Perjantain viimeinen karsintaerä jäi vaisuksi Ballmaster Openissa, mutta illan valopilkku oli Italian maajoukkuekeilaaja Nicola Pongolini, joka keilasi huipputuloksen 1420, ja kiilasi itsensä karsinnan kokonaistuloksissa 10. sijalle. 

Nicola Pongolinia ei voi laskea ulos, kun mietitään niitä pelaajia, jotka taistelevat Ballmaster Openin voitosta viikonloppuna. 27-vuotias Pongolini saavutti marraskuussa Dubain MM-kilpailuissa singlen pronssia.

– Se oli itselleni mieletön kokemus ja kyseessä oli ensimmäinen MM-mitalini. Tänään pelasin todella hyvin iltaerässä ja sain haluamani tuloksen, Pongolini sanoi karsintaerän päätyttyä Talin keilahallissa.

Kilpailussa on mukana useampi Italian miesten maajoukkuepelaaja, joten vielä huomisenkin aikana voidaan heiltä lisää loppukilpailuun riittäviä tuloksia. Italialaiset ovat tuttu näky Suomessa, kun Ballmaster Openia pelataan.

– On kunnia olla täällä ja  turnaus on ehdottomasti yksi hienoimpia Euroopassa ja koko maailmassa.

Seuraavaksi Pongolini lähtee hakemaan menestystä Ballmaster Openin loppukilpailussa viikonloppuna.

– Saa nähdä, miten asiat sen suhteen etenevät. Tämä on todella vaikea turnaus voittaa, Pongolini nauraa.

Iltaerän muita kärkituloksia olivat Linus Boströmin 1329 sekä Mathias Ankerdalin 1320.

15. karsintaerän kaikki tulokset

Finaalirajaennuste pysyi samana kuin edellisen karsintaerän jälkeen.

Ballmaster Openin laskennallinen finaalirajaennuste 15 karsintaerän jälkeen: 

38 parhaan joukkoon 1338

erät 1-8 1335
erät 9-11 1313 
erät 12-14 1324 

Huomenna lauantaina vietetään viimeistä päivää Ballmaster Openin karsinnan osalta. Lauantain karsintaerät pelataan klo 8.00, klo 11.30 ja klo 15.15, minkä jälkeen keilataan vielä Desperado klo 18.15.

Huomenna illalla siis tiedämme kaikki loppukilpailuun selviytyvät keilaajat, jotka pelaavat Ballmaster Openin voitosta sunnuntaina loppukilpailussa.

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille

 

Teksti ja kuva: Henri Havusela