Brunswick Ballmaster Openin karsinta jatkui lauantaina jo varhain lauantaiaamuna. Erä päättyi hymyyn kahden pelaajan osalta, kun vuoden 2001 Ballmaster Openin voittanut Piritta Maja sekä Simon Stenwall keilasivat loppukilpailuun riittävät tulokset. 

Simon Stenwall oli erän ykkönen keilaten tuloksen 1378. Tammisaaresta kotoisin oleva ja Raseborgs Bowlingclubia (RBC) edustava Stenwall viimeisteli pelinsä isolla viimeisen sarjan tuloksella 253 ja oli silminnähden tyytyväinen omaan suoritukseensa erän päätyttyä.

– Olen vähän yllättynyt ja tämä tulos oli hieman yli odotusteni. Hyvin meni tänään. Lopussa ei ollut ihan parhaita heittoja, mutta vähän pitää olla tuuriakin mukana. Tosissaan lähdin kuitenkin tässä karsinnassa paikkaa loppukilpailussa hakemaan, sanoi Stenwall hyväntuulisena ja kyseessä oli hänen kolmas yrityksensä karsinnan aikana.

Nykyisin Suomen nuorisomaajoukkueiden vastuuvalmentajana tunnettu kokenut keilaaja Piritta Maja puolestaan oli tuloksissa erän toinen tuloksella 1367.

– En oikein edes muista, milloin viimeksi olen ollut mukana Ballmaster Openin loppukilpailussa. Hyvältähän tämä tuntuu, kun tässä turnauksessa radoilla saa sellaisen merkityksellisen pelin fiiliksen. Eikä se enää tässä kohden peliuraa tunnu paineelta tai jännitykseltä, vaan enemmänkin sellaiselta hyvältä fiilikseltä. Senkin takia olen vuosittain tähän osallistunut, vaikka ei niin paljoa tule enää itse keilattua, Maja sanoo.

Maja voitti nuorena Ballmaster Openin vuonna 2001 ollen tuolloin järjestyksessä toinen turnauksen voittanut nainen. Hyviä muistoja hänellä siis riittää Talin radoilta.

– Loppukilpailusta pitää lähteä nauttimaan. Se on päivä, jonka aikana voi tapahtua mitä vain. Useamman kerran olen mukana ollut, eikä se ole uusi tilanne, mutta todella hieno fiilis on päästä mukaan. Hatunnosto kilpailujärjestäjille siitä, että tämä turnaus päästään viemään läpi vallitsevasta tilanteesta huolimatta, Maja kiittelee.

Aamuerän kaikki tulokset

Aamuerän tuloksissa kärkikaksikon takana Ruotsin Carl Eklund (1334) ja Kaaron Salomaa (1331) pääsivät harmittavan lähelle varmoja loppukilpailutuloksia, kun matemaattiset ennusteet tällä hetkellä ovat:

38 parhaan joukkoon 1339

Erät 12-14 1324

Erät 9-11 1330

Erät 1-8 1335 

Seuraava karsintaerä starttaa Talissa klo 11.30. Viimeinen karsintaerä alkaa klo 15.15, minkä jälkeen pelataan vielä Desperado klo 18.15. Pelejä voit seurata läpi päivän kilpailujärjestäjän Livelähetyksistä:

Ballmaster Open – livelähetykset

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille 

 

Teksti ja kuva: Henri Havusela