Niko Oksanen kohtasi Brunswick Openin kahden sarjan loppuottelussa Tsekin Lukas Jelinekin, joka voitti myös kilpailun karsinnan. Oksanen jäi pahasti alakynteen, kun Jelinek aloitti loppuottelun yhdentoista kaadon jonolla. Oksaselle tulosta 193 Jelinekille 298. Toiseen sarjaan Oksanen paransi hienosti sarjalla 261, mutta Jelinek ei taipunut. Hän heitti 256 ja vei ottelun lähes sadalla pisteellä 554-454. Jelinekille voitto oli ensimmäinen Euroopan kiertueella.

Jelinek hallitsi finaalipäivää uskomattomilla tuloksilla. Hän oli kolmannen finaalivaiheen ykkönen neljän sarjan tuloksella 1079, joka sisälsi 300-sarjat toiseen ja neljänteen sarjaan. Seuraavassa vaiheessa hän keilasi Ruotsin Nora Johanssonia vastaan sarjat 209 ja 300. Johansson laittoi tosissaan kampoihin ja keilasi saman tuloksen, mutta hävisi Jelinekille yhden heiton uusinnassa. Välierässä Robin Ilhammaria vastaan Jelinek heitti sarjat 238 ja 247, yhteistulosta 485 ja loppuottelupaikka, kun Ilhammar sai kasaan vain 431.

Oksanen pelasi pitkän päivän, sillä hän aloitti finaalinsa aamulla ensimmäisestä vaiheesta. Ensimmäiseen neljään sarjaan tuli tulosta 920 pistettä ja se riitti jatkoon sijalta 17. Vaadittu tulos tässä vaiheessa oli 906. Toiseen vaiheeseen Oksanen kokosi 918 ja se meni täpärälle, mutta riitti kuitenkin jatkoon toiseksi viimeisenä, kun raja oli pisteen vähemmän, 917.

Kolmannessa vaiheessa Oksanen löysi jotain parempaa peliinsä ja oli vaiheen neljäs tuloksella 972. Siitä ensimmäiseen matsipeliin Ranskan Theo Rouletia vastaan. Oksanen pelasi vahvan pelin 486 ja ratkaisi matsin itselleen toisessa sarjassa.  Välierässä hän kohtasi Carl Eklundin. Tässäkin matsissa Oksanen oli vahvempi ja eteni loppuotteluun 492-452.

-Loppuotteluun oli ihan hyvä fiilis lähteä, kun oma pelaaminen oli ollut vakaata koko päivän ja onnistumiset tulleet oikeisiin kohtiin. Finaalissa sattui jäämään liian monta kertaa siihen alkuun ja Jelinek pääsi karkuun. Pelasi kyllä hienosti kaveri koko päivän. Oma pelaaminen tässä kisassa oli kiitettävää, hyviä ratkaisuja ja pää pysyi pelissä myös. Harmi, että sitä voittoa ei vaan vieläkään tullut, kolmas kakkossija EBT:llä niin että olisi se joskus kiva voittaakin. Mutta tavoitteena oli Ranskaan lähtiessä varmistaa myös paikka EBT-mastersiin, niin se tuli hoidettua ja samalla Essi varmisti EBT-rankingin kokonaisvoiton, joten ei tämä ihan turhakaan reissu ollut, Oksanen kertaisi omaa päiväänsä ja heidän kisareissuaan.

Essi Pakarisen päivä alkoi toisesta vaiheesta upealla neljän sarjan pelillä 1004. Kolmannessa vaiheessa sitten tuli vaikeuksia ja hän jäi tuloksellaan 781 kilpailussa sijalle 16.

-Fressillä oli helpompi pelata, palautus oli parempi ja keilareaktio pysyi hyvänä. Kolmannen vaiheen aloitin alkupäästä hallia ja alkupää tuntui olevan tämän kisan ajan tosi nopea. Toki siihen oli myös kerennyt tulla kulkeumaa jonkun verran. En siihen saanut keksittyä oikeaa ratkaisua, Pakarinen kommentoi finaaliaan.

Euroopan kiertueella on jäljellä tänä vuonna enää yksi osakilpailu, FM Matsson Christmas Tournament ja se keilataan Ruotsin Morassa joulukuussa.

Kilpailun tuloksiin (huom, tulossivulta puuttuu loppuottelun tulokset)

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: Essi Pakarinen