Naisten senioreiden EM-joukkue sai miesten tavoin hyvän lähdön joukkuekilpailun avausosiossa.

Aikaisemmin tiistaina miehet keilasivat itsensä toiseksi kolmen sarjan päätteeksi, kuten aikaisemmin uutisoimme.

Jaana TaavitsainenPia PalviainenTuula Tamminen ja Reija Lundén aloittivat päivän vaisulla sarjalla 712, mutta toiseen he pystyivät parantamaan keilaten 773 pistettä. Tässä vaiheessa Suomen joukkue oli kolmantena Englannin ja Saksan ollessa kärjessä.

Suomen takana puolestaan Unkari, Espanja ja Ranska olivat aivan Suomen naisten kintereillä pelaamassa samoista sijoituksista.

Kolmannessa sarjassa suomalaisten peli ei heittänyt verrattuna kahteen ensimmäiseen, mutta isoakaan tulosta ei nähty. Kolmannen sarjan tulos 743 takasi tässä vaiheessa yhteistuloksen 2228 ja neljännen sijan ennen keskiviikon toista kolmen sarjan osiota.

Suomen pelaajat keilasivat hyvin tasaisesti toisiinsa nähden tiistaina:

Jaana Taavitsainen 556
Pia Palviainen 537
Tuula Tamminen 559
Reija Lundén 576

Naisten joukkue on hyvässä asetelmissa ennen keskiviikkoa, sillä matkaa kärjessä olevaan Saksan joukkueeseen on vaivaiset 39 pistettä.

– Tasaista pelaamista joukkueella ja kaatojen saaminen oli todella vaikeaa. Onneksi paikkopeli oli suhteellisen hyvällä tasolla, joten tämän turnauksen kohtuulllisen matalalla tulostasolla pysytään hyvin mitalipelien kuvioissa mukana. Huomenna pientä parannusta kaikkeen tekemiseen ja uskotaan sen riittävän illan mitalimatseihin, kertoi paikanpäältä päävalmentaja Jarmo Ahokas.

Naisten joukkuekilpailun toinen osio keilataan keskiviikkona klo 10.00 alkaen ja miesten klo 14.30