Senioreiden MM-kilpailut Dubaissa on Suomen seniorijoukkueen osalta pelattu päätökseen. Naisten joukkue Tuula Tamminen, Reija Lundén, Jaana Anttas ja Jaana Taavitsainen kohtasivat Ranskan yhden sarjan välieräpelissä. Ranska aloitti tuplalla ja Suomi nousureiän paikolla. Suomi johti viitosruudussa peliä 108-104. Suomen naiset tekivät viiden kaadon jonon ysiruutuun saakka. Ranska vastasi tupalla, paikolla ja tuplalla. Lähdettiin kymppiruutuun Suomen selvässä johdossa. Tilanne oli se, että ”hyvä ehjä” riittäisi voittoon Suomelle. Kotiportti eli 3-10 kuitenkin jäi ja siitä tyhjä. Ranska tarvitsi kaksi kaatoa. Ensimmäinen osui melkeinpä nokkaan, mutta kaato tuli. Toinen olikin jo syvällä taskussa ja Ranska selviytyi loppuotteluun sarjoin 233-224 Kanadaa vastaan, joka omassa välierässään voitti USA:n. Ranska voitti loppuottelussa uusintaruutujen Kanadan ja vei naisten joukkue MM-kullan,
Miehissä MM-kulta ratkesi Tanskalle myös uusintaruutujen jälkeen Kanadaa vastaan.

Tuula Tamminen tiivisti koko joukkueen puolesta MM-joukkuepronssin ratkaisujen jälkeen peliviikot ja saavutukset kahden viikon aikana Dubaissa.

– Mahtavat kisat ja hienoa pelaamista. Tämä oli ensimmäinen joukkuemitali naisille. Joukkueena pelattiin hyvät kisat. Täällä on vaikea saada mitali. Pelimuoto on raaka. Näissä välierissä voisi pelata kaksikin sarjaa. Meillä oli kova joukkue ja todella iloinen olen ja hyvällä mielellä kaikesta. Nopeasti meni nämä kaksi viikkoa täällä. Ohjelmallisesti olisi voinut olla tiiviimpää.

Suomen seniorijoukkueen saldona MM-kilpailuista oli upeat kuusi MM-mitalia, yksi kulta, yksi hopea ja neljä pronssia. Ne ovat määrältään isoimmat kuin yksistäkään aiemmista senioreiden MM-kilpailuista.

Vielä riittää jännitettävää suomalaisittain. Klo 13.00 alkavissa senioreiden ja veteraanien joukkuepelien loppuotteluissa on mukana Suomen nais- ja miesveteraanien joukkueet.