Ensimmäisen joukkuepäivän jälkeen kahdeksantena ollut Suomen naisten joukkue nousi hyvän ja tasaisen toisen blokin ansiosta neljänneksi ja mitalipeleihin. Suomen päivän ensimmäinen sarja oli 744 ja Suomi nousi sillä jo viidenneksi, kun edellä olleiden Ranskan, Belgian ja Tsekin pelit takkusivat. Ero neljäntenä olleeseen Ranskaan oli enää 15 pistettä. Suomen ensimmäistä sarjaa hinasi Nina Haavisto sarjalla 216.

Toisessa sarjassa Ranska jatkoi sukeltamista, mutta Belgia nousi hyvällä 766-sarjallaan 11 pistettä Suomen edelle neljänneksi. Suomalaisista Tuula Tamminen keilasi 207.

Viimeisessä sarjassa Suomi taisteli ensimmäisestä ruudusta lähtien parhaan sarjansa 765 ja viereisellä rataparilla pelannut Belgia mureni tulokseen 650 ja sijalle 7. Näin Suomi nousi neljänneksi 64 pisteen erolla viidenneksi sijoittuneeseen Ranskaan. Suomalaisista Jaana Taavitsainen heitti 212 ja Reija Lundén 211.

Suomen naiset keilasivat toisen päivän blokin tasaisesti: Reija Lundén 579, Nina Haavisto 564, Tuula Tamminen 554 ja Jaana Taavitsainen 535.

7 Belgia 4171

Neljä parasta jatkavat mitalipeleihin. Semifinaalien otteluparit ovat Saksa – Suomi ja Ruotsi – Tanska.

Semifinaalissa Suomi asettui altavastaajana karsinnan voittanutta Saksaa vastaan. Ottelu eteni Suomen hienoisessa noin 20 pisteen johdossa tasoittuen 8. ruudussa. Viimeisessä ruudussa Saksa teki kaksi tyhjää ja Suomi rutisti tarvittavat kaadot ja Suomi voitti 742-720! Joukkueiden ankkurit Martina Beckel ja Reija Lundén tasasivat ottelun parhaan sarjan tuloksella 214. Edellisissä EM-kisoissa kolme vuotta sitten Suomi hävisi Saksalle finaalin viimeisessä ruudussa ja nyt oli hienoa ottaa revanssi Saksasta.

Toisessa semifinaalissa Ruotsi voitti Tanskan 768-734 Christina Dahlgrenin hinatessa Ruotsia tuloksella 251.

Myös Suomen ja Ruotsin välinen finaali eteni tasaisesti, mutta Ruotsi taisteli 9-ruutuun kaadot ja Anna Staflund pystyi ensimmäisenä pelaajana hieman onnekkaastikin tekemään myös 10-ruuduun tuplan ja sillä Ruotsi siirtyi johtoon. Suomen Jaana Taavitsaisella taasen jäi kaadon jälkeen täydellinen pakettiseiska. Reija Lundénin 10-ruudun tupla ei enää riittänyt vaan Ruotsi voitti 796-778. Suomi pelasi kisojen parhaan joukkuesarjansa finaalissa eli ”saappaat jalassa” kaaduttiin. Reija Lundén keilasi finaalin parhaan sarjan 218.

Suomen hopeamitali tuntui kaikkien pelaajien mielestä voitetulta mitalilta eilisen vaisun päivän jälkeen!

Naisten All eventissä on nyt keilattu 12/18 sarjaa. Perjantain singlen jälkeen Masters-finaaliin selviytyy 24 parasta. Heistä 8 parasta pääsee suoraan toiselle kierrokselle ja loput keilaavat ensimmäisellä kierroksella matsipelit (9 vs. 24, 10 vs. 23, 11 vs. 22 jne.) Suomalaisista Reija, Nina ja Jaana ovat tällä hetkellä Masters-rajan yläpuolella. Tuulalla on jatkorajaan 117 pistettä.