Suomen miehet keilasivat nousujohteisen joukkuekilpailun avausosion ja ovat hienosti toisena heti Saksan perässä.

Avaussarjassa Suomi jäi 778 pisteeseen, ja ainoastaan Kai Virtanen ylitti parituloksen rajan keilaamalla 226.

Joukkue paransi toiseen sarjaan tuloksella 851 ja Virtanen jatkoi hyviä otteitaan 244 sarjallaan, minkä lisäksi Mika Oksanen auttoi joukkuetta nousussa kohti kärkeä keilaamalla 231 pistettä. Jarmo Sinilaakson toinen sarja oli 198 ja Ari Jehkisen 178.

Kahden sarjan jälkeen Suomi oli noussut jo kärjen tuntumaan viidenneksi ainoastaan yhdeksän pisteen päähän Walesista, joka oli neljännellä sijalla. Erot olivat kärjessä muutenkin joukkueiden välillä pieniä.

Kolmannessa sarjassa Suomen peli loksahti kohdilleen ja tuloksena kaikista joukkueista päivän paras yhden sarjan tulos 894. Virtanen teki ison sarjan 255, minkä lisäksi myös muut joukkueen pelaajat onnistuivat hyvin, sillä Oksanen keilasi 221, Jehkinen 213 ja Sinilaakso 205.

Kolmen sarjan tuloksella 2523 Suomi on toisena ainoastaan kahdeksan pisteen päässä Saksasta, joten keskiviikon toisesta osiosta tulee todella jännittävä. Italian joukkue on kolmannella sijalla 31 pisteen päässä Suomesta. Neljäntenä tässä vaiheessa on Belgian joukkue.

Virtanen keilasi avausosion kolmeen sarjaan muhkean tuloksen 725, Oksanen 643, Sinilaakso 599 ja Jehkinen 556.

– Hyvissä asemissa miehet ovat avausosion jälkeen. Kaitsulta (Virtanen) loistava päivä ja ensimmäisen sarjan jälkeen ei suurempia ongelmia joukkueena. Tästä on hyvä jatkaa, viestitti päävalmentaja Jarmo Ahokas Wienistä.

All eventsissä Virtanen nousi hankalan parikilpailunosion jälkeen joukkuepelin avausosion loistotuloksella 21. sijalle ja hän on tällä hetkellä ainoana suomalaismiehenä menossa kilpailuiden Mastersiin. Sarjoja on vielä yhdeksän jäljellä, joten muutkin suomalaismiehet ehtivät vielä hinata itsensä mukaan Mastersiin. Oksasen all events sijoitus on 9/18 sarjan jälkeen 31. Sinilaakso on 39. sijalla ja Jehkinen 61. sijalla.

Miesten joukkuekilpailun toinen osio keilataan keskiviikkona Suomen aikaan klo 14.30.

Seuraavaksi radoilla nähdään tiistai-iltapäivänä naisten joukkuekilpailun avausosio. Suomen naiset keilaavat järjestyksessä Jaana Taavitsainen, Pia Palviainen, Tuula Tamminen ja ankkurina toimii Reija Lundén. Osio alkaa kello 14:30 Suomen aikaan.

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille

 

Henri Havusela & Olli Pakonen