Nuori kanadalaiskeilaaja Nathan Ruest-Lajoie voitti uransa ensimmäisessä TV-finaalissa yhdysvaltalaisen Matthew McNielin Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnauksessa. 

Vaikka suomalaiset jäivät tänä vuonna kuuden parhaan keilaajan ulkopuolelle, kannusti täysi yleisö hienosti ratkaisupeleihin edenneitä keilaajia.

Pitkän finaalipäivän päätteeksi kärkikuusikon muodostivat yhdysvaltalaiset Marshall Kent, Matthew McNiel, Kyle Troup, Kanadan Nathan Ruest-Lajoie, Ruotsin William Svensson sekä irlantilainen Christopher Sloan. 

Lopulta voittajaksi nousi nuori Ruest-Lajoie, joka voitti loppuottelussa suorassa Ylen TV-lähetyksessä McNielin lukemin 267-256 ja kuittasi itselleen 25 tuhannen euron pääpalkinnon. Ennen loppuottelua Ruest-Lajoie tiputti kaksi kovaa nimeä kilpailusta pois voittaen välierässä Marshall Kentin ja tätä ennen puolivälierässä Christopher Sloanin.

Loppuottelussa voitosta käytiin kova taisto, sillä ennen kymppiruutua Ruest-Lajoie johti McNieliä vain kahdella pisteellä.

– Loppuottelu oli todella tiukka. Kun pääsin siinä hieman johdolle, tunsin  hyvänlaista painetta. McNiel oli todella vaikea voitettava, helpottunut voittaja kertoi.

Kyseessä oli 23-vuotiaalle kanadalaiselle uran ensimmäinen TV-finaali sekä hänen omien sanojensa mukaan keilailu-uransa tärkein voitto tähän asti.

– Olen unelmoinut pitkään tämän turnauksen voittamisesta. Tämä on yksi Euroopan isoimmista turnauksista, joten tämä oli jotain todella erityistä ja olen aika sanaton juuri nyt, Ruest-Lajoie kuvaili tuntemuksiaan.

Nuoren voittajan pelaamisessa eivät näkyneet paineet tai se, että hän tosiaan oli ensimmäistä kertaa pelaamassa TV-kameroiden edessä.

– Mieleni lähti harhailemaan, joten yritin vain rentoutua. Yritin olla katsomatta tulostaulua, miettiä seuraavaa heittoa ja pysyä hetkessä kiinni.

Palkintojen jaon päätteeksi hän pääsi poseeraamaan palkintopystin kanssa Talin yleisön edessä.

– Olin niin kauan unelmoinut siitä, että halusin sen heti syliini. Tämä on nyt minun. Tämä oli kokemuksena hieno ja saavun Suomeen varmaankin myös ensi vuonna, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut voittaja hymyili.

Loppuottelu 

Nathan Ruest-Lajoie – Matthew McNiel 267-256

Välierät:

Matthew McNiel – Kyle Troup 228-226

Nathan Ruest-Lajoie – Marshall Kent 233-194

Puolivälierät: 

Kyle Troup – William Svensson 278-192

Nathan Ruest-Lajoie – Christopher Sloan 258-203

Kilpailujärjestäjän sivu

Tulokset