Miesten singlen neljäs karsintaerä pelattiin torstaiaamuna ja suomalaisesitys oli vakuuttava. Jesse Ahokas takoi peräti 1434 ja oli koko karsinnan toinen. Pyry Puharinen heitti 1398, millä irtosi hienosti karsinnan kahdeksas sija. 16 parhaan match playssa tulostahti oli kuitenkin maltillisempaa, eikä suomalaisille tullut paikkaa mitalipeleihin.

Miesten singlen karsinnan neljäs erä pelattiin torstaiaamuna ja Jesse Ahokas ja Pyry Puharinen näyttivät monelle keilaamisen mallia. Sarjat 279, 215, 268, 224, 181 ja 267 toivat Ahokkaalle tulosta peräti 1434, millä tuli karsinnan toinen sija. Ykköspaikalla Ruotsin Carl Eklund oli 1554-tuloksellaan aivan omaa luokkaansa.

Ahokas oli syystäkin tyytyväinen karsintasuoritukseensa.

– Meni aikalailla putkeen. Ensimmäiset kolme sarjaa olivat todella hyvin hallussa, sitten alkoi tulla pieniä ongelmia ja hain muutosta pallonvaihdolla. Viides sarja oli heikko, mutta onneksi sain viimeiseen hyvän tuloksen, Ahokas totesi.

Tuloksella 1398 (sarjat 233, 279, 211, 214, 249 ja 212) karsinnan kahdeksannen sijan napannut Puharinen kuvaili aamun karsintaerää seuraavasti:

– Radat olivat alkuun sellaiset, mitä harjoittelussakin ja oletetut asiat toimivat, kun pelit alkoivat. Pelasin uretaanilla kolme ensimmäistä sarjaa, minkä jälkeen hain pallonvaihdolla seuraavaa sopivaa palloa, mikä sitten lopulta löytyi. Sillä mentiin loppuun asti ja hyvin se menikin.

Karsinnan ylivoimainen kärkinimi Ruotsin Carl Eklund eteni lopulta mitalipeleihin asti.

Match play ei tuonut suomalaiskaksikolle toivottua tulosta

136 pelaajan joukossa karsinnan sijat 2. ja 8. napanneet Ahokas ja Puharinen lähtivät 16 parhaan pelaajan match play -pelivaiheeseen kovat tulokset takataskussaan, mutta keilat eivät olleet enää tässä kohtaa yhtä anteliaat kuin karsinnassa.

Match play pelattiin kahdessa kahdeksan pelaajan lohkossa. Ahokas voitti lohkossaan seitsemästä pelistä kaksi, ja saman teki toisessa lohkossa myös Puharinen. Paikka mitalipeleissä jäi täten varsin kauas.

– Radat olivat todella paljon nopeammat, alkupää otti paljon aikaisemmin kiinni ja perät menivät heti ensimmäisen sarjan jälkeen jäähän. Siinä seisottiin vähän kuin mummo lumessa – ei päästy oikein eteen- eikä taaksepäinkään, Puharinen kuvaili.

– Jokaiseen tärkeään kohtaan joko jäi hyvästä osumasta, tein väärän ratkaisun, olin heiton verran myöhässä tai vastaavaa. Pettynyt olo, mutta nyt lepäillään hetki ja mennään parikilpailua kohti.

Ahokas oli samoilla linjoilla joukkuekaverinsa kanssa. Upeasti sujuneen karsinnan jälkeen tulleet kovat odotukset eivät saaneet tällä kertaa palkintoa.

– Aamulla aloitin 279 ja iltapäivällä 160, joten ei se olosuhdekaan ihan samanlainen ollut. Treeneistä asti tuntui jo aiemmin, että pallo ottaa aikaisin kiinni ja kitkaa on paljon, mutta tuossa match playssa se oli vielä kaksi kertaa pahempi. Minulla oli isot odotukset, että voisin pärjätä hyvin, mutta haastavaa oli. Tuntui, että ihan sama mitä yritti, niin ei oikein lähtenyt.

– Nyt hyvät yöunet alle ja koitetaan kuitenkin pitää hyvää fiilistä yllä, vaikka tällä hetkellä harmittaakin, Ahokas päätti.

Mitalipeleihin etenivät lopulta Ruotsin Carl Eklundin ja Robin Ilhammarin lisäksi Etelä-Korean Junghun Bae ja Malesian Ahmad Azrig bin Izamudin.

Kisat jatkuvat perjantaina naisten parikilpailun karsinnalla. Pinja Laukkanen ja Roosa Pusa pelaavat klo 13.30 alkavassa erässä. 16.30 erässä vuoron saavat Peppi Konsteri ja Mila Nevalainen.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen