Naisten SM-kisat on nyt pelattu. A-finaalissa mestaruutta juhli Ani Juntunen voittamalla loppuottelussa Krista Pölläsen 427–403. B-finaalissa voiton nappasi Eeva Saukkonen, kun Minna Uosukainen taipui 356–317.

Naisten A-finaalin loppuottelussa kohtasivat tehokkaalla pelaamisella suoraan loppuotteluun tiensä raivannut Ani Juntunen sekä kokenut Krista Pöllänen. Tasaisen ja jännittävän loppuottelun vei lopulta nimiinsä Juntunen lukemin 427–403. Naisten henkilökohtainen Suomen mestaruus oli Juntuselle uran ensimmäinen ja samalla myös ensimmäinen SM-mitali.

Naisten B-finaalin voitti kotihallissaan pelannut Eeva Saukkonen. Saukkonen voitti semifinaalissa 18-vuotiaan Riia Huhmarkankaan 339–325 ja kaatoi loppuottelussa Minna Uosukaisen yhteistuloksella 356–317.

B-finaalin voiton vei Eeva Saukkonen (oik.). Pronssia sai Riia Huhmarkangas. Kuvasta puuttuu hopeamitalisti Minna Uosukainen.

Naisten A-finaali alkoi semifinaalilla, jossa kohtasivat Eliisa Hiltunen ja Krista Pöllänen. Kokenut Pöllänen oli avaussarjassa rahtusen parempi, voittaen sen 226–206. Toisessa sarjassa ei keilaajien välille juuri eroa tullut, kun Hiltunen voitti 204–201. Pöllänen meni täten loppuotteluun yhteistuloksella 427–409.

Loppuottelussa kohtasivat Ani Juntunen ja Pöllänen. Avaussarja ei tuonut vielä isoa eroa kaksikon välille, kun Juntunen voitti 225–201. Toisessa sarjassa edettiin tasaisesti, kun molemmille tuli onnistumisten ohessa muutama selvä virhe. Viimeinen sarja päättyi lopulta tasan 202–202 ja Juntunen kruunattiin mestariksi kahden sarjan yhteistuloksella 427–403.

Naisten B-finaalin semifinaalissa kohtasivat Riia Huhmarkangas ja Eeva Saukkonen. Tulostaso pysyi maltillisena ja tarkalla paikkopelillä pääsi pitkälle. Saukkonen vei ensimmäisen sarjan nimiinsä 160–149. Toiseen sarjaan lähdettiin tiukasta tilanteesta ja ottelu pysyikin jännittävänä loppuun asti. Saukkonen voitti toisen sarjan lopulta 179–176 ja koko ottelun yhteistuloksella 339–325. Huhmarkangas nappasi pronssia, Saukkonen kohtaa loppuottelussa Minna Uosukaisen.

Saukkonen nosti tasoaan loppuottelussa ja voitti ensimmäisen sarjan 196–179. 11 pisteen etumatka oli riittävä, sillä molempien keilaajien parhaat heitot oli tässä kohtaa jo nähty. Uosukainen jäi toisessa sarjassa tulokseen 138 ja kun Saukkonen heitti 160, matkasi mestaruus Saukkosen nimiin yhteistuloksella 356–317.

Teksti: Markus Viljanen