Nuorten MM-kilpailut avattiin tiistaina naisten single-osiolla. Suomalaisnelikko ei saanut vielä aivan parastaan irti ja parannettavaa jäi tuleville päiville. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Mila Nevalainen, joka heitti nousujohteisella keilaamisella 1175.

Ruotsin Helsingborgissa pelattavat nuorten MM-kisat käynnistyivät toden teolla tiistaina, kun avauspäivän ohjelmassa oli naisten single. Single-osiossa keilataan kuusi sarjaa ja päivän aikana oli yhteensä kolme erää. 16 parasta keilaajaa jatkavat pelejään jatkopeleissä torstaina. Tässä joukossa ei valitettavasti nähdä suomalaisedustusta, sillä avauspäivä ei ollut Suomen nelikolta vielä parasta mahdollista tekemistä.

Kovimmasta tuloksesta vastasi Singaporen Arianne Tay, joka heitti peräti 1409 (ka. 240.83). Kauas hänestä ei jäänyt niin ikään Singaporea edustava Colleen Pee (1409).

Singaporen Arianne Tay oli singlen karsinnan kärkinimi.

Tämän linkin kautta pääset MM-kisojen seurantasivulle, mistä löydät mm. kisojen aikataulun, tulospalvelun, online scoringin ja live streamingin.

 

Konsteri ja Pusa hakivat vielä parasta teräänsä

Aamuerässä keilanneet Peppi Konsteri ja Roosa Pusa eivät päässeet MM-radoilla helpolla, vaan erästä muodostui ajoittain haastava taival. Tulokset vaihtelivat paljonkin sarjojen välillä ja kaksikko kasasi lopulta tulokset 1151 (Konsteri) ja 1101 (Pusa).

Niin Konsteri kuin Pusakin totesivat hallin olevan MM-näyttämönä toimiva, eikä radoistakaan ollut soraääniä jaettavaksi. Päivän pääteema oli enemmänkin se, ettei keilailu vain lähtenyt liikkeelle sillä tavalla, millä he parhaimmillaan pystyvät suorittamaan.

– Keilailu ei ollut sellaista tyypillistä omaa tekemistäni, eikä sen tasoista, mitä minulla kuuluisi olla. Jäi lievästi sanottuna aika paha maku suuhun. Paikkopeli oli todella huonoa, mikä harmittaa, sillä se on toiminut hyvin viime aikoina. Paljoa ei olisi jatkopaikkaan edes tarvinnut heittää, ja sen olisi pitänyt olla ihan tehtävissä, Konsteri tilitti.

– Tein muutaman onnistuneen pallon vaihdon, mikä on hyvä asia jatkoa ajatellen. Parannettavaa tästä kyllä jäi. Jos saisi sen oman parhaan pelin kasaan, niin uskoisin, että on mahdollista tehdä paljonkin tulosta.

Peppi Konsteri ja Roosa Pusa.

Pusa tuumasi, että alkuun heitossa oli hieman hakemista, mutta pelipaikka löytyi kuitenkin suhteellisen nopeasti.

– Pelissä tuli kuitenkin tyhmiä missejä, paikkovirheitä ja lisäksi vähän huolimattomuutta avausheitoissa. Loppua kohden löytyi kuitenkin ideaa. Haimme ratkaisuja pelilinjojen ja pallovaihtojen avulla, ja ne onnistuivatkin ihan hyvin.

– Jatkossa pitää olla tarkempi ja tehdä myös muutoksia aikaisemmin.

Alkujännitys rokotti iltaerässä, mutta loppu oli todella tehokasta keilaamista

MM-kisojen avausosio nostaa monella jännityksen pintaan, ja näin kävi myös iltaerässä pelanneille Mila Nevalaiselle ja Pinja Laukkaselle. Kaksikko sai kuitenkin juonen päästä kiinni ajan kanssa ja viimeiset sarjat olivat erittäin vakuuttavaa tekemistä. Nevalaisen lopputulos oli 1175 ja Laukkasen 1160

– Ennen peliä jännitti erittäin paljon, eikä heittokaan lähtenyt kulkemaan yhtään. Pallokin oli väärä ja paikka hukassa, mutta sain rauhoitettua tekemistä ja tekeminen meni oikeaan suuntaan. Sain todella monta hyvää heittoa kahteen viimeiseen sarjaan ja päällimmäinen fiilis on varsin hyvä, Nevalainen analysoi.

Mila Nevalainen oli singlen karsinnassa paras suomalaisnainen.

Teknisten ongelmien takia erään tuli yli puolen tunnin tauko, mutta tämä ei haitannut suomalaisduon tekemistä – päinvastoin. Nevalainen takoi paussin jälkeen sarjat 225 ja 229, Laukkasen heittäessä 196 ja 228.

– Ennen tuota [taukoa] minulla oli heitto hukassa ja siinä sai hetkeksi ajatuksia muualle, ettei sama huono fiilis jatkuisi lopussakin. Ilmeisesti tauko teki hyvää ja sain siitä apua loppuun.

– Aloitin huonosti ja peli oli rikkonaista. Avausheitto lähti sinne tänne ja paikkoheitotkin menivät ohi. Pelin edetessä löytyi paremmin ideaa ja loppu meni paremmin, mikä lohduttaa hieman mieltä. Uskon, että hyvin sujuneesta lopusta on hyötyä, kun lähdetään parikilpailuun. Toivottavasti en toista samoja virheitä uudelleen, tuumasi puolestaan Laukkanen.

 

MM-kisat jatkuvat keskiviikkona, kun vuorossa on miesten singlen neljästä erästä kolme ensimmäistä. Klo 17.30 erässä pelaavat suomalaisista Lenni Juutilainen ja Rami Mukkula. Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas pelaavat oman osuutensa torstaiaamuna klo 10.30 alkaen.

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen