinnan toisella yrityksellään tuloksen 1360 ja Käyhkö neljännellä yrityksellään 1445. Käyhkö meni tällä tuloksella karsinnan sijalle neljä ja sai sillä paikan suoraan loppukilpailun toiseen vaiheeseen.

Loppukilpailussa valitettavasti molempien suomalaisten tie päättyi alkuunsa, kun Konsteri jäi ensimmäiseen ja Käyhkö toiseen vaiheeseen. Naisille ei juuri mahdollisuuksia tässä kilpailussa jäänyt, kun Konsteri ja Bulgarian desperadosta finaalin päässyt Mariana Meteksinova jäivät ensimmäisen loppukilpailuvaiheen viimeisille sijoille. Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon pääsy vaati 1101 pistettä viiteen sarjaan ja parhaiten keilasi William Svensson tuloksella 1233.

Toisessa vaiheessa jatkopaikan tulosvaatimus oli 1102. Käyhkö aloitti hyvin, mutta vaikeudet jatkossa olivat sen verran suuria, että tulos jäi 1085 pisteeseen. Tässä vaiheessa tehokkain oli Viktor Danielsson tuloksella 1243. Kolmannessa vaiheessa jatkettiin viisi sarjaa edellisen vaiheen pisteisiin ja sen perusteella neljä parasta loppupeliin menijää olivat Kevin Lindbladh, Jesper Svensson, Robin Noberg ja Carl Eklund.

Konsteri kommentoi pelejään:

-Tänään käytännössä kaikki muut pelasivat uretaanilla paitsi minä. En oikein missään vaiheessa saanut sellaista selkeää peli-ideaa, mistä tietäisi edes varmasti osuvansa taskuun. Omat heitotkin olivat hieman vaihtelevia. Ja vaikka tykkäänkin pelata aamulla, oli tuo 7.30 aloitus aika brutaali. Muuten fiilikset on ihan ok ja olen edelleenkin ylpeä siitä hyvästä pelistä (1360) ja siitä miten olen ratkonut ratoja ja miten hyvin paikkopeli on toiminut.

Käyhkön mietteitä 1445 karsintapelistä ja finaalista:

-Neljänteen karsintapeliin sain alkuun uretaanilla tulosta ja kolmannessa sarjassa vaihdoin vahvempaan reaktiiviin, heitin alempaa ja suorempaan kuin aiemmissa peleissä. Taisi olla hyvä eräkin. Finaalissa lopussa tuntui tulevan enemmän kulkeumaa kuin karsintaerissä ja sen takia tuntui vaikeammalta. Alussa olisi voinut keilata vähän paremmin ja peli-idea ei ehkä ollut aivan oikea.

Kilpailun karsinnan voitti yllätysnimi Lucas Fjällborg, joka keilasi 1467 lauantain aamuerässä. Kymmenen parhaan joukkoon pääsyyn vaadittiin jopa 1416. Kilpailun finaaliraja sekä raja kymmenen parhaan joukkoon pomppasi viimeisen kilpailupäivän aikana hurjasti, kun etenkin aamuerässä tuli karsinnan kärkitulos ja seitsemän loppukilpailutulosta, joista viisi meni kymmenen parhaan joukkoon. Loppukilpailuun vaadittu tulos oli lopulta 1352.

Muista suomalaisista Juho Rissanen pääsi lähelle karsintarajaa jääden vain kuusi pistettä loppukilpailupaikasta tuloksellaan 1346. Myös Kaaron Salomaa ja Patrik Päiviö keilasivat yli 1300 pisteen rajan, 1320 ja 1311.

Tomas Käyhkö varmisti 12. sijallaan EBT-kiertueen voiton ja paikan kiertueen Masters-kilpailuun, kun hän meni pisteissä ohi Kim Bollebyn, joka ei osallistunut tähän kilpailuun.

Kilpailun nettisivuille

Kilpailun Facebookiin

Eliisa Hiltunen

*karuselli: neljä keilaajaa pelaa kolme sarjaa, joissa joka sarjassa huonoin tippuu pois. Pisteet nollataan ennen karusellia, mutta karusellissa keilatut pisteet säilyvät mukana.