Naisten ammattilaiskiertueen PWBA:n kevään ja alkukesän kilpailurupeama saatiin päätökseen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun U.S. Womens Openin pudotuspelit keilattiin TV-lähetyksessä New Yorkissa. Vihreän takin ja pokaalin nappasi itselleen USA:n Erin McCarthy, joka otti samalla ensimmäisen major-tittelinsä ja toisen voittonsa kiertueella. Ensimmäinen voitti tuli vuonna 2018 PWBA Louisville Openista.

Viime vuodesta poiketen kilpailun pääpalkinto oli tänä vuonna 60 000 dollaria 100 000 dollarin sijaan, koska kiertueen pelaajien komitean päätöksellä major-turnausten palkintojakaumaa tasoitettiin ja siksi pääpalkinto pieneni. Sama muutos oli tehty jo USBC Queensiin.

McCarthy lähti pudotuspeleihin viidenneltä sijalta ja voitto voitolta kipusi loppuotteluun Danielle McEwania vastaan. Loppuottelu päättyi lukemiin 212-172 McCarthylle ja samalla hänestä tuli viides pelaaja tällä kaudella, joka on ”kiivennyt” pudotuspeliportaat voittoon asti. Semifinaaliottelussa kaatui Jordan Richard lukemin 235-206, mutta sitä ennen Shannon O’Keefeä vastaan oli tiukempaa.

McCarthy jätti oven auki O’Keefelle, ja tämä olikin hyvin lähellä edetä jatkoon. O’Keefe tarvitsi kaksi kaatoa ja kahdeksan keilaa.  Hän teki ne kaksi kaatoa, mutta viimeisellä heitolla pystyyn jäi 4-6-7-9-10 reikä, joten voitto McCarthylle 220-218. Ensimmäisessä ottelussa McCarthy voitti Singaporen Shayna Ngin 212-178.

Eurooppalaiset pelaajat eivät tällä kertaa yltäneet TV-peleihin asti, vaikka heitä 24 pelaajan round robinissa olikin mukana ihan hyvä määrä. Dasha Kovalova oli parhaana yhdeksäs, Verity Crawley 11:s, Birgit Noreiks 17:s ja Diana Zavjalova 22:n. Kolmenkymmenen parhaan joukkoon mahtui vielä ruotsalainen Jenny Wegner, joka oli 28:s.

Suurin osa tämän vuoden kiertueesta on nyt pelattu ja pelaajat saavat reilun kuukauden tauon ennen seuraavia koitoksia. Heinäkuun lopussa pelataan miesten ja naisten sekaparikilpailu Striking Against Breast Cancer Mixed Doubles ja sen jälkeen PWBA-kauden päättää Dallasissa pelattava Classic Series, joka huipentuu PWBA Tour Championshipiin.

 

PWBA:n sivuille

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA