Miesten SM-liiga saadaan pitkän odotuksen jälkeen käyntiin Talin keilahallissa tulevana viikonloppuna. Koronaviruksen takia valtakunnansarjat pelataan tämän vuoden puolella siten, että radoilla on kolme pelaajaa per joukkue.

Miesten SM-liiga päättyi muiden valtakunnansarjojen tavoin tylysti kesken viime keväänä koronaviruksen takia. Viimeisin kierros keilattiin Kaupin keilahallissa helmikuun alussa, ja kyseisen kierroksen jälkeen sarjatilanne oli erittäin tiukka, mutta valitettavasti kauden loppuhuipennus jäi näkemättä.

Nyt joukkueet lähtevät pelaamaan nollilta uutta kautta, kun tämän kauden osalta pelit saadaan vihdoin käyntiin Talissa.

Miesten SM-liigan kauden ensimmäinen liigakierros pelataan aikataulullisesti tuttuun tapaan sekä lauantaina että sunnuntaina. Pelaajamäärän pienentäminen viidestä pelaajasta kolmeen muuttaa aikataulua tosin niin, että lauantaina pelit alkavat aamupäivän sijaan iltapäivän puolella klo 13.30. Sunnuntaina pelit jatkuvat normaaliin tapaan klo 10.00.

Lisämausteensa kierrokselle tuo tietysti joukkueiden normaalia pienemmät kokoonpanot kolmen pelaajan pelatessa ja yhden ollessa vaihdossa. Myös poissajääntejä on, kun esimerkiksi Bayn maajoukkuetason keilaajat Jesse Ahokas ja Teemu Putkisto eivät pysty osallistumaan liigakierrokselle tällä viikolla.

Raskaisiin pisteisiin ei tule muutosta, vaikka pelataankin poikkeuksellisesti kolmella pelaajalla. Pelaaja pelaaja vastaan -voitosta jaossa on kaksi pistettä ja voitosta joukkue saa tuttuun tapaan kymmenen pistettä, eli jokaisessa pelissä jaossa on 16 raskasta pistettä, kun kolmella pelataan.

GB:n joukkueenjohtaja Sami Heinilä kertoo, että helsinkiläisten tavoitteet ovat korkealla.

– Mestaruutta lähdetään hakemaan. Toiveena on, että päästään vuodenvaihteen jälkeen normaaliin 5 vs 5 -peliin. Tilanteen pakottama tilannehan tämä on, ja parempi näin kuin oltaisiin viivästyetty liigakauden alkua, Heinilä kertoo.

Toisaalta kolmella kolmea vastaan pelaamisessa on omat mielenkiintoiset puolensa.

– Matseista tulee tiukempia ja marginaalit ovat varmasti pienempiä. Tämän myötä myös koko sarjasta voi tulla tasaisempi tällä kaudella. Harmittavaa tietysti on, että useampi pelaaja, jotka normaalisti pelaisivat liigaa, eivät kaikki mahdu nyt joukkueisiin, Heinilä tuumaa.

SKL tiedottaa viikonloppuna miesten liigakierroksen tapahtumista paikanpäältä, kuten myös Kaupista, jossa pelataan puolestaan naisten kauden ensimmäiset kierrokset, joista julkaisemme myös ennakoartikkelin perjantain aikana sivuillamme.

Tässä miesten SM-liigan joukkueet ja kokoonpanot viikonlopun kierrokselle Taliin: 

TPS: Jesse Kallio, Samu Valaranta, Juuso Rikkola, Tony Ranta ja Jere Oksanen.

Joes Gold: Nico Kärkkäinen, Tomi Turunen, Jari Kärkkäinen ja Jari-Pekka Holopainen.

Mainarit: Tomas Käyhkö, Juho Rissanen, Onni Riikonen ja Luukas Väänänen.

Patteri: Tommi Teivainen, Sami Javanainen, Toni Toivonen ja Saku Konttila.

Bay: Jari Ratia, Juhani Tonteri, Kaaron Salomaa, Lassi Aalto ja Roni Leskinen. 

GB: Kimmo Lehtonen, Joonas Jähi, Pasi Uotila ja Pyry Puharinen.

TKK: Petteri Salonen, Perttu Jussila, Petri Mannonen ja Jarno Lahti.

GH: Markus Melanen, Tero Järvinen, Risto Partinen, Timo Luoto ja Klaus Hietarinne.

Mistral: Jarmo Sinilaakso, Antti Tukiainen, Otso Kahila ja Magnus Lönnroth.

RäMe: Henry Laine, Ari Halme, Linus Boström ja Pekka Mäyry.

Ysisata: Miro Pikkarainen, Aleksi Märkälä, Petri Riikonen ja Risto Sankilampi

WRB: Riku-Petteri Kivelä, Marko Röyttä, Janne Koivisto ja Henri Tuomela.

 

Edit. Lisätty info raskaista pisteistä klo 13.15

Teksti ja kuva: Henri Havusela