PBA Players Championshipin loppuottelu oli kutkuttavan jännittävä, vaikka alkuvuoden hurjista lukemista jäätiinkin. Viimeiseen heittoon venynyt ratkaisu kääntyi Bill O’Neillin hyväksi 233-232. Sekä O’Neill että EJ Tackett lähtivät jahtaamaan loppuottelussa tehdystä kolmesatasesta luvattua miljoonan dollarin bonusta. Bill teki ensin kolme kaatoa, sitten jäi veto vajaaksi ja pakka rankaisi 2-5-8 kuvalla. Siitä jäi vielä paikkoheitolla ottamatta kasi. Tackett sai kaatoja viisi kappaletta ennen kuin hänelle tuli koko sarjan ainoa huono heitto. Pallo kaarsi aivan nokkaan ja pystyyn jäi 3-4-6-7 reikä. Paikossa meinasi käydä tuuri, kun pallo ei osunut tarpeeksi ohuena kolmoseen, mutta keilakuopasta hyppäsi palikka, joka kaatoi seiskan eteenpäin. Tämä hipaisi nelosta, mutta ei sentään kaatanut. Molemmat miehet tekivät tuplan. O’Neillin jono katkesi kympin jättäneeseen täydelliseen pesäosumaan kasiruudussa. Tackettille kävi samoin ysissä ja kun hän jätti kymppiruutuun jälleen hyvästä osumasta seiskakeilan, jäi ovi auki kaadon ysiin tehneelle O’Neillille. Kaksi kaatoa ja yhdeksän pois antaisi tälle major-voiton kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kaksi heittoa oli täydellisiä kaatoja, vaan kolmas ei. Pallo kaarsi paksuna patteriin ja jätti lyönnistä pystyyn jopa reiän 4-7-10, mutta seiska ja kymppi kaatuivat pois. O’Neill ryntäsi ympäriinsä halaamaan kaikkia kiinni saamiaan juhlistaakseen uransa kahdettatoista voittoa ja 75 000 dollaria.

  • Kyllähän täydellisessä maailmassa ratkaisisi sarjan mieluummin aikaisemmin. Mutta se tunne jälkeenpäin, kun tietää tehneensä tuon voittaakseen majorin. Se ei ole vielä iskenyt minuun, kyllä se kohta tulee, mutta onhan tämä aika uskomatonsa, sanaili O’Neill pian ratkaisun jälkeen.

Välierässä O’Neill kohtasi hyvän ystävänsä ja kämppäkaverinsa Jason Belmonten. Belmo teki kolmosruutuun missin, jonka takia sarja eteni Billin kymmenen pisteen johdossa. Ratkaisu tuli seiskaruutuun, jossa ensin tuplan päälle O’Neillin heitto karkasi pahasti vasemmalle, aina ylipuolelle saakka, josta kuitenkin tuli kaato. Belmontella oli myös tupla alla ja hän laittoi kaikkien taskuheittojen äidin. Kun lentävät keilat rauhoittuivat, seiska vaan seistä jökötti pystyssä. Noilla O’Neill karkasi ja loppupisteet olivat 236-185.

Ensimmäisessä ottelussaan O’Neill sai vastustajakseen viime viikon voittajan Kris Pratherin. Sarja meni tasaisesti kuusi ruutua, kunnes Bill otti tuplalla yhdeksän pisteen johdon. Yhdeksänteen ruutuun Prather klippasi 6-10 kuvasta kuutosen pois ja antoi voiton O’Neillille 215-194.

Ensimmäisessä ottelussa pelasivat Prather ja uuden näköinen Marshall Kent. Tämä oli aamupäivällä ajanut tuuhean tumman tukkansa kaljuksi osoittaakseen solidaarisuutta isälleen, jolla on diagnosoitu aivosyöpä. Molemmat kaverit tekivät alkupuolella tuplan ja viitosruutuun tyhjän, peli oli tasan 93. Prather teki ensin tuplan, ennen kuin molemmat saivat jälleen tyhjän. Kentillä oli mahdollisuus loppujonolla pakottaa Prather tuplaan, mutta hän sai vain kaksi kaatoa, ei kolmatta. Prather otti sarjavoiton kymppipaikollaan 187-184.

PBA:n sivuille

Pekka Korpi

Kuva PBA