Naisten SM-liiga alkaa Kaupissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Naisten liigapelejä nähdään ensimmäistä kertaa kahdeksan kuukauden tauon jälkeen, kun viime kausi jäi kesken ja mitalipelit jäivät pelaamatta.

Naisten SM-liigan uusi kausi alkaa Tampereen Kaupissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Edelliskauden pelit jäivät kesken ja alkava kausi on monelle joukkueelle jälleen uusi mahdollisuus puhtaalta pöydältä. SM-liigan pelitapa on kokenut ison muutoksen, sillä koronatilanteesta johtuen joukkueet pelaavat kolmella pelaajalla.

Porin Giants johti edelliskautta keskeytyshetkellä. Porilaisjoukkueella oli tuolloin kasassa yhteensä 480 sarjapistettä, millä sai selvän eron toisena olleeseen Cherryyn (430). Bay oli kolmantena (410), kun kausi keskeytyi.

Joukkueita on alkavalla kaudella tutut kahdeksan, mutta viime kaudella tasokkaasti pelannut Cherry puuttuu joukosta. Tamperelaisseuran tilalle on tullut varkautelainen WBT. Cherryn riveissä viime kaudella pelanneista pelaajista peräti kolme siirtyi Giantsiin, kun Jonna Lampo, Marjaana Hytönen ja Jessica Kauhanen lähtivät kerralla. Jenni Heino vaihtoi puolestaan Bayhin ja Mila Nevalainen edustaa tällä kaudella farmisopimuksella GB:tä.

Kestomenestyjä Giants lähtee uuteen kauteen jälleen kerran yhtenä ennakkosuosikeista. Kevään 2019 mestari GB haastaa porilaisjoukkueen varmasti tosissaan ja sanansa on sanottavanaan myös vuosien 2016 ja 2018 mestari Baylla. Ennakkoon keskikastin sijoilla tulevat olemaan Nasevat, Smash ja ET, mutta mikä tahansa näistä joukkueista voi nousta myös ylemmäs, mikäli peli kulkee.

Uljaksen viime kausi oli haastava, mutta nyt joukkue on vuoden kokeneempi. Uutena mukaan liittyvän WBT:n taso on vielä arvoitus, mutta ensimmäinen kierros voi antaa osviittaa siitä, mistä sijoista joukkue kauden aikana taistelee.

SM-liigakauden avauskierros pelataan lauantaina klo 11.00 alkaen. Pelit alkavat samaan aikaan myös sunnuntaina.