(Oskun kommentit päivitetty)

Ohion Akronin kuuluisaan Riviera Lanes keilahalliin oli kokoontunut 66 PBA-turnausten voittajaa keilaamaan suurturnausta Tournament of Champions. Tai oikeammin 58 voittajaa, sillä joukkoa täydennettiin karsinnalla, siitä pääsi mukaan kahdeksan ilman voittoa olevaa keilaajaa. Ratahoitona turnauksessa on PBA-legenda Don Johnsonin mukaan nimetty 40 jalkaa (n. 13,5 metriä) pitkä olosuhde. Keli ei ole aivan kauhea, joten odotettavissa lienee ”normaalia PBA-tason” tulostehtailua.

Pitkästä aikaa mukana kisoissa on myös Osku Palermaa, joka onnistuikin hienosti kuuden sarjan avausblokissaan. Oden sarjat olivat 226, 215, 254, 242, 186 ja 235, joista tulee yhteistulokseksi 1358 (keskiarvo 226,3). Tuolla lukemalla Palermaa on karsintavaiheen kahdeksantena, kun pelattavana on vielä kaksi kuuden sarjan peliä ennen ensimmäistä katkoa.

Osku kertoili päivän pelistään:

– Radoissa on paljon kitkaa alussa ja vähän vähemmän perällä, ja eri hallin osissa on radat aika paljon erilaisia, mikä tekee rataparien vaihdot ja koko homman aika haastavaksi.

– Onnistuin pelaamaan hyvän pelin, paikkopeli oli hyvää, paitsi viides sarja, missä tuli missejä, yksi klippi ja kaksi naurettavaa mokaa. Hyviä arvauksia, hyviä muutoksia, solid start. Tästä on hyvä jatkaa.

– Vaatekassi ja keilakassit, jotka toin kotoa, ovat vieläkin matkalla tänne. Yhden pitäisi olla täällä vartin päästä ja loput toivottavasti pian. Kun lensin yksin, oli neljä lentoa ja tarkoitus oli olla täällä jo lauantaina. Laitoin omat keilakengät ruumaan, kun ajattelin, että yli kaksi päivää olisi riittänyt kamoille saapua ja pitkä lentopäivä neljällä lennolla hieman pelotti, että kenkälaukku olisi johonkin unohtunut. Treenit ja eilinen päivä tuli vedettyä lainakengissä, kiitos AJ Johnson.

– Tuo illalla pelaaminen on vielä vaikeaa, kun oli vasta kolmas päivä Jenkeissä.

Kisan kärkipaikalla kiikkuu ensimmäistä major-voittoaan jahtaava Dick Allen, joka kaatoi keiloja 1477 (246,2) pisteen edestä. Toisena on Shawn Maldonado, 1426 (237,7) ja kolmantena EJ Tackett, 1392 (232,0). Turnauksen hallitseva mestari, Kanadan Francois Lavoie on sijalla 12 tuloksella 1343. Karsintarajalla, sijalla 24, on Mitch Beasley, 1292 (215,3). Eurooppalaisista Oskun jälkeen seuraavana on Tanskan Thomas Larsen sijalla 11 pistein 1344. Englantilainen, nykyisin Texasissa majaileva, Stuart Williams on sijalla 13 ja hänen maanmiehensä Dom Barrett löytyy paikalta 19. Ruotsin Jesper Svensson on rivillä 28 ja Tanskan Carsten Hansen 31.

Lähes veteraani-ikäinen Pete Weber joutui keskeyttämään kilpailun kolmen sarjan jälkeen, joten peliä jatkaa 65 miestä. Seuraava karsintablokki keilataan tulevana yönä ja kolmas perjantaina iltasella.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille