Sunnuntain kaksi karsintaerää päättivät Ballmaster Openein avausviikonlopun ennen yhden päivän kisataukoa. Naisten erikoiserässä Essi Pakarinen ylsi loistotulokseen ja seniorierän ykköseksi nousi Petri Mannonen. 

Tampereen TKK:ta edustavalla Petri Mannosella oli sauma nousta tässä vaiheessa aivan karsinnan  kärkisijoille, kun viiden sarjan jälkeen kasassa oli loistavasti 1180 pistettä. Viimeinen sarja jäi kuitenkin alle 162 pisteeseen, mutta tästä huolimatta hyvä tulos 1342, jolla irtosi erikoiserän ykköspaikka ja tulos voi myös riittää loppukilpailupaikkaan riippuen tulevien päivien tapahtumista.

Mannonen kertoi, että olosuhteet radoilla ovat sellaiset, että hyvien sarjojen sekaan voi osua herkästi myös heikompia tuloksia.

– Pelaaminen oli ok tänään, mutta radoissa on todella paljon eroja. Isoja sarjoja voi tulla, mutta sitten voi tulla noita pienempiäkin. Nuo erot ratojen välillä varmasti rokottavat tulostasoa tässä kilpailussa. Itselläni pelit turnauksessa jatkuvat, jos tulos riittää loppukilpailuun, Mannonen kertoi.

Linkki: Kilpailujärjestäjän tekemä Mannosen videohaastattelu YouTubessa

Seniorierään osallistui myös Pyry Puharinen, joka oli erän toiseksi vahvin keilaaja tuloksella 1334.

Senioreista palkittiin Mannosen jälkeen Vantaan BC Storyn Santtu Juutilainen (1290) sekä kilpailujärjestäjä ja GB:tä edustava Kai Virtanen (1289).

Ennen seniorierää keilattiin naisille suunnattu karsintaerä, jonka selvä ykkösnimi oli tänään Essi Pakarinen. Maajoukkueen seurantaryhmään kuuluva 21-vuotias Bayn pelaaja keilasi jo eilen hyvän tuloksen 1296, mutta tänään vielä selvä parannus ja 1350 pisteellä irtosi Pakariselle naisten erän voitto sekä karsinnan kokonaistilanteen 11. sija tässä vaiheessa.

– On hyvä fiilis, kun on saanut heiton kuntoon ja päässyt pitkästä aikaa radoille, Pakarinen kertoi  kilpailujärjestäjän haastattelussa naisten erän jälkeen viitaten lonkkaleikkauksesta toipumiseen. Katso Pakarisen haastattelu kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

Pakarisen heitto tosiaan on kunnossa kahden karsintaerän perusteella ja hänen omien sanojensa mukaan voimaa heittoon on saatu ratojen ulkopuolelta.

– Kuntosalilla käyn viisi kertaa viikossa ja lajitreenit tietysti siihen päälle, niin tietysti se vaikuttaa. On vähän enemmän voimaa heittää.

Essi Pakarinen (oik.) oli naisten erän selvä ykkönen tänään. Petra Eriksson-Sola (kesk) ja Jaana Anttas keilasivat kuuteen sarjaan saman tuloksen.

Naisten erän toiselle sijalle ylsi kokenut maajoukkueestakin tuttu Petra Eriksson-Sola (1312) ja kolmanneksi paimiolainen Jaana Anttas, joka keilasi samat pisteet kuin Eriksson-Sola, jolloin isompi viimeinen sarja ratkaisi sijoitukset näin päin.

Huomenna maanantaina tosiaan Ballmaster Openissa pidetään välipäivä, ja turnaus jatkuu tiistaina kahdella karsintaerällä, joista ensimmäinen on veteraaneille suunnattu erä klo 10.00, minkä perään keilataan turnauksen yhdeksäs karsintaerä klo 18.00