Kuortaneen Urheiluopisto toimii Suomen Keilailuliiton strategisena kumppanina keilailun saralla ja siellä toimii myös maamme ainoa keilailun valmennuskeskus.

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin on käynnissä tällä hetkellä ja se loppuu 22.3.2022.

Voit hakea esimerkiksi keilailulinjalle urheilulukioon! Tietoa opiskelusta urheilulukiosta löydät tästä..

  1. Kuuluminen urheiluakatemiaan – on tärkeää, että oppilaitos kuuluu johonkin alueelliseen urheiluakatemiaan, jotta opiskelija saa järjesteltyä opintojaan urheilun aikataulujen mukaisesti. Usein akatemiaurheilijoille kuuluu myös harjoitusmaksuihin yms. etuja. Joissain oppilaitoksissa akatemiaurheilijaksi pitää hakea, toisissa hyväksyminen opiskelijaksi riittää.
  2. Urheilu- ja liikuntalinjat yläkouluissa. Näitä on monilla paikkakunnilla. Kuortaneen yläkoulussa urheiluluokan opiskelijat kuuluvat automaattisesti akatemiaryhmään ja saavat samat harjoitteluedut ja valmennusta kuin urheilulukiolaiset. Hakuaika näihin on yleensä maaliskuussa, Kuortaneen osalta olkaa yhteydessä suoraan Pirittaan!
  3. Kuortaneen Urheilulukio ottaa vastaan uusia opiskelijoita kaikille luokka-asteille. Hakea voi joko yhteishaussa (1.luokalle hakevat), tai suoraan rehtorin päätöksellä, jos on jo opiskelupaikka jossain lukiossa (2. ja 3.vuodelle siirtyvät opiskelijat). Näissäkin yhteys Pirittaan! Liitteessä tärkeimmät perusasiat opiskelusta Kuortaneella.
  4. Liikunta-alan opiskelijat Kuortaneella: liikuntaneuvojaksi sekä urheiluhierojaksi opiskelevat saavat samat harjoittelu- ja valmennusedut kuin muukin akatemiaryhmä (lukio- ja yläkoulun urheiluluokan opiskelijat). Lisäksi liikunnanohjauksen perustutkintoa suorittavat saavat maksuttoman majoituksen ja ruokailut opiskelupäivinä Urheiluopistolla (ma-pe). Lisätietoa löytyy: https://www.kuortane.com/liikuntaneuvoja.html https://www.kuortane.com/urheiluhieroja.html . Lisäksi monimuoto-opiskeluna toteutetaan liikuntapaikkojenhoitajan koulutusta (https://www.kuortane.com/liikuntapaikkojenhoitaja.html).

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin on 22.2.-22.3.2022 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Nähdään, kuullaan ja opiskellaan!


Piritta Kantola

Valmennuskeskus / Olympic Training Center
Keilailun Valmennus- ja koulutuskeskus / Bowling Training and Education Center
Puhelin / Phone +358 (0)500 949178
e-mail: piritta.kantola(at)kuortane.com
www.kuortane.com
Kuortaneen Urheiluopisto / Kuortane Sport Resort
Opistotie 1, 63100 Kuortane, FINLAND