Veteraanien mestaruussarjan finaali keilattiin tänään Tampereen Kaupissa.

Mukana olivat kaikkien kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta. Nämä ovat Tapiolan Patteri, Porin RC, Lohjan RäMe, Helsingin Tornados, Kouvolan Nuppi sekä Jyväskylän JBC.

Kouvolan Nuppi voitti kolme peliä viidestä ja vei veteraanien mestaruussarjan voiton 75 pisteen erolla Porin RC:hen. Kolmas oli Jyväskylän JBC. Neljäs oli RäMe, viides Patteri ja kuudes Tornados.

Mestaruus oli Nupille ensimmäinen.
-Mitaleilla ollaan oltu aiemmin, mutta tämä oli ensimmäinen voitto ja tätä olemme jahdanneet, joukkueenjohtaja Mikko Isakow kertoi.
Nupilla on ollut kauden aikana mukana kaikkiaan seitsemän pelaajaa erilaisten esteiden vuoksi, mutta finaaliin he saivat ykkösjoukkueen kasaan.
-Kolme ensimmäistä peliä voitettiin ja ensimmäinen peli oli meille paras. Paljon tapitti keilaa ja reikiä, mutta sitä se teki kaikille. Meidän kolme ensimmäistä voittoa olivat tänään voiton tae, hän jatkoi.
Nuppi teki viimeisessä pelissä päivän ainoan vaihdon.
-Suorittaminen oli tasaista ja kyllähän se kaikilla laski päivän mittaan. Meidän ei tarvinnut tehdä kuin yksi vaihto koko päivänä, joten kaikki olivat hyvin kartalla, hän iloitsi.

Veteraanien ykkössarjan karsintaa pelattiin neljällä paikkakunnalla. 1-divisioonaan nousivat ykköslohkosta Oulun DC, Kokkolan Kismet ja Pietarsaaren FoBK 3, kakkosdivisioonasta Pielaveden PieBo, Varkauden Mainarit ja Keurusselän Ka-Ke, kolmoslohkosta Helsingin OB ja turkulaiset TPS ja TuUL sekä neloslohkosta Loviisan KK-Team, Hyvinkään Jassit ja Helsingin GB.

Mestaruussarjan finaalin ja 1-divisoonan karsinnan tulokset löytyvät valtakunnansarjan sivuilta

Valtakunnansarjan sivuille

Kooste mestaruussarjan finaalista alla:

5.ottelut

Nuppi pelasi mestaruudesta ja Patteri mitalista viidennessä ottelussa. Kumpikaan joukkue ei saanut parastaan irti, joka tiesi sitä, että vaikka Patteri voitti ottelun 546-522, niin se ei mitalille riittänyt. Nupille puolestaan tappiokin riitti, sillä RäMe hävisi oman ottelunsa.
JBC:n Juha Hård intoutui huimaan vireeseen päätösottelussa RäMettä vastaan. Hän painoi pitkän jonon ja ikähyvitysellä huimalla 282 sarjallaan hän hinasi joukkueensa pronssille. JBC:lle päivän viimeiset bonukset luvuin 641-521. Tappio tiesi RäMeen putoamista mitaleilta.
Tornados ja RC kävivät korkeatasoisen ottelun, jossa panoksena oli mitali. Pertti Järvinen teki 229 ja kaikki porilaiset rikkoivat 200 rajan, joka tiesi heille voittoa luvuin 636-598 ja hopeamitalia.

4.ottelut

Neljänsissä peleissä pelit menivät kiharaisiksi, sillä kaikki kolme kärkijoukkuetta Nuppi, Tornados ja RC hävisivät ottelunsa, joten mitalit ratkaistaan viimeisissä otteluissa.
JBC pelisi laadukasta peliä ja otti päivän avausvoiton RC:a vastaan. Jyväskyläläisten ja ottelun paras pelaaja oli Juha Hård, joka heitti hienosti 222 sarjan. Risto Holmalahti peesasi 202 sarjallaan. JBC:lle bonukset 601-527.
Helsinkiläisten keskinäinen ottelu Tornadoksen ja Patterin välillä oli Patterin heiniä. Tornados oli umpijäässä ottelussa ja jäi pisteisiin 476. Patteri teki peruspelillään 576 ja otti bonukset.
Nupille olisi ollut voitolla mestaruus käytännössä varma, mutta kokenut RäMeen joukkue oli eri mieltä. Lohjalaiset pelasivat kaikki kohtuu hyvää peliä ja Seppo Eskolin hienon 233 sarjan. Nupilla ainoastaan Markus Sihvola oli pelipäällä 222 sarjallaan. RäMelle pisteet 620-574.
Ennen viimeisiä otteluita Nuppi johtaa 105 pisteellä. RäMe on toisena 105 pisteen päässä. Pronssista käydään todella tiukkaa kamppailua, sillä loput neljä joukkuetta ovat 47 pisteen sisällä.

3.ottelut

Patterin ja RäMen välisessä ottelussa kumpikin oli suurissa vaikeuksissa eikä parisarjoja nähty. Patteri pelasi tasaisemmin ja vei ottelun selvästi 533-482. Rauli Raita teki 188.
Nupin ja RC:n peli oli tasaista läpi sarjan. Nupille voitto luvuin 572-555. Ottelun hahmo oli Pertti Järvinen 206 sarjallaan.
Kolmen pelin jälkeen Nuppi johtaa puhtaalla pelillä. Tornados on perässä 140 pistettä ja RC 202 pistettä, mutta kaikilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet mitaleille, joten jännittävät kaksi viimeistä peliä tulevat olemaan.

2.ottelut

Nuppi ja Tornados eivät tuloksilla herkutelleet Tornadoksen Asko Aravirtaa lukuun ottamatta, joka merkkautti pisteet 225. Tämä ei riittänyt, vaan Nuppi vei bonukset 581-562.
Patteri sai toisessa ottelussaan jo hieman pelistä kiinni ja otti päivän avausvoiton JBC:a vastaan. JBC ei ollut ottelussa parhaimmillaan ja voitto helsinkiläisille 552-502. Ottelun paras oli Patterin Rauli Raita, 204.
RäMe otti toisen voiton tasaisella tekemisellä RC:stä. Mika Manner teki 202 ja Seppo Eskolin 200. RäMelle voitto 578-568.

1.ottelut

Tapiolan Patteri ei saanut ensimmäisessä ottelussa peliään kulkemaan yhtään ja Porin RC:lle riitti voittoon peruspeli. Avausbonukset RC:lle 603-501. Ottelun paras oli 211 keilannut Pentti Laine.
Lohjan RäMeen ja Helsingin Tornadoksen ottelu oli tiukkaa taisto. RäMe oli tasaisempi ja vei pisteet 14 pisteen marginaalilla. Tornadoksen Tapani Peltola oli ottelun paras 212 sarjallaan.
Kouvolan Nupin Mikko Isakow oli ottelun hahmo ottelussa Jyväskylän JBC:ä vastaan. Isakow paukutti 261 sarjan eikä jyväskyläläiset pystyneet estämään Nupin voittoa. H

Tulokset

Olli Pakonen