Ensimmäisen Bowl for Fun Openin Saksan Langenissa on voittanut nuori englantilainen Ben Robinson. Loppuottelussa Robinsonilla oli vastassa Espanjan Jesus Briceno, joka hallitsi kilpailun kahta edellistä vaihetta hurjilla tuloksilla. Robinsonin pää pysyi kuitenkin kylmempänä kuin Bricenolla ja voitto tuli selvällä erolla 249-213.

Robinson lähti pudotuspeleihin toiselta sijalta ja sai semifinaalissa vastaansa Ruotsin Teodor Samuelssonin. Ottelu pysyi jännittävänä viime hetkille asti ja ennen viimeistä ruutua molemmilla pelaajilla oli mahdollisuus voittoon. Robinson lopetti ensin takomalla kymppiruudun umpeen ja sarjaksi 248. Samuelssonin kymppiruudun ensimmäinen heitto jäi vajaaksi, eikä hän paikannut pystyyn jäänyttä 3-9 kuviota. Sarjaksi 234 ja kolmas sija.

Kolmannessa loppukilpailuvaiheessa jatkettiin toisen vaiheen pisteiden päälle ja tulostaso pysyi hyvin korkeana ja viidestä pudotuspelipaikasta käytiin kova kamppailu. Jesus Briceno heitti molempiin neljän sarjan blokkeihinsa toisessa ja kolmannessa vaiheessa yli 1000 pistettä ja oli selvä ykkönen pudotuspeleihin lukemin 2013.  Robinson ja Samuelsson olivat muutaman pisteen päässä toisistaan tuloksilla 1936 ja 1932. Kaksi muuta pudotuspeleihin yltänyttä olivat Carl Eklund ja Paul Purps samalla lukemalla 1915 ja heidän sijoituksensa pudotuspelejä varten ratkaistiin 9-10 ruutujen uusinnalla. Sen vei Purps, mutta Eklund vei sitten pudotuspelimatsin ja neljännen sijan kilpailussa.

Suomalaisia oli erityisen paljon loppukilpailussa, mutta tällä kertaa parhaimmat sijoitukset jäivät saavuttamatta. Santtu Tahvanainen oli paras suomalainen sijoituksella 14:s ja hänen pisteensä kahdeksaan sarjaan olivat 1793. Jesse Kallio oli 17:s tuloksella 1738.

-Nooh, mitä tästä nyt sanois kun 32/36 heittää uretaanilla…Oma peli oli kyllä tosi hyvää pari ekaa steppiä, mutta sit kolmas steppi alkoi huonosti ja ero rajaan karkas, niin meni loppu vähän heittelyks. Vähän harmittaa, kun nykypäivänä EBT-kelit on niin helppoja ja uretaanit kääntyy enemmän kuin reaktiivit, niin omat saumat on ainoastaan voittaa reaktiivisarja. Top 18 ainoat pelaajat reaktiivipalloilla oli minä ja Santtu, kommentoi Kallio pelien jälkeen.

-Ei kait tässä, toistollisesti huonommalla keilaamisella ollut PBA:ssa tv-finaalissa, et kylhän tää vähän vitsi on omasta mielestä, että keilaus mennyt tähän. Mut näillä mennään, Tahvanainen totesi lyhyesti.

Toinen vaihe oli suomalaisille vaikea, lukuun ottamatta Kalliota ja Tahvanaista, jotka keilasivat jatkoon tuloksin 921 ja 916. Niko Oksanen jäi jatkopaikasta 20 pistettä lukemin 878, kun viimeinen jatkaja keilasi 898. Juhani Tonteri keilasi lähes samoille lukemille, 871. Loput kolme, Juho Rissanen, Jarno Lahti ja Essi Pakarinen ottivat peräkkäiset sijat tuloksilla 835, 830 ja 829. Pakarinen oli ainoa nainen loppukilpailussa.

Ensimmäisestä finaalivaiheesta jatkoon keilasivat Kallio tuloksella 990, Tonteri tuloksella 918, Lahti tuloksella 916 ja Rissanen tuloksella 914. Jatkoon pääsyyn olisi tarvittu tulos 872, mutta Tomas Käyhkö ja Kaaron Salomaa jäivät siitä reilusti tuloksillaan 788 ja 820.

Seuraava EBT-kiertueen kilpailu on jo käynnissä ja se keilataan Tanskan Aalborgissa. Loppukilpailu pelataan sunnuntaina 28.5.